Пътят от София до Самоков: Осеян с ями, шофьори пукат гуми

В Helpbook получихме сигнал за вандалско поведение от деца
10 май 2024 20:33, Анисия Иванова
69
Пътят от София до Самоков: Осеян с ями, шофьори пукат гуми
Снимка: БГНЕС

Добра новина от преди няколко месеца е стартът на изготвянето на проект за ремонтирането на второкласния път, който свързва София със Самоков. Дано няма забавяния, защото положението там вече е критично. Ето какъв сигнал получихме в платформата на Helpbook.info по повод състоянието му в момента:

„Моля за спешни мерки за запълване на огромни дупки по пътя от София до Самоков /през Панчарево и Долни Пасарел/.

Състоянието на пътя е без коментар - дупките са с голям диаметър и дълбочина. Всекидневно всички се налага да минаваме в насрещната лента, за да не останем в поредния гьол на шосето. Когато има колони от коли и тирове /които също не са малко/, положението става опасно за живота.

Свидетел съм как на два пъти шофьори пукат гуми, попадайки в дупка. Когато вали не се виждат големите ями, защото приличат на локви, и някой си остава там, заобикаляме го, докато си измъкне колата и от опасно, положението на пътя става животозастрашаващо!

Моля за спешни мерки, защото не бива да има загинали поради небрежност на отговарящата за състоянието на пътя институция, за да се обърне внимание тогава.

С уважение и в очакване на незабавни ответни действия за предотвратяване на пътни инциденти. Достатъчно е да шофирате от Кокаляне до Долни Пасарел, за да се убедите, че не съм преувеличила изобщо, за съжаление“.

Редовно получаваме и сигнали за потрошени съоръжения по паркове и детски площадки. В поредния такъв наш потребител описва възмутителното поведение, което наблюдавал: „В парк “Хиподрума” се наблюдава вандалско поведение от подрастващите деца, придружени от техните родители, които по никакъв начин не реагират, защото са заети да си пият бирата и да си зяпат телефоните.

Наскоро се поставиха две чешми, децата пред родителите си ги блъскат (чупят), да не говорим какво е на спортната площадка, никой не може да тренира - там е още по-зле бебета и малко по-големи деца блъскат уредите, пречат на трениращите, да не говорим как висят по лостовете, където малко дете работа няма, освен ако няма някой от родителите, който да му показва какво точно се прави, там - такива няма. Това нещо се случва пред родителите им! Има си детска площадка! Която е празна.“

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
5
 
! Отговори
ДОНЧО преди 1 седмица
МИ ТО НЕ МОЖЕ ДЪРЖАВАТА ДА Е ФАЛШИВА И ДА ИМАТЕ ВСИЧКО НЕ СТАВА
50
0
 
5
 
! Отговори
До Манипулатор преди 1 седмица
В България уж са 12 партии, ама управляват едни и това са мафиотизираната олигархия. Хората които забогатяха от наркотици, спекола и престъпна приватизация. Почти всички в политиката минават през тяхната цедка, колкото по-омазан, толкова по-добре.
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пътят от Боровец до Костенец е още по-зле, а също и от Костенец до Мирово. Доста хора пострадаха, а винетки плащаме. Втория участък не издържа и година след ремонт.
48
0
 
5
 
! Отговори
Ром"с преди 1 седмица
Два пъти пуках гума в тоз участък..единият пт през 1 часа нощата ..да,там трябва ремонт и някоя и друга камера за скорост ..
47
2
 
5
 
! Отговори
До Учуден преди 1 седмица
Някога пътувал ли си последните 10 години по този път,многознайко?Явно не си в час,кога и как беше преасфалтиран пътят до Самоков.Преди 4 години всичко замря.Докато работниците правеха кръговото на околовръстното при Горубляне и прекрасната естакада,,в другия крайна Цариградско шосе ,,умнокрасивите" блокираха булеварда и се търкаляха в палатките си с бирички в ръкаЕдин отрязък между Д.Пасарел и Кокаляне стоя неотремонтиран повече от година.
46
1
 
4
 
! Отговори
учуден преди 1 седмица
От 2009 до 2023г да си кмет на софето и да не заделиш малко асфалт да запълниш дупките до родното градче?!!
45
1
 
4
 
! Отговори
До 50 Манипулатор преди 1 седмица
И двете партии кои да са според теб? И ако решиш да отговориш опитай се да ме изненадаш, макар да се съмнявам, че ще успееш. С други думи в кои две припознаваш нашите републиканци и демократи?
44
4
 
2
 
! Отговори
Манипулатор преди 1 седмица
49 Не!Партиите трябва да са две!Демократи и републиканци като в САЩ!
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БОГАТ СВОБОДЕН НАРОД В БОГАТА СИЛНА ДЪРЖАВА : НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 12 ПАРТИИ, ОРИЕНТИРАНИ КЪМ НАЦИОНАЛНАТА ИКОНОМИКА, ПРИЛОЖНО ОБРАЗОВАНИЕ И ПРИЛОЖНА НАУКА ! ПАРТИЯ, КОЯТО НЕ ИЗПЪЛНЯВА ОБЕЩАНИЯТА СИ СЕ ЗАКРИВА ОТ СЪДА ! СИЛНА, ДУХОВНО ОБУЧЕНА ПРОФЕСИОНАЛНА АРМИЯ ! СЕМЕЙСТВОТО ДУХОВЕН ВЪЗПИТАНИК НА ЛИЧНОСТТА, ПАЗИТЕЛ НА ТРАДИЦИИТЕ И ОПОРА НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА !
42
0
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 седмица
Ами то няма ли по един път дупки или както сте го определили ями, хах, ми то какъв български път е това бре?
41
9
 
4
 
! Отговори
вгз преди 1 седмица
За спуканите гуми в крайна сметка вина имат шофьорите. В зависимост от пътната обстановка, в това число и състоянието на пътя, шофьора преценява с каква скорост да кара. Пътя бил пълен с дупки, а те карат, все едно са на магистралата. Не си търсете оправдание, че вместо с главите, се взели решението с д у п е т а т а си.
40
4
 
8
 
! Отговори
Важно обаче е, че преди 1 седмица
сме в клуба на богатите, Шенген и че ще имаме евро, а вие тукажвашите дребнавости имало дупки по пътя? Ами запълнете ги!
39
6
 
1
 
! Отговори
до Иван преди 1 седмица
Хората всъщност отиват в Боровец, а само минават през Самоков.
38
1
 
17
 
! Отговори
Запознат преди 1 седмица
Това не е път , в бомбандирана Газа има по добри пътища . В пътна агенция всички са за пандиза . Дамите ми власта за 2 години и само от конфискация на сметки и имоти ще удвоя брутния продукт на държавата.....всички замесени във грабежа на България са участвали във власта и управлението , без изключение. А ние *** гласуваме като пуйки.
37
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Искахте промяна имате я Асфалт не се яде нали
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Aм' kъв ga e, твa нe бeшe ли oня nът geтo зaлaraт бoмби?
35
15
 
7
 
! Отговори
Иван преди 1 седмица
Кой нормален човек ходи в Самоков?
34
1
 
3
 
! Отговори
. преди 1 седмица
Има една козя пътека дето свързва Панагюрище с Подбалканския път и тва си го бива и който е имал неразумноста да вземе Панагюрище - София не през Пазарджик а през гората ...жална му майка !
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Освен дупките по този път, какво да кажем за жестоките задръствания по пътя и за некадърно направеното от Фандъкова кръстовище на Самоковско шосе с Околовръстното. Там кръговото е вечно задръстено в час пик и без да направиш няколко нарушения, не можеш да минеш.
32
0
 
7
 
! Отговори
преди 1 седмица
Ахаххаха е само тоя път да беше със злато да ги покриеш , това е wasteland , живеем в лош фантастичен филм за земята след като хората изчезнат, с тая разлика , че хората са тук облечени са във власт и са потънали в корупция и си им шариме , винетки , минетки и тн и нищо не се променя в тая *** вече към 80 години !

Спонсорирани публикации