Еврото е заложник на политическата обстановка у нас

Нужен е нормален политически процес в България
24 юни 2024 14:53, Анисия Иванова
13
Еврото е заложник на политическата обстановка у нас
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Еврото е заложник, освен на влиянието на проруски интереси и партии, така и на други цели, вероятно свързани с това да няма съдебна реформа и справедливо разследване на корупция в България. За съжаление между тези себични интереси страда националният ни интерес. Консенсусът, мнозинството от българите, включително и на тези избори, гласуваха за еврото и тази тема страда, защото е заложник на смяната на правителства. Това каза Деян Василев, финансов експерт, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Едно изследване на Асоциацията на търговските фирми, което излезе преди дни, бе много полезно, защото то буквално казва: "Господа управляващи и политици, имаме готовност да се приеме еврото и очакваме Закона за въвеждане на еврото", каза гостът.

Той допълни, че този закон беше публикуван март месец, имаше един месец срок за обществено обсъждане и ако политическият процес в България течеше нормално и имаше втора ротация и правителство, този закон щеше да бъде реално разгледан от правителството и обсъден, тъй като очевидно са получени много обратни връзки, министерството трябва да го преразгледа и да го предложи на Народното събрание за гласуване.

Това, което се надявам в политически план, каза още събеседникът, е, че "тъй като днес започват преговорите за мандат, а думата "плаващо мнозинство" има една мръсна конотация, но според мен партиите, които подкрепят въвеждането на еврото, а те са ясни - ГЕРБ, ДПС, "Продължаваме промяната", надявам се и "Има такъв народ", БСП". Василев подчерта, че всички те, когато става дума за Закона за въвеждане на еврото, за правила и наредби, трябва да могат да действат заедно, без да получават добре познатите упреци от типа "те се сдушиха" и пият "турско кафе".

Вижте целия коментар във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от Ваканция
Българите първенци по инвестиции в имоти в Гърция
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Пепи Еврото е заложник на Мафията във властта. Не му позволяват да се върне в България. Защото в българския затвор е хубаво, но навън от затвора е опасно за него заради неговите приятели. Много иска да се върне, но не му дават.
11
0
 
6
 
! Отговори
Кръчматъ преди 3 дни
То нащу веке не е държавъ, а Териториалнъ Зонъ "Х", да не казвам за населението населяващо тази Зона, че мнозинъ пишман "патриоти" шъ съ обидят!
10
11
 
5
 
! Отговори
Инж+ преди 3 дни
Не може ли поне веднъж да си знаем изгодата??? Губим по 1 млрд. от превалутиране!!! Годишно!!!
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Рептили, Референдума!
8
3
 
14
 
! Отговори
От Люксембург преди 3 дни
Който си има печатница и ЕЦБ си печата и живее като за последно, другите да "чакат да го 'приемат'" ,че да ни станат роби.
7
2
 
20
 
! Отговори
Баба Ванга преди 3 дни
Евро и Шенген ке видите през на Макрон кривия. Тъй да знаете!
6
2
 
27
 
! Отговори
Пловдив преди 3 дни
Голям виц разказва този човек и нарича това наказание на изборите гласуване . Мнозинството гласувало за евро пълни глупости и този е експерт атлантик . Като са гласували мнозинството за еврото защо години наред не се позволява референдум за или против въвеждането на еврото .
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
На баба ти хвърчилото! Какъв "финансов експерт" си ти, след като не знаеш че ние отговаряхме на критериите години наред, и ЕС нарочно не ни пускаше ?! Щото имаше по-важни неща за решаване....зелени сделки, колко пола да има, колко дълги да са краставиците, спагетите. А сега им трябва свежа кръв. Щото инфлацията ни погълна, съсипахме къде що има икономика, а и фондът за спасяване на Украйна *** на вратата!
4
3
 
24
 
! Отговори
Някой може ли да преди 3 дни
ми обясни как така "референдум за запазване на лева като разплащателно средство" е "противоконституционно действие"?
3
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
радвам се че няма да приемем еврото - благодаря ти за това Бойко - поне за нещо да сме ти благодарни, а не само да те плюем
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Референдум за влизане в еврото след 100 години, когато стигнем средноевропейски стандарт.
1
3
 
18
 
! Отговори
Не съм съгласен с преди 3 дни
тая теза. Еврото е заложник на калпавите политики на Брюксел. Предстои спад на стойността на еврото, за сметка на запазване на стойността на щатския долар.