Готов съм с кабинета, похвали се Бойко Борисов

Бъдещият премиер почва да гради магистрали и метродиаметри
6 юли 2009 14:53,
417
Готов съм с кабинета, похвали се Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Партия ГЕРБ е готова със състава на новото правителство, заяви Бойко Борисов.

По думите му обаче ще се изчакат окончателните резултати от изборите и ще бъде чуто какво мислят представителите на другите партии.

На въпрос как ще коментира думите на Ахмед Доган, че вотът на ГЕРБ е етнически, Борисов каза, че "всеки, който произнася думите "етнически вот", трябва да понесе своята отговорност".

Той посочи, че партията му има мандат и от Кърджали, който се счита за "бастиона на Доган".

Тези, които са провалили проекти, тези, заради които са спрени парите от Европа, ще си търсят друга работа, каза Борисов в отговор на въпрос дали държавните чиновници трябва да се страхуват за местата си.

На въпрос дали ще бъдат подменени съветите на директорите на държавните фирми, Борисов отговори:

Не само че ще ги подменя, но и ще ги закрия, а и тези, които станат членове на съответните бордове, ще могат да вземат максимум една заплата, а не, както сега – по шест-седем-осем.

БСП и НДСВ си се провалиха сами, каза Борисов и добави, че който се е доближил до ДПС, губи катастрофално след това. Ако Сакскобургготски беше излязъл навреме от коалицията, хем държавата нямаше да бъде съсипана, хем и НДСВ нямаше да слезе толкова бързо от политиката, посочи Борисов.

Борисов беше категоричен, че при неговото управление ще бъдат закрити Министерството на извънредните ситуации, както и постовете на министър по европейските въпроси и на вицепремиер по еврофондовете.

Още по темата
Приоритетите на следващото правителство според Борисов ще бъдат строежът на метродиаметри и магистрали.

До 10-15 дни след съставянето на новото правителство ще започне активната работа по магистралите "Люлин", "Тракия" и "Марица", похвали се той.

Той изрази убеждение, че службите и прокуратурата ще започнат да работят по-ефективно след вчерашните избори.

По думите му в сряда ГЕРБ и ръководството на прокуратурата ще имат среща. "Ще направя всичко възможно да върна спрените пари към България, а прокуратурата трябва да ги защити", каза Борисов.

Освен това, по думите му, от докладите на ЕК за напредъка на България трябва да бъде извадена съдебната система като проблем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


417
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
421
0
 
0
 
! Отговори
назадъка на българия преди 14 години
Питали Биг Брадър:- Защо България продължава да не мръдва напред?Брадърът отговорил:- Защото Бойко Борисов продължава да гледа само назад.
420
0
 
0
 
! Отговори
Ь преди 15 години
Добре казано, но много крадоха комитата.Реформирайте се, скъсайте с *** и тогава пак заповядайте на поправителен.
419
0
 
0
 
! Отговори
Свети Герги преди 15 години
ДО ТУРЧИН (402)Мамка ти резак.. Ти мръсен стол.. как смееш да зовеш България своя родина.. сам си написал че си Турчин. Нямаш място в МОЯТА родина - НЕ ТЕ ИСКАМ ТУК. ИЗЧЕЗНИ.И не ми говори простотии, че си бил подтиснат, защото слушаш новините на турски в МОЯТА БЪЛГАРИЯ. *** *** .. СЛАГАЙ ЧАЛМАТА И ВЪН ОТ ЕВРОПА АНАДОЛСКА *** !
418
0
 
0
 
! Отговори
До 412 преди 15 години
интересът на чия нация би защитавал според теб ГЕРБ??? Щото определено няма да е на България! Отсега още той обяснява, че ще защитава европейските интереси. Т.е. КВОТО НИ КАЖЕ ЕВРОСЪЮЗА - ТОВА!!! То така е наистина много лесно да си премиер. Не вземаш НИКАКВИ РЕШЕНИЯ САМ. Консултираш се с кукловодите и после танцуваш пред избирателите (или играеш мачлета). *** МАРИОНЕТНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ ИМАМЕ!!! Не съм за Русия, не съм за Турция, не съм за Америка. АКО ЕС РЕШИ ДА НИ ПРЕЕБЕ, КОЙ ще ги спре?
417
0
 
0
 
! Отговори
До 414 преди 15 години
Отново глупашка безотговорност! Явно вие и маса други хора имате безгранична вяра в способността на Българската икономика да излиза извън кризата. Явно имате и странични доходи отнякъде и НЕ ЗАВИСИТЕ от финансовата ситуация в региона. Аз съм 100% съгласен да се осъдят не няколко, а всички виновници. Но това НЕ МОЖЕ ДА Е ПЪРВОТО И ЕДИНСТВЕНО НЕЩО, КОЕТО ДА ПРАВИ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО!!! Трябва да ни извади от кризата, да създаде условия за бизнеса, куп други неща...Едни присъди нищо не променят!
416
0
 
0
 
! Отговори
До 409 преди 15 години
Шшшшт! Тихо, че и Бат Бойко е бил член на БКП, и то доскоро!!! Сакън, ще вземем да останем без премиер
415
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 15 години
Абе, турчин (402)! Как така 300 хиляди си тръгнаха към "майка Турция", а 3 милиона ще се върнат?Че вие се множите като зайци бе! А кой ще ви позволи да си върнете гражданството? Или ще си го върнете насила, както сте станали турци преди много време?Я се осъзнай и не се бутай между шамарите.Колкото до "изгонването", имах колега, който преди да замине, казваше "нашите ме карат да заминавам и ме заплашват, че може да се случи лошо на детенцето ми". Сещай се, кой кого е изгонил.
414
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия. преди 15 години
Бойко има един много печеливш ход,който ще го изстреля направо в нпасесата на народното одобрение-да вкара няколко бивши министри и депутати законно и след процес в затвора.После може да прави каквото си поиска....На негово място сериозно бих се замислил и за спирането на помощите на "Братята роми" като или се заставят да вършат общественополезна работа за тези пари, или зе откажат сами и за дълго от наследствената професия безработен!Не знам защо,но нещо не мога да влизам и коментирам тук !?!
413
0
 
0
 
! Отговори
one of you преди 15 години
съжалявам, че ще го кажа, но е жалко някак си да пишат коментари хора, които дори не са научили елементарни правописни правила, пък какво остава да си помислим за разбиранията им за политиката
412
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 15 години
Kiity ... Аз искам да ти припомня нещо, което се случи съвсем наскоро - как по време на газовата криза Станишев клепаше в Русия и клатеше одобрително глава, вместо да застане като мъж и да провокира разрешаването на проблема. Колко пострада българския гражданин и българския бизнес. Расизма и дискриминацията са проблем - това никой не го отрича, но за всяка страна по-голям проблем е управление, което не защитава националния интерес и то на първо място!
411
0
 
0
 
! Отговори
ZARSTVO BALGARIA преди 15 години
Samo vastanovavaneto na ZARSTVO BALGARIA ste izlekuva Balgaria ot republikanskite tezki rani ...Iskame vastanovavane na TARNOVSKATA KONSTITUZIA i Nazionalniat Himn SHUMI MARIZA...Vizdame pri republikata kakvi otrepki kato jane janev vlizat v PARLAMENTA...
410
0
 
0
 
! Отговори
sweden преди 15 години
eto sega doyde nay golemiya mafiofff da vi e 4estito
409
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
сега е момента да се приемат закони срещу бившите членове на БКП и така да се спасим от агентите на ДС и синчетата на партийни величия
408
0
 
0
 
! Отговори
до кити преди 15 години
има един лаф: народ, който забравя историятя си, рискува да я повтори. А ние я потретвяме: 1997г., 2001, 2009 - и навсякъде с почти пулно мнозинство.
407
0
 
0
 
! Отговори
до кити преди 15 години
евала ти кити!!!!!!!!!!!!!!!
406
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Време е да се каже че периода 1944-1989 е период на мракобесието и ние се срамуваме от него и не искаме да се повтори.
405
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 15 години
KITTY,май забрави да си пиеш лекарствата тази сутрин?Това тук е форум ,а не клиника за душевно болни.
404
0
 
0
 
! Отговори
Бойко 1989 преди 15 години
Лятото на 1989 година...Голямата екскурзия...Някой знаели с какво се е занимявал Бат ви Бойко ? Може и да се досетите...
403
0
 
0
 
! Отговори
NB преди 15 години
Аз няма да забравя че на тези избори гласувах за по-малкото зло.
402
0
 
0
 
! Отговори
Турчин преди 15 години
На следващите избори и аз ще гласувам... А и още най-малко 3 милиона турци като мен, изгонени от България. Много скоро, всички ние които бяхме репресирани и изгонени от родината си, ще си възстановим Българското гражданство. Да му мислят и тия хайдути дето разграбиха нашите земи и имоти. Ей за това всички дето се заяждате с нас седнете и си помислете : какво правиме или по-точно казано какво сееме.