Костадин Ангелов: Не може хората да усещат, че търговците са победили държавата

Бившият здравен министър коментира проблемите с инсулина
29 фев 2024 15:50, Красимир Ангелов
40
Костадин Ангелов: Не може хората да усещат, че търговците са победили държавата
Снимка: БГНЕС

"Няма как да позволим хората да продължат да живеят с усещането, че търговците са победили държавата", заяви председателят на Комисията по здравеопазването в парламента Костадин Ангелов (ГЕРБ-СДС) в началото на заседанието, в което се провежда изслушване на няколко институции относно липсата на инсулин и на други лекарствени продукти на територията на Република България и функционирането на специализираната електронна система за проследяване и анализ (СЕСПА) на лекарствените продукти, включени в Позитивния лекарствен списък.

Заседанието бе обявено за закрито, но в началото му до него бяха допуснати журналисти. На изслушването присъстват здравният министър Христо Хинков, ръководителите на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) и Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) - гл. комисар Явор Серафимов и Пламен Тончев, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лекарствата (ИАЛ) Богдан Кирилов, има и представители на Националната агенция по приходите (НАП), Агенция „Митници“, „Информационно обслужване“ АД и др.

Още по темата
"Ако погледнем чисто формално на нещата, със сигурност ще изкараме данни от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), че всеки един от хората, които са имали нужда от инсулин, са го получили. Въпросът е как това се е случило и навреме ли се е случило", коментира Ангелов. От всички репортажи по телевизиите, видяхме, че хората обикалят по аптеките, че аптеките връщат пациенти, добави той. И изчете писмо от подаден сигнал за проблем с намирането на инсулин.

"Формално всеки си е получил инсулина, формално изглежда, че проблем няма. Но всички онези хора, които се оплакват, означава, че проблем има. Дали някой задържа нещо в складовете, дали някой не го дава навреме в аптеките, дали го дават в аптеките, в които имат вертикална интеграция и тези аптеки го връщат с различни видове кредитни известия, е въпрос, който подлежи на коментар и контрол", каза още Ангелов.

Ако ние не можем да се справим с това, означава, че търговците са по-силни от държавата, от всичките институции, каза той в началото на заседанието. (БТА, Борислава Бибиновска)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трябват присъди и разстрел
32
0
 
5
 
! Отговори
Калош преди 2 месеца
Върнете хартиените рецепти,спрете електронните малоумия.Къде си прокуратури да обвиниш и съд да вкара в затвора тези разбойници,търговците на лекарствата,които ни убиват бавно и сигурно.
31
0
 
5
 
! Отговори
Калош преди 2 месеца
Професор Ангелов.Четири пъти в месеца ходя до аптеките и личния лекар да изписват лекарства и пособия.Те кореспондират по интернет,аз не мога да знам кога и какво е изписано.Липсвст следните лекарства,за които всеки месец обикалям аптеките,защото липсват.Когато се появят от аптеката ми казват,че не мога да ги взема защото е минал срока.Аз съм инвалид 94%и ме направиха луд и по болен.От 4 месеца липсва ексфорж,везомни,теоктацид,лирика.Не ми дават диаб без рецепта.Това е геноцид.Върнете хартият
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
свинската муцуна забрави ли че беше министър при пълно мнозинство какво не направи по въпроса.
29
0
 
5
 
! Отговори
Lina преди 2 месеца
Аптеките отдавна са козметични магсзини, продаващи единствено мазила. Лекарства няма. Трудно е за болните , на които не им трябват козметики, а жизненоважни лекарства.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Търговците са аптеките. Те не са победили. Победила е мафията, която е недосегаема и замеря с пачки тези, които трябва да я контролират уж. В същото време тези от министерството натрапиха софтуер и електронни рецепти с много измислени ограничения, за да пречат на болните да си купуват лекарството.
27
1
 
8
 
! Отговори
Ей,Ботоксова лейди! преди 2 месеца
КажИ баце за едни 60 млн и за една Александровска болница две приказки...Или не смееш?!?
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия от герб са най-големите ''капацитети'' в България , ето и резултатЪ : България на всички последни места в ЕС , по всички показатели'' ...Преди 25 години с ''геройство' , МОН обяви че :Всеки 2-ри в България е НЕГРАМОТЕН . Представете си , СЛЕД 25Г. , ОЩЕ КОЛКО СМЕ ПО-НЕГРАМОТНИ !!!
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Клише : ''Тая шия , не е от туршия "!
24
0
 
5
 
! Отговори
маалатъ преди 2 месеца
""""Не може хората да усещат, че търговците са победили държавата""""" ------- Може, може..., то в нашата "псевдоДържава", вече всичко може!!!
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До къде я докараАме , и докторите станаА политици !Явно толкова са и ''доктори'' !Политиката е за глО-пац-ите , и хора които нищо не умеят , и както се изказа покойният , уважаван , проф. Чирков / когато го назначиха за министър на здравето / : ''Тази работа не е за мен , аз имам друга РАБОТА , ДА ЛЕКУВАМ ХОРАТА '',.. И НАПУСНА ПАРЛАМЕНТА ... Та , има доктори , И ''доктори'' - политици , за лапачка , даже оказа се че разбират и от МАГИСТРАЛИ !
22
0
 
8
 
! Отговори
Да опресним паметта преди 2 месеца
Този човек на снимката беше здравен министър. Тялото му е дебело и охранено. Обаче, за да изглежда по-добре в своята среда на левия бряг, той си присади коса и се ботоксира, всичко това за умопомрачителна сума над 50 000 лева. Също така си боядисва присадената коса. Неговият сексуален приятел го харесва така.
21
0
 
8
 
! Отговори
коце-ботокса преди 2 месеца
когато тоя кюфтак стана директор на Медицинска Академия нямаше дългове. Коцето стана директор и болницата задлъжня с 60млн лева. Чудодейно Коцето намери пари да си купи брабус - Джи класа и да си присади коса и да си инжектира ботокс. Гербава работа.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя като го гледам, с тия вежди, е някакво си потекло дошло в миналото от азърбейджан?
19
0
 
4
 
! Отговори
Уха преди 2 месеца
Коце, то същото става и с краставиците и сиренето. Не само, че може, а става нагло пред очите на всички. И ако ти беше министър, то някой друг, който не е в момента министър, щеше да плещи същите приказки. И отново нищо нямаше да се промени.
18
0
 
7
 
! Отговори
Румен Попов преди 2 месеца
Всички или са *** или много успешно се правят на такива. СЕСПА е частна фирма, направена за маркетинг в интерес на търговците на едро и производителите. Веригите са забранени от закона, ако не знаят да проверят какво значи свързани фирми. Вертикалната свързаност също е забранена от закона. Всички търговци на едро са изградили свои вериги. Мафията не е в отделната аптека, а в НС, МЗ и ИАЛ, които са създали горните проблеми.
17
0
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 2 месеца
Тази т.н. "държава" явно показва, че не може да урегулирва - нито цените на хранителните стоки, нито цените и наличностите на лекарствата...
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лекарите не лекуват, в аптеките няма лекарства, надценката на лекарствата е безумна... Мобилните оператори ограбват абонатите си, купуват всички по- малки доставчици на ТВ и интернет, въвеждат монопол, ограничават правото на избор на клиентите... И всички те се ползват с протекциите на държавата.
15
1
 
10
 
! Отговори
--- преди 2 месеца
Стига оправдания.Какво си захленчил може всички лекарства да са отишли при укропитеците.Че то вие пътека направихте до там. Сапунжията и Магаренко .Може търговия да развиват.
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами г-н Ангелов , това е наследството от герб , защо е праИш и ти на ощипанЪ мома !?