Почина депутатът от ПП-ДБ Петя Ставрева

Тя бе председател на ПП "Обединени земеделци"
Обновена: 6 май 2024 20:06 | 6 май 2024 20:02, Александър Попов
127
Почина депутатът от ПП-ДБ Петя Ставрева
Снимка: БГНЕС

След кратко боледуване почина Петя Ставрева, бивша депутатка от ПП-ДБ в 49-ото Народно събрание и председател на ПП Обединени земеделци.

"С дълбока скръб съобщаваме, че след кратко боледуване ни напусна председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева, народен представител в 49-ото НС, от 13 МИР, град Пазарджик", съобщиха от ПП "Обединени земеделци".

Поклонението ще състои на 8 май, сряда от 11 до 13 часа в катедралния храм „Св. Богородица", Пазарджик.

Опелото ще започне в 12:15 ч.

Поклонение от 14 до 15 ч. ще има и в храм „Св. Теодор Тирон", в село Бяга. Петя Ставрева ще бъде погребана в гробищния парк на селото в тесен семеен кръг.

Съболезнователна книга, в памет на председателя на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева, ще бъде отворена в централния офис на партията в София, на ул. „Иван Денкоглу" 22 на 7 май, вторник, от 12:00 до 18:00 ч.

Съболезнователната книга ще бъде отворена и по време на поклонението в град Пазарджик, на 8 май.

Петя Ставрева е председател на ПП „Обединени земеделци" от 26 март 2011 година. От 2007 до 2009 г. тя е член на Европейския парламент от Европейската народна партия (EНП). Работи в Комисиите по земеделие и развитие на селските райони, по бюджетен контрол и по равенство на половете. През 2008 г. тя инициира създаването на Обществен съвет за граждански мониторинг върху усвояването на средства от европейските фондове в земеделието. От 2009 г. е председател на българо-френски комитет за побратимяване. През 2016 година тя е избрана за председател на сдружение „Балканска земеделска камара". Като експерт по Обща селскостопанска политика на ЕС тя участва в международни организации и проекти.

От 2001 г. тя завежда "Връзки с обществеността" на Земеделския младежки съюз към БЗНС – Народен съюз. От 2004 г. е председател на областното настоятелство на Земеделския младежки съюз, София-град. От 2002 г. до 2005 г. е регионален координатор за България на международна организация на младите земеделски производители. От 2005 г. е председател на Управителния съвет на сдружение "Младежки инициативи 2004" . През 2006 г. е избрана за член на Постоянното присъствие на БЗНС – Народен съюз, секретар по международните въпроси.

Има магистърска степен по журналистика и масови комуникации от Софийския университет "Св. Климент Охридски", както и магистърска степен по „Агробизнес" от Аграрен университет – Пловдив. Има специализация по политическа комуникация в Институт "Роберт Шуман", Будапеща, както и специализация по политически мениджмънт в Нов български университет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: петя ставрева
Още от Общество
Возим се на влак по нови цени от утре
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 33 - Ще гласуваш, защото има за кого, харесал си някои. А болшинството българи няма да гласуват, защото няма за кого. Мераклиите за власт в момнта не стават.
23
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само хора с болни мозъци могат да пишат такива простотии, като 40 г. дъртак, чудно тези на 80 - 90+ как се класифицират. Никой да не забравя, че всеки се е запътил в тази посока. Днешното бебе е утрешния 40 годишен, така върви живота. Човешкия живот е като росата.
22
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Изтеглила е награда от Пфайзер!
21
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Днес е Починал и " Създателя на ГЕРБ" в Пловдив.Бивш " полицай"! Това май е Лоша Поличба за тези 2 партии " на ТЕЗИ ИЗБОРИ гушнали" се и ни управлявали " 9 месеца" колкото едно " бебе" време!!! Гласувай Масово на тези Избори българино! За когото си Пожелаеш, но Гласувай! Време е да се Преброим!!
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бог да я прости, че има за кво!
19
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Повечето са писали коментари на сляпо т.е НЕ са прочели статията, а само заглавието, което за КОЙ ли път е сбъркано!!! Жената е от ПП-ОЗ(обединени земеделци)!!!! Не я познавам жената, ама все пак била е нечия жена, майка или сестра, та ако не можете да напишете нещо хубаво по добре замълчете.Горе има кой да съди.Лека И пръcт
18
7
 
20
 
! Отговори
заслужаваме да знаем преди 3 седмици
Била ли е ваксинирана???
17
0
 
8
 
! Отговори
ИВАН = НАНЕ преди 3 седмици
ИЗДАДЕ СЕ....ЧЕТЕТЕ ПО ДОЛУ
16
0
 
23
 
! Отговори
До Иванча: преди 3 седмици
Когато се разбелееш - ти самият или ако си успял да излъжеш някоя нещастница, твое дете, откажи всякакво лечение от лекар или операция от хирург на "дъртак" на възраст над 40 години. Пожелавам ти да те лекува доктор Куин Лечителката на 20 г и след това да те опява някой поп на 20 години.
15
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Като четем Иван, все едно слушаме заканите на Путин към Украйна, Великобритания и целия цивилизован свят.... Не е ли така?
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"След 40 годишна възраст всеки ден ти е подарен от Господ." --- --- --- Напълно съм съгласен. За пияндурници и затлъстели чичаци, чиито цели в живота е да се натаралянкат и да напълнят стомаха всеки ден, мързеливи безделници и злобари, които хвърлят хейтове по сайтовете; още преди десетилетия Емил Димитров пееше, че "такива хора не е трябвало да се раждат". Иначе, за добрите по душа, интелигентните, спортуващите и скромните хора живота започва на 40 години.
13
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Иван е русофил. Това което е написал, само путински вулгарен тррол може да го напише.Бог да прости жената, каквато и да е
12
28
 
3
 
! Отговори
Христо до Иван преди 3 седмици
Жегна дъртаците. Сега тези пенсии ще ти набият минуси. Бесни, страшни пенсии. Не си виждат разпадащите се тела и как се тътрят.
11
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ИванМноого грозни думи. Бог може да те накаже за тях. Ако това стане един ден ще си спомниш какво си написал и ще се заплюеш сам защо си го написал.
10
62
 
7
 
! Отговори
Иван преди 3 седмици
След 40 годишна възраст всеки ден ти е подарен от Господ. Затова и никой не наема на работа хора над 40, до 40 годишна възраст трябва да си си отгледал децата и да са напуснали дома ти,И никой не иска 40+ лелки и чичаци да се разкарват по улиците и да грозят пейзажа.
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не знаех, че тази жена била депутат в НС, за пръв път чета за нея, дори не знаех, че съществувало такова крило на БЗНС, за последен път БЗНС в парламента беше с председател Анастасия Мозер. Иначе, да почива в мир!
8
6
 
8
 
! Отговори
без упойка преди 3 седмици
ППДБ са нещо като почитателите на плоската земя в САЩ.Извратена логика, повърхностна вяра, все ги мамели, не вярват в нищо, само конспирации в главите им.И ако в САЩ за тях са виновни и научните среди окончателно погребали развитието на днешната наука в бумащина и преписване, то в Бг е същото.За ППДБ са виновни всички хора опорочили прехода и провалили България през този нестанал преход.
7
6
 
26
 
! Отговори
Нури преди 3 седмици
Поклон Бог да я Прости Мир на Душата и
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ППДБ НЕ СА ПО -РАЗЛИЧНИ ОТ ОНИЯ ЛУДИТЕ - *** В САЩ.
5
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ПП/ДБ продължава борбата за свободна България!!