НС гласува великденските добавки за бедните пенсионери

Хората с пенсии под линията на бедност от 526 лева са 534 000
Обновена: 12 апр 2024 07:28 | 12 апр 2024 07:15, Елка Василева
35
НС гласува великденските добавки за бедните пенсионери
Снимка: архив, БГНЕС

Депутатите ще гледат на второ четене промените в бюджета на държавното обществено осигуряване, с които ще бъдат определени окончателно великденските добавки за пенсионерите.

Още по темата
На извънредно заседание на бюджетната комисия в сряда беше решено по 100 лева към пенсиите да получат само на хората с доходи до линията на бедност. Предложението на БСП хората с ниски пенсии да получат 100 лева, а тези с по-високи - по 50 лева, беше отхвърлено в комисията, припомня БНТ.

По данни на НОИ пенсионерите в страната са около 2 040 000. Хората с пенсии под линията на бедност от 526 лева са 534 000. За добавките ще са нужни около 54 милиона лева. Те ще бъдат изплатени с пенсиите за май.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Пенсиомер преди 1 месец
Тез народни *** .Поименно как са гласували.
31
0
 
2
 
! Отговори
Депутатите решиха преди 1 месец
... който не е работил, да яде ... а работливите сами да се оправят
30
0
 
3
 
! Отговори
Джо преди 1 месец
Трябва да дадат на всеки да стигне линията на бедността а не еднаква сума.
29
0
 
6
 
! Отговори
Независим преди 1 месец
По добре да им вдигат пенсиите отколкото тези еднократни помощи, но Българина масово мисли по-добре 50 лв днеска отколкото по 20 лв. всеки месец....
28
1
 
3
 
! Отговори
НЯМА преди 1 месец
ДА ГЛАСУВАМ-ДА РАЗЧИТАТ НА ХОРАТА С НАДБАВКИ
27
1
 
14
 
! Отговори
Минюр преди 1 месец
Аз съм работил първа категория.Под земята.Сега съм болен.Комшията дето няма ден трудов стаж щял да яде агнешко от добавките .А аз дето съм се осигурявал ще ям лапад и коприва.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Егати подигравката!!! 100 лева ще опарвят ли положението на пенсионерите или просто ще им помогнат за този месец да си платят лекарствата ? По-подла разноцветна политическа клика няма в цял свят! Нали идват избори и дай да трупаме "дивиденти" ... ***, прекалено много политици има в такава малка държава . Да се редуцира парламента до 100 депутата или президентска република, стига сме хрантутили толков безрезултатни мързели !!!
25
1
 
10
 
! Отговори
То БОГАТИ преди 1 месец
ПЕНСИОНЕРИ ИМА ЛИ???!. ДА ДЕПУТАТИ ПОЛИТИЦИ СЪДЕБНА СИСТЕМА КМЕТОВЕ ДР.= НА 10,,%От ПЕНСИОНЕРИТЕ. А ТЕЗИ СЪС 550 700 ЛЕВА КАКВО. ДАНЧО МЕНТАТА ДАВА НА ЕЛЕКТОРАТА БЕДЕН. АКО ВЪРНЕТЕ КРАДНАТОТО ОТ ВАС ПОЛИТИЦИТЕ"" И БИЗНЕССМЕНИТЕ" КРАДЛИВИ ЩЕ ИМА НЕ ЗА ДОБАВКИ А ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ С ПО 20% НА ВСИЧКИ. ЩЕ СИ ГИ НОСИТЕ ТАМ ДОЛУ.
24
3
 
14
 
! Отговори
а защо преди 1 месец
А защо има толкова ниски пенсии? Защо има и такива ниски заплати? Защо за толкова години преход сме закопани на дъното? Защо ГЕРБ управляваха 12 години и не направиха нищо положително за заплати и пенсии?
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според Кокорчо с над 500 лева не си беден, ами не дори и с 2 хиляди си беден, дори и с 2 хиляди евро, но той на тях им сложи максималните осигуровки и пак няма пари за пенсии!
22
0
 
15
 
! Отговори
До Анонимен 23 преди 1 месец
Проблема е, че тия дето си клатят краката на бюрото и не вършат нищо са прекалено много. Изключително раздута и безполезна администрация имаме. Много пари отиват за тяхната издръжка, както и за онези от махалите - любимците на политиците.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Гадове са тези от НС 20 По твоята логика едни хора стоят на бюро по цял ден и си клатят краката, получават заплата, не внасят осигуровки. Други работят в частния сектор по 10-12 часа на ден, вкл. в събота, внасят си осигуровки, изкарват заплата с пот на челото. Да спрем заплатите на тези на бюро, а?
20
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората които нищо не вършат за България дават пари на тези които не са направили нищо за страната, а само са ползвали облагите.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Да живеят 7 А не са ли работили в Бг? Не са ли внасяли осигуровки в Бг? Все тypците ви виновни. Какво значение има къде живеят сега? От няколко дена няколко човека открито пoдклaждaте oмрaзa на eтничeсka основа, дано поне добре да ви keшиpaт за това.
18
2
 
17
 
! Отговори
Гадове са тези от НС преди 1 месец
Отново както винаги до сега разделиха пенсионерите. Тези, които са работили и са се осигурявали на реалната си заплата ще получат НИЩО. А тези които са седели по сенка и по кафенета за клюки, че бъдат възнаградени с бонус като "бедни"! И за сведение в Гърция вече изплатиха великденските между 200 и 300 евро и то на ВСИЧКИ!
17
3
 
2
 
! Отговори
Ако не купуват преди 1 месец
До гномаГлуп теновите козунаци на Линда Петкова, може и да им стигнат!
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Решението на проблема е само едно- не трябва да има пенсия под линията на бедност. Всички пенсии- за трудов стаж, за увреждане, трябва да са над линията на бедност. Друг е въпросът със социалните пенсии, те получават други помощи.
15
0
 
12
 
! Отговори
Това, което преди 1 месец
До До безсрамиеСъм работила и за което съм си жертвала семейството и живота, дори не можеш да си представиш! Спал си спокойно и си похърквал доволно! Въпросът не е, че аз няма да получа тези 100 лв. а защото хората ги делят някакви престъпници! Може би и ти си от тях?
14
0
 
10
 
! Отговори
Хмм... преди 1 месец
Ами то е доста спорни колко наистина са бедни тези 534 000 пенсионери! И да, правилното решение беше да има на всички, с не да делят, за уж бедните ще има, a за " богатите" не.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дали ще им стигнат за поне един козунак и едно яйце?