Фаворитка за министър отказа на Бойко в последния момент

Десислава Танева няма да поеме земеделското министерство
22 юли 2009 19:43,
101
Фаворитка за министър отказа на Бойко в последния момент
Десислава Танева. Снимка: БГНЕС

 

Няколко часа преди церемонията по връчването на отговор на проучвателния мандат за съставяне на правителство, даден от президента Първанов на Бойко Борисов, един от фаворитите за министър отказа на бъдещия премиер.

В понеделник на среща със земеделски производители и животновъди Борисов обяви, че земеделски министър в неговия кабинет ще бъде Десислава Танева.

В сряда привечер Танева отказа предложението на Борисов.

Тя е изпратила писмо до лидера на ГЕРБ, с което оттегля номинацията си за министерско кресло.

Dnes.bg публикува пълния текст на писмото:

Уважаеми г-н Борисов,

С настоящето изявление Ви изказвам моята благодарност за доверието, което ми гласувахте, номинирайки ме за Министър на земеделието и храните.

Пожелавам успех на новото правителство
От обявяването на номинацията ми за Министър започнаха спекулации относно досегашната ми работа и кариера като изпълнителен директор на акционерно дружество и потенциален конфликт на интереси в тази връзка.

Аз Ви гарантирам, че такъв конфликт на интереси няма и не може да има, подала съм си молба за освобождаване от управителните органи на всички търговски дружества. Въпреки това съм наясно, че атаките срещу ПП ГЕРБ и Министерството сигурно биха продължили по този въпрос.

Изхождайки от виждането ми, че най-важно е общественото доверие, с което едно ново правителство ще стартира работа, не биха искала по никакъв начин да се поставя под съмнение държавническия интерес на всички членове на новия кабинет.

Още по темата

Аз съм се включила в политическия живот на страната ни за първи път с ПП ГЕРБ, защото съм видяла у Вас Държавническо мислене и шанс България да бъде управлявана в полза на обществото.

Затова желанието ми е да бъде оттеглена номинацията ми за Министър на земеделието и храните, и да продължа работата като народен представител в 41-то Народно събрание, вземайки активно участие в законодателния процес, и подпомагайки изпълнителната власт.

Пожелавам успех на новото правителство и успешна работа на 41-то Народно събрание.

Според източници на БНТ в ГЕРБ Мирослав Найденов (ръководител на експертната група по земеделие) ще бъде новият министър на земеделието. Найденов ще заеме поста на мястото на отказалата се Танева.

Александър Цветков, досегашният зам.-кмет на столицата, ще бъде министър на транспорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
2
 
! Отговори
ole преди 15 години
Оле ти си супер смешен ,честно! Г-ца Танева е как да ви кажа меко казано корумпирана .... самият факт че е дясната ръка на г-н Вълев е как да кажа... лично аз се надявах да не е и за щастие не е министър защото тя щеше да следващия ГАГАУЗОВ .. :)
99
0
 
2
 
! Отговори
lud преди 15 години
Танева ми беше надеждата в това правителство да влязат свестни хора, а сега какво вместо човек с опит в управлението в земеделието, директора на софийския кучкарник. Да ни е честито новото правителство. ( Гласувах за ГЕРБ....за последно)
98
0
 
2
 
! Отговори
анон преди 15 години
Нещо ме озадачава, отказва се от министерския пост....а също така си е подала и "молба" (може би молбИ, би било по правилно?) за оставката от всичките търговски дружества....така има реален шанс да остане безработна (ако и бъде одобрена "молбата" разбира се ;) А що се отнася до потенциален конфликт на интереси...то такъв съществува и в някой от другите министерства (ако някой се съмнява в това да...нека малко се почете какво точно е "конфликт на интереси" и да приложи малко обективен разум :)
97
0
 
2
 
! Отговори
съвестен преди 15 години
Като има толкова държавническо мислене, да напусне и парламамента, защото със сегашното положение, като депутат не виждам как ще спре атаките срещу ПП ГЕРБ!
96
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
boiko ve4e zapo4na da se izlaga kato nazna4i predstavitel na oligarsite za ministar i na drugiq den q uvolni,jalko 4e horata glasuvaha masovo za nego i otnovo 6te ostanat izlagani,vsi4ko 6te bade postaromu no s novi geroi...
95
0
 
2
 
! Отговори
М123 преди 15 години
ТАзи защо ми се струва че е от етносите не ми се струва да е българка . Нашенки толкова груба кожа нямат или на снимката е лоша .
94
0
 
2
 
! Отговори
ЕБСЪН БРАДЪРС преди 15 години
Това дете с бръснато *** и много бемки по лицето знае какво прави . Жалко че Борисов и предлага и се излага . Тази е станала бизнесменка на 23 г че тя като студентка е била ужасен гении или е супер секс спортистка обожаваща групов секс и особенно да прави САНДВИЧ . Без секс умения и силно комунистическо рамо няма как да стане НАЗНАЧЕНА КАПИТАЛИСТКА . Вероятно е наложница на Коце СЕНСЕЯ от *** та като маисторка на дъртооповдигачка са я издигнали и платили за МИНИСТЕРСКОТО КРЕСЛО .
93
0
 
2
 
! Отговори
До 91 преди 15 години
Тя е гений- как иначе на има няма 25 год ще стане БИЗНЕС ДАМА на годината,Жалко сигурно щеше да спаси България
92
0
 
2
 
! Отговори
Истината преди 15 години
Причината да махнат госпожата е че снощи по време на изпълнение на служебните си задължения е ухапала бат бойко по оная работа и той много се ядосал
91
0
 
2
 
! Отговори
До № 4 преди 15 години
Я мисли реално, ако беше алчна за власт - щеше ли да й пука - дали някой я обсъжда? Мисля, че щом се съобразява с това - е показателно какъв човек е. Прочетох всичките коментари- и какво като е в крехка възраст - това не пречи да си акълен. Щото има и на 50 години без акъл и той никога не може да им дойде вече
90
0
 
2
 
! Отговори
Идиот преди 15 години
Участва в над 60 фирми ,Избяга защото веднага следва а-кой нормален човек ще си зареже бизнеса ,който му носи 50-100 000 на месец и ще стане министър със заплата 1500 лв и няма да върти далавери,Нали няма такива които мислят че и е омразнало да е богата и ще работи за народа, А това ,че ще напусне фирмите за да няма конфликт на интереси направо ме просълзява
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Много е гадно като ти откаже някоя женска.
88
0
 
2
 
! Отговори
az преди 15 години
абе, друго няма да коментирам, ама тая що пише министър, министерство и държавническо мислене с главни букви!?!? тва да не е некой партиен форум или блог?! май добре, че се е отказала... макар че верно яка мацка изглежда. Мухобойко можеше да я перне м/у другото след некое заседание муихихихихихихи...
87
0
 
2
 
! Отговори
ro7 преди 15 години
Кой се отказва от мекиците и баничките? Правилно се е отказала, евала!
86
0
 
2
 
! Отговори
аграрен тип преди 15 години
Жалко, беше готина мацка
85
0
 
2
 
! Отговори
ЖЖ преди 15 години
ББ, какъв мъж си, след като тази фльорца ти отказва?
84
0
 
2
 
! Отговори
Браво госпожице преди 15 години
Госпожицата побърза да се откаже, че да не й зададем а: Как на тази крехка възраст успяла да завърти толкова обръчи от фирми, над 60? Какви заслуги и умения трябва да притежаваш? Да си предаде опита, че и ние да се поучим.
83
0
 
2
 
! Отговори
бай ДЖОН преди 15 години
ТАЗИ девойка е поставено лице на мафията от групата на ЧИЧИБАБА, ДА СЕ НАПРАВИ РЕВИЗИЯ на тази група и ще цъфне ОРСОВ, прочутия спец на БСП, и кръга на ПРЕМЯНОВ.
82
0
 
2
 
! Отговори
Sanctas simlicitas преди 15 години
Мутрата никога не може да действа като генерал, без значение какви пагони украсяват длите рамене. Още по-малко мутрата-пожарникар Разбойко Дрисов!
81
0
 
2
 
! Отговори
666 преди 15 години
Достойно поведение, макар да смятам, че не е необходимо да се отказва - плюещите *** няма да станат по-малко, а на мислещите хора им е пределно ясно, че за тези постове трябват хора спициалисти, а опита можеш да го постигнеш само ако работиш при най-големите в отрасъла т.е. всеки с опит ще е в конфликт на интереси.