Политолози: Разочарованите избиратели растат всеки ден

Преговорите за кабинет са като бизнес отношения
5 мар 2024 22:35, Анисия Иванова
34

"Целият процес показва, че се започва по абсолютните правила на преговаряне, даваш максимума като претенция, другият и той и постепенно точките се сближават. Това са типични бизнес преговори. Дали това е политическо - фактът, че разочарованите избиратели растат всеки ден, показва, че политическото губи", коментира политологът проф. Антоанета Христова в студиото на "Денят ON AIR".

Тя определи като много добър моментът за ГЕРБ, ако се проведат предсрочни избори.

"Увеличава се броят на негласуващите, вътре в партията има недоволни гласове, има разпад на твърдата ядка, на феновете на партията, въпреки всичко са най-много. В същото време голяма част от негласувалите искат да излеят разочарованието си. Готвят се нови проекти, икономическата, финансовата картина на страната не е за завиждане", мотивира се политологът.

Колегата ѝ Теодор Славев подчерта пред Bulgaria ON AIR, че в дебатите участват представители на партии и те се водят от партийния интерес.

"В изказването на Борисов всичко беше критично към управлението, с изключение на частта за ДПС. Меморандумът на ПП-ДБ и проектът за съвместно управление на ГЕРБ-СДС са драстично различни, имат общи точки, въпросът е кой ще плати цената за компромиса", заяви Славев.

Той вижда толерантност в тона на политическите партии, по думите му е важно да очертаят червените линии и дали има разлики по приоритетите им.

"Ако отидем на избори 2 в 1 никой няма да иска да изглежда, че той е тласнал държавата към избори", категоричен е политологът.

"Партиите, като тръгнат да търсят кадри, им отказват по 5-6 човека, съгласява се десетият", заяви още Славев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
. преди 2 месеца
На 8-ми ги изриваме тия отпадъци и си взимаме държавата! 35 години лъжи и крадене са им достатъчни! За тия ще има НАРОДЕН СЪД и после се установява ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ!!!
27
1
 
2
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 2 месеца
Идете в гробищата ,копайте умрелите ! Там е пълно с работници ... Вашата м..
26
1
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 2 месеца
До Кой плаща 28 Образован диктатор викаш ? Нещо като Путин ли ? Не мерси.
25
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
стига с тези бездел-ни-ци наречени ...........лози едни и същи муцуни едно и същобърбо=рят от сутрин до вечер няма ли мотика за тях писна ми
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички растем всеки ден с по един ден. Анисйчето сигурно има предвид бройката на парчето-избирател, а не живото тегло или възрастта му.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И власт и опозиция доколкото я има не искат предсрочни избори понеже всички ще загубят. Протестният вот на негласувалите ще е твърде голям. Като че ли няма изход от тъмнината вече 34 години - едни и същи по алчност, по усвояване по уреждане на личното си благоденствие за сметка на народа.
22
1
 
5
 
! Отговори
Кой плаща преди 2 месеца
На такива праз_но_глави дърдорковци като политолозите - риторично питам, то е ясно кой . Не е толкова сложно, колкото се представя. Имаш престъпници и национални предатели, които благодарение на господарите си от САЩ се събраха на сила но не могат да поделят плячката. За тях гласуват шепа слабо_умни евроатлантици, и някой и друг хитрец, надяваш се да се присламчи. Имаш и инертен народ който спи, и някой трябва да го събуди за да ги прати на оня свят и да сложи образован диктатор да въведе ред.
21
0
 
8
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Без радикални мерки България няма да се,оправи.Изборите нищо не променят.
20
0
 
7
 
! Отговори
Скоро преди 2 месеца
Тенджерата кипи....
19
0
 
5
 
! Отговори
Няма такъв, преди 2 месеца
Който е включен в списъците като бройка и да не гласува. Може да не ходи до урните, но гласува. Част е от цялото, което се отчита. Но съдбата му зависи от мнението на останалите. От тези 80%, които не ходят до урните около 30% са разочаровани и убедени, че нищо не могат да променят. Останалите 50% са доволни от живота си и нежелаят да го променят. Те вярват, че и накъдето да се люшне държавата, ще живеят добре. Точно тези правят политиците значими, а не както трябва да бъде, обратното!
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
едно време комунизъм се правеше с 99% активност, а днес демокрация с 99% неактивност. де е разликата :)))
17
1
 
8
 
! Отговори
То преди 2 месеца
Никой който има акъл не гласува вече. Те са на автопилот там.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 16 Тоя път няма да са 30% бъди сигурен
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На кой му дреме? Избиратели са 20-30 процента от населението. За толкова малко политиците не си дават зор. Останалите 70 процента не са избиратели и за тях на никой не му дреме.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гласуващи 20 % , Негласуващи 80 % . Негласуващи , явно не одобряват това което се прави като политика и могат спокойно да си направят паралелна държава .Дори мисля , че ще е много успешна и богата .
13
2
 
9
 
! Отговори
Мария преди 2 месеца
Вие ,,големите разбирачи" какво искате бе ,Радев ли да управлява ?!Разочарованите избиратели прастели с всеки изминал ден ?! И защо са разочаровани ,като те са си ги избрали ?! ППДБ са доказани лъжци,крадливи мошеници,.Защо са в Парламента? Кой е пратил толкова много мошеници в Парламента та сега е разочарован? Я стига ,сте хрантутили едни хора, които не знаят какво правят като гласуват
12
1
 
9
 
! Отговори
тъпомер преди 2 месеца
То едни избиратели,неграмотна чалга трупа.Пиене и кюфтета.После кой ми са ис.а у гащите.
11
1
 
11
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
ИЗБОРИ ВЕДНАГА, ЗА КЪДЕ СЕ ГЛАСИ ДА УПРАВЛЯВА БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА? С НЕЙНИТЕ КОЛОСАЛНИ 8% ПОДКРЕПА? ЕДНО НЕЛЕГИТИМНО ПРАВИТЕЛСТВО ЗА ГОДИНАТА СТИГА. НОВИ ИЗБОРИ ДО МОМЕНТА В КОЙТО ИЗБИРАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ НЕ СТИГНЕ ПОНЕ 60%. АКО Е ПОД ТОВА ИЗБОРИТЕ ДА СЕ КАСИРАТ И НОВИ ИЗБОРИ, ТЕЗИ НЕЛЕГИТИМНИ ЯЛОВИ НС ИЗЛЪЧВАТ САМО ЯЛОВИ ПРАВИТЕЛСТВА. СЕГА БИВШАТА МЕТРЕСА НА БАЙ ТОШО ОТНОВО СЕ ГЛАСИ ДА ЯХНЕ ДЪРЖАВАТА.
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Избори! Тикквата да не учи жирафка как да се държи със съсела, ами да разглабят тази не почиваща на нищо законно сглобка за крадене!
9
0
 
5
 
! Отговори
Хо хо преди 2 месеца
Политолози и анализатори се кефят на некакви чат джипи булгериан. Менкат машинки и интелект а утре ще стоят на реклами за спукани презервативи. Така ги разбират така се кефят. Халюцинации някакви.

Спонсорирани публикации