Гвоздейков показа новите влакове за БДЖ

С него бе и посланикът на Германия Ирене Мария Планк
21 юни 2024 18:23, Нели Христова
58

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Днес служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и посланикът на Германия Ирене Мария Планк представиха модернизираните немски вагони на БДЖ.

Първият влак с немските вагони тръгва в събота, той ще пътува от София за Бургас и обратно през лятото.

Композицията ще бъде от четири климатизирани вагона от салонен тип и един вагон за превоз на лица с намалена подвижност, който ще пътува постоянно като част от състава на влака.

Бързият влак от София за Бургас, ще заминава от Централна гара - София в 6:15 ч и ще пристига в Бургас в 12:10 ч. В обратното направление ще тръгва от гарата в Бургас в 16 ч. и ще пристига в София в 21:55 ч. Композицията ще се движи по Подбалканската железопътна линия и ще спира на седем гари по своя маршрут (Подуяне пътническа, Казичене, Карлово, Казанлък, Сливен, Зимница и Карнобат).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от Страната
Пазарски неволи: Мухлясъл козунак, сладки с изтекъл срок, салам с... метал
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
спалния вагон пак така ли е общ???
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
ориент експрес ама българския....
51
0
 
1
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 дни
До Истината 40 А в Русия как е ? Как е в Русия !
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Гвоздейков заприличал на ББ, дето се хвалеше с некачествените магистрали. Много са наблъскани седалките в"новите" вагони. Хората ще стоят като препарирани. В автобусите седалките поне могат да се отдалечат една от друга и да седне по- едър човек. В тия вагони едрият човек няма шанс да се събере ни на дължина, ни на ширина.
49
0
 
2
 
! Отговори
Тест драйв преди 5 дни
Ще изглеждат добре за съвсем кратък период. Ще ги модернизираме по нашенски.
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Гвоздейков заби гвозедеите в ковчега на българските ДЖ.
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
до Хрян, Че то във всички съвременни коли и бусове и камиони има климатици, климатроници. При тези превозни средства защо има опция да си свалиш прозореца тогава? Нали са с климатик/ климатроник??? Кажи ве, мозък?
46
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Българи мрънкачи, нещастници
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
до 41 Смееешник, в Бургас има една висока сграда 35 етажа. И на всеки етаж има прозорци които се отварят. Или викаш 35 етажа не е опасно ако отвориш прозореца, така ли ве, смеееешник???
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
до 42 А защо в автобуси с климатик има люкове на тавана които всеки гражданин може да надигне, мозък по тази твоя логика?
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
до 40 В Япония има пък даже и баня в купето. Слагаш някакви монети и ти пуска вода за 2-3 минути от душа, ако не си се изкъпал зареждаш пак и така. А Има в купето безплатни хавлия и чехли. Това у нас ще стане 2146-та година някъде.
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не ми харесват влакове без купета. Абсолютно не ми харесват.
41
3
 
3
 
! Отговори
Хрян преди 6 дни
До 37. Където има климатици, НЕ се отварят прозорци!!!!!!
40
2
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 6 дни
До 39. Ти като отидеш в някой небостъргач сигурно пак ще искаш да си отвориш прозореца патладжаан такъв. Излиз от село вече!!
39
0
 
5
 
! Отговори
Истината преди 6 дни
В Германия имат вагони на два етажа, вагони само за велосипеди, пътувал съм с АЕС бърз влак със 260 км/ч, има електонни табла, пише следващите гари, с колко км$се движи влака, има безплатен интернет, има къде да си включиш да си заредиш лаптопа, телефона, тоалетните са комфотни ...
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
до 34 За да подишаш малко свеж въздух ве, смеееешник! За да си подадеш главата си на въздух, канарче в клетка!
37
3
 
3
 
! Отговори
Дарк Ангел преди 6 дни
Локомотива е на 60 години! Това е жива факла със закъснител ...Тези имат ли връзка с главния мозък?
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
до 33 от 30 А бе ти мааалоумен ли си бе? Нали съм написал да си отвориш прозореца когато влакът е спрял на някоя гара. Аман от такива като теб! "Чукча, не читател, Чукча писател!" Ей този израз важи в пълна сила за теб!
35
1
 
3
 
! Отговори
Еарендел преди 6 дни
До 24 ВЪВ ВСЕКИ ВАГОН. В Германия има Камери в целия влак и се следи от централите какво става във влака, ако има нещо нередно на следващата гара се качват 5-6 униформени и арестуват нарушителя! И в Метрото е същото. Пътувах веднъж в Метрото в Германия, на следващата спирка като спря влакчето се качиха 5-*** униформени, бързо обградиха един пътник и го изведаха по най-бързия начин!!!!
34
0
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 6 дни
Аз като гледам вагоните НЕ са модернизирани, те са си такив старите вагони в Германия. Това, че България е най-изостаналата държава в ЕС е благодарения на ония *** некадърника Бойко Борисов селсщиия тарикат!!!