Над 10 млрд. лв. под дюшеците - риск за балонизиране на имотния пазар

Има растеж на покупателната способност на българите, каза Георги Ангелов
26 юни 2024 07:03, Елка Василева
218

Приемането на еврото ще накара хората да обменят недекларираните си пари, което ще породи бум в продажбите на стоки и недвижими имоти. Очаква се това да започне около шест месеца преди датата за присъединяването на България и да продължи в месеците след това. Виждаме вече колко много растат продажбите както на дребно, така и на жилища. Но все още не може да говорим за балон на имотния пазар, а по-скоро за риск от балонизиране. За обслужването на около 30-40% от ипотечните кредити отиват около половината от доходите на кредитополучателите им. В условията на най-ниските лихви по ипотеките се поставя въпросът за обслужването им, ако те се повишат, това коментира Георги Ангелов, старши икономист на институт "Отворено общество", в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

Има растеж на покупателната способност на българите, който продължава и тази година. Това означава, че догодина данните ще покажат още по-добри резултати, каза Ангелов. Това се дължи на продължаващия ръст на доходите и намаляващата инфлация. Той допълни, че страната ни ще продължи да настига средноевропейското ниво, въпреки бавните темпове.

Целия коментар гледайте във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
1
 
! Отговори
Бони Бонбони преди 2 месеца
До 191. - Пазарът се нуждае от оборот на парите иначе загива. Парите по дюшеци и банки и криптобалони и борси са въздух под налягане. Иначе имаме инфлация и война за нулиране на дълговете. В момента няма толкова материални активи колкото напечатани трилиони пари.
187
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
АКО БЪЛГАРИТЕ НЯМАТ 30 МЛРД ПОД ДЮШЕЦИТЕ,ЗНАЧИ СА ГОЛА ВОДА. РИСК ОТ БАЛОНИЗИРАНЕ НЯМА ЗАЩОТО ТОВА Е БОМБОНИЗИРАНЕ!!...
186
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това, че вземаш но и плащаш повече пари за по малко стоки не е растеж а спад на покупателната способност, демократичните болшевики са по зле и от старите болшевики, винаги извъртат и изкривяват нещата както им е изгодно.
185
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Едно време Данайците от Етиопия дойдоха и си направиха градове колонии и направиха хората да им работят като роби! Днешните инвеститори - наследници на Данайците, вместо да обвързват Българският Лев със Злато, те го обвързват както по времето на Бай Тошо с комунистически теории - с изземване на земята на българина! След 1989г станаха собственици на ТКЗС. А сега с Чалгарски Инвестиционни теории искат да обвържат Българският Лев с изкупена ЕвроКратуна! Да си мисли българина, че има пари!
184
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия икономисти нищо не разбират от икономика, но са спецове по търгашество и пропаганда, останала от времето на Ленин и Сталин с втлъчената теория на Карл Марк и Фридрих Енгелс, за ограбване на Златото по Земята - събирано от векове по нашите земи - още от времето на Варненската Златна Цивилизация и разрушена от нaвлеците на Данай от Етиопия.... преди няколко хиляди години!
183
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Истината е, че една камара мър.зе.лив.ци - брокери на недвижими имоти стоят и не изкарват нищо, защото българина ако не е на зор не харчи пари за скъпите им и с надути цени апартаменти и къщи... Та този господин се опитва да сръчка ста.дото да се размърда, че иначе господина може да остане без доходи. Икономистите за да печелят, някой трябва да харчи...
182
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Двамате Очилати комунистически инвеститори имат сини венци! И пред камерите се представят за Българи?
181
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия комунисти горе - станали инвеститори, са инвестирали милиарди да си купят милиардерски очила!
180
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи така: след 1989г. комунистите си раздадоха ТКЗСетата, хотелите. И Комунистите всеки ден инвестираха в ЧАЛГАТА, а сега вече понеже нямало къде да инвестирате - инвестирате в ГейЛезбо парадите по площадите?
179
4
 
6
 
! Отговори
инвеститор преди 2 месеца
Над 85% от истинските българи са собственици на имотите си.Без ипотеки. Депозити към 100 милиарда . Пари бол, ама няма къде да се инвестират. Няма в какво. За това са и имотните балони и крипто балоните и всякакви подобни балони.
178
2
 
6
 
! Отговори
Мичето преди 2 месеца
До Логистика:това ,че гледаш в паничката на другия ,е наследство от социализЪма.Днес вече не е така.Всеки може да живее както иска,стига да не нарушава законите.Ама дали работел,или не-си е негова работа.Завистта е лошо нещо.Стигаме и до десетте божи заповеди.Те са преживели векове.
177
0
 
7
 
! Отговори
Брама преди 2 месеца
До Брокеро.Ще пуснат ковид-20.Нема лабаво.Планетата се задъхва.В Индия и Китай живеят в землянки по провинциите.Като термити.Това размножаване в геометрична прогресия трябва да спре.Начина е термоядрена свирепа война.Живота на Земята многократно е загивал,и е започвал пак,от нищото.Та,скоро ни очаква същото.Когато бях ученик населението беше 3.5 милиарда.Дарвин греши :човека не произлиза от маймуните.
176
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Карам кола с мадама до мен една. Гледам стопаджия със знак стоп ме спира и пари ми иска за да си купел ракия! Гледам го, гледам го, а той към мен не гледа, а се взиза към бедрата на мадамата в автомобила! Казвам му стопирай по нататък за пари да имаш за ракия и мене ме пусни, а таз мадама ти я давам аз, за да може довечера след като се напиеш да правиж с нея чапраз. И той се съгласи! Мадамата взе и в ръка и вложи стоп да спира тя за пари Милиардери, Милионери и Милиционери!
175
0
 
1
 
! Отговори
Всяка Прилика сдлсеС преди 2 месеца
За кво са ти всичките тези париЩом приятели нямаш вече?За какво са ви всички тези париОт бедняци по-тъжно живеетеСамотни през сълзи се смеетеСърцата ви празни не продават нови.Сърцата ви болни ни мразят, ни любятЗа какво са ви всички тези париДецата ви в дрога и катастрофи гинатПомниш ли клева по детски си обещахме приятели до гроб?Днес богат си и безразличен и подминаваш ме аз съм беден.Смехът ти се загуби Напечели ли изгубили ли ти си знаеш.За кво са ти всичките тези пари
174
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Едно време когато нашите български легионери са били на фронта да воюват при инвазия от север а българските амазонки са кърмели децата си по селата, ско се появила инвазия от юг и нямало повече легионери. Амазонките са оставяли на бабите децата и са отивали на южния фронт да спират инвазията от вандали. А сега Вандалите са навлезли по градовете и си правят ГейЛезбо паради и нема ни Легионери, ни Амазионки! Затова сега е забранен парада на легионерите - Ген. Иван Колев - спрял Руската инвазия!
173
1
 
4
 
! Отговори
хааха преди 3 месеца
300 к за двустаен в квартал, който не знам ъде се намира. цена на къща където и да е ЮК - наем веднага минимум 1500 паунда. надувайте момчеета.бум
172
3
 
11
 
! Отговори
До delta преди 3 месеца
Те и 2008 година така уверено бореха инфлацията и после "Ау, ама какво стана с цените на имотите? Ама нали щяха да се вдигат? Що паднаха?"
171
1
 
15
 
! Отговори
Брокеро преди 3 месеца
До Средно статистическиСтроим за африканците и индийците да има къде да живеят след 20 години. Само една държава- Нигерия след 25 години ще има население Колкото е населението на целия Европейски съюз! В индия на ДЕН се раждат 90 000 деца-повтарям на ден!
170
1
 
19
 
! Отговори
Средно статистически преди 3 месеца
Само да припомня , че сме най- бързо топящото се население в Света-ФАКТ. Средната възраст на българския гражданин е вече 45 години-ФАКТ. За жените това е извън детеродна възраст в 99% от случаите-ФАКТ...
169
1
 
13
 
! Отговори
Ильо Минатов преди 3 месеца
В България на определен цикъл години има зануляване-стригане на овцете. Поредното стригане идва до 2 години макс...