Синодът за "София Прайд": Публична демонстрация на греха

"Грехът не може да бъде налаган като норма и ценност"
21 юни 2024 21:25, Александър Попов
64
Синодът за "София Прайд": Публична демонстрация на греха
Снимка: БГНЕС

Светият Синод излезе с позиция по повод предстоящия утре "София прайд".

"Скъпи чеда на Светата ни Църква, на 22 юни, когато православните християни отправят молитвен зов към Всеподателя Бога за своите починали близки и се молят за упокоението на душите им, за поредна година в София – градът на Божията премъдрост, ще се проведе т.н. „София прайд“. В деня, когато спомняме своите починали, ще станем отново свидетели на публична демонстрация на греха и приемането му като начин на живот.

Неведнъж Светата Църква е казвала, че съвременното общество, откъснало се от християнските си корени, за наше съжаление, подменя разбирането за основни ценности като любов и свобода. Да обичаш човека обаче, да го цениш и уважаваш не означава да премълчаваш и да бъдеш равнодушен, ако той е поел по лъжовен или пагубен път.

Затова отнасяйки се с пастирска загриженост, отговорност и отеческа любов към всички – противопоставяме се на опитите грехът да се налага като норма и ценност в българското общество.

Молим Всеподателя Бога, Който не иска смъртта на грешника, но да се отвърне от пътя си и да бъде жив (Йез. 33:11), да даде покаяние и вразумление на всички, да им прости съгрешенията и да ги спаси по Своята велика милост и човеколюбие".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: София Прайд
Още от Общество
Гвоздейков показа новите влакове за БДЖ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Хей тyлyпи! Какво е това погребално шествие на тия огромни черни брадати влечуги, с тия златни висящи на шията тупузи?
53
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Хей ***! Какво е това погребално шествие на тия огромни черни брадати влечуги, с тия златни висящи на шията тупузи?
52
1
 
2
 
! Отговори
до 50 преди 5 дни
До Юлиян,никой нищо не ти налага,точно пък църквата да говори за налагане е цинично,църквата дето се е наложила навсякъде с кръв,дето е горила живи хора да ни казва кое било правилно,ако не беше тъжно щеше да е смешно,хайде сега помисли,ако имаш с какво ако тези хора искаха да правят нещата както ги е правила църквата какво щяхте да кажете,но е много сложно за едноклетъчни като вас,защитавате палача и нападате жертвата,типично за фашизма
51
1
 
14
 
! Отговори
Тон преди 5 дни
Пак да се натрапи,разберете цветни,не естественото,никога не може да се приеме за естествено, колкото и да скачате генетически винаги мъжете са мъже, жените жени!
50
3
 
12
 
! Отговори
стига циркове преди 5 дни
Това са провокации- никой не се интересува от хора като тия от прайда- шум за нищо- не се приемат в никое общество. Вярно че някъде, някои хора имат тежки проблеми- но те си ги решават тихо, деликатно, без шум- а всичко това е организирано да настройва обществото срещу тях. Кой ходи облечен или гримиран в ежедневието си като тия от прайда- няма такива.
49
1
 
7
 
! Отговори
до bravo преди 5 дни
Защо не се поинтересуваш какво се случи с опита за гейпарад в киев миналата седмица?
48
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
На мъна, не ми хваресва Прайда на Чикана, ще йордим в Пакестан.
47
1
 
9
 
! Отговори
Юлиян преди 5 дни
Как ще има!Там подобни "прайдове" вече са забранени.
46
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Най който не му харесва винаги има право да избере друга опция. Например да яде повече банани и да бяга на запад. Може и в Русия да избяга, ама като гледам май няма желаещи.
45
2
 
14
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 5 дни
Който разрешава тва у пъклото дъ гори. То бива,бива,ама цял вол курбан не бива е казал народа. Застрамете са бре. Е за тва казвам - фърлайте атома и да са затрие тоаа грешен извратен свет.
44
24
 
3
 
! Отговори
bраво преди 5 дни
хайде сега със съшаа ожесточенов да порицайте руската сектанска цурква която освещава ракети да трепят украинците наши братя по род и религия
43
3
 
28
 
! Отговори
Юлиян преди 5 дни
Много правилно казано:"публична демонстрация на греха и опит за приемането му като начин на живот"!Никой не ти пречи да бъдеш такъв,какъвто искаш,но не го налагай като задължителна норма на другите.
42
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
София прайд и Попския Синод да се сбият .... Да видим кой ще победи :)))
41
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Кичка и Палома и баба Гусиии може.... А София прайд не може - Откъдя накъдя :)))
40
3
 
20
 
! Отговори
Анатема преди 5 дни
Стига с тия изказвания , заявления , постове у фейса и т.н. Хващате китките и менчетата , отивате на място и под камбанен звън цял ден им дуднете Киприановата молитва. Да се пречистят и изцерят!
39
8
 
3
 
! Отговори
Граф Промоций преди 5 дни
Изберете ме за Патриарх! Обещавам всяка година да организирам хайка с братята срещу тези нежни вампири и сатанаилови голоснесени яйца. Ще ги целим със тежки месингови разпятия, дървени колове, чеснови плитки и прясно осветена вода! Амин!
38
15
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 5 дни
На снимката виждате банда гейове, дето обичат да барат по чуркитe малки момченца :)))
37
8
 
6
 
! Отговори
Alex преди 5 дни
Вземат им монопола.
36
0
 
8
 
! Отговори
от психитрията преди 5 дни
До Анонимен, 40,41 В лудницата докторите те очакват с нетърпение. И със спринцовки с успокояващи медикаменти, които лекуват болни мозъци.
35
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Цялата земя от Москва до Казахстан, от Киев до Атина и от Солун до Будашеща е Българска. Ние Наследниците на Императорския род ДУЛО ще Ликвидираме този 134 годишен Руско-Турски КEНEФ и Възстановим Българската държава. КАЗАХ!!! .... БЪЛГАРСКИ ТОПОНИМИ ПО ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ!