Алибегов за мерките: Не искаме полицаи с автомати в центъра

По думите му е нужно присъствието на повече униформени, които да спират големите групи
12 мар 2024 15:45, Красимир Ангелов
197

Засилени мерки за сигурност ще има в центъра на София заради зачестилите случаи на насилие и проблемите с бежанците. Ще утихнат ли страстите, или обстановката ще се нажежи още повече?

Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов заяви в "България сутрин", че срещата вчера е била с цел превенция, защото "нищо кой знае какво не се е случило".

"Реагирахме на първия инцидент, който се оказа малко битов. Нормално е на фона на мигрантската вълна, която ще продължи да се засилва. Не трябва всички бежанци да ги слагаме под един знаменател. Обсъдихме по-голямо полицейско присъствие в туристическия център. Помолихме това да се случва без автомати - притесняват туристите, създава усещане в хората, че ще се случи нещо", обясни ресторантьорът.

По думите му е нужно присъствието на повече униформени, които да спират големите групи.

"Видяхме футболни фенове с маски, които ще спасяват обществото. И от двете страни има виновни. Техният тип на поведение е различен, те са такива. Има хора, които наистина бягат от война и ние не може да си затваряме очите. Въпросът е как полицията ще регулира това, за да сме спокойни всички", посочи Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

"Не знаем колко голяма ще бъде вълната в България, въпросът е да има организация. София винаги е била спокоен град, надяваме се да остане така. В Германия, Австрия и Белгия ситуацията е изтървана много отдавна", каза още председателят на БАЗ.

Според него министърът на туризма Зарица Динкова не е успяла да убеди по-голямата част от бранша във възможностите си и е абдикирала от много важни въпроси и проблеми на бизнеса. По думите на Алибегов тя трябва да бъде сменена с човек от бранша.

"Днес ще предложим на мандатоносителя име, зад което застава целият бранш. Имаме голяма среща с хотелиерите и ще предложим име от бранша. Не е свързан с политическа партия, ангажиран е в туризма. С бюджет от 3,5 млн. евро не можем да се конкурираме дори с Черна гора. Нямаме нужда от политики, а от човек, който разбира нашия бранш, на когото ние вярваме. Ще подготвим писмо и ще го входираме до ГЕРБ, Мария Габриел и акад. Денков", обяви Алибегов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
29
 
! Отговори
Отличник преди 2 месеца
a тоя неприятен мигрант кога ще го гоним?
146
1
 
17
 
! Отговори
Общ работник преди 2 месеца
Али Баба да вземе да се учи от сега как се готви Халал, вместо да си гони бъдещата клиентела.
145
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Али Баба и 40-те ресторантьори!
144
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой нормален ще иде в тия аквариуми на Витошка? Те са за мьечьещити сeляци.
143
1
 
13
 
! Отговори
Марашкев от Маракеш преди 2 месеца
Прякора на Ричарт Алибека си му е Конан, а "мазната коса" е прякора на врачката Николай Витанов. Другия му прякор е "математик" Витанов.
142
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Такъв му е прякора!
141
14
 
3
 
! Отговори
Умеещ да преценява преди 2 месеца
До Анонимен 143: "Мазната коса!" - не му е мазна косата, това е гел или пяна, не го ли виждаш колко е суетен, сигурно се къпе по 6 пъти на ден поне.
140
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз пък не искам мутри със заведения и магазини по центъра.
139
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мазната коса!
138
1
 
20
 
! Отговори
По същество преди 2 месеца
Искаме. Ти и твойте немити орди не искате.
137
1
 
14
 
! Отговори
Конна Полиция! преди 2 месеца
С мечове и брадви! - провикна се Конан
136
1
 
22
 
! Отговори
Сф преди 2 месеца
Кой те пита какво искаш!Много сте алчни!
135
0
 
21
 
! Отговори
Прав е Конан. преди 2 месеца
Конна полиция с палки ще оправи визията на столицата.
134
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Целта е да се приспи обществото, стратегията вече я проиграха в Западна Европа. Полицаите са там за да свикнат всички с амуджи по улиците си, после в даден момент ще махнат полицаите. Накрая ще ги изкарват само при подобни инциденти, докато и последните лапнишарани осъзнаят, че полицаите са там за да пазят амуджите, а не тях. Пазят ги точно както пазят участниците в гейпарадите.
133
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Върнете уличното правосъдие, като се организират на банди, ще се организираме и ние на банди и за половин година ще ги натиснем и ще ги изсипем от бой и после ще си знаят. Ние сме повече все пак. Ако идем в Талибания, там те ще ни бият, но тука сме в Европейска България. Да им покажем кой-кой е.
132
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не МВР е виновно а тези който подписват споразумение и после гледат сеир ни лук яли ни лук мирисали
131
4
 
11
 
! Отговори
Майтап майтап преди 2 месеца
Майтапим се тук с Ричарт Варвартина, но за това е прав. Аз на времето, като дойдох в столицата за пръв път и видях, в центъра полицаи на кон. Веднага се почувствах, че се намирам на цивилизовано място и си прибрах селските номера. Така и бежанците трябва - дайте да им покажем, че тук са в цивилизацията и кой знае, може да ги накараме да работат за нас - да ни изкарват пари, а ние да си обикаляме - Марбея, Кариби, Дубай. Айде стегнете се малко, богати сме. Не сме били толкобогати от 45-та до сега
130
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бойкот на всички заведения по Витошка , щом и те са талибани !
129
2
 
9
 
! Отговори
Криско преди 2 месеца
С министър на ВР на бойко тиквата какво искаш Ричарте? Не разбра ли вече, че в ГЕРБ всичко са празни приказки и театър за пред ората? Не са научи ееееййй....
128
1
 
23
 
! Отговори
32434 преди 2 месеца
докато не почнат да плащат осигуровки на персонала, да не се обажда