Мобилни митничари спират евтиния зарзават на Кулата

Данъчни пък ровят за нелегални гръцки домати на борсата в Слатина
10 авг 2009 12:17,
64
Мобилни митничари спират евтиния зарзават на Кулата
Снимка: Булфото

 

Мобилните групи на ГКППКулата ще бъдат удвоени, за да работят денонощно и да следят за нелегитимния внос на плодове и зеленчуци от Гърция в България.

Това заяви след среща със земеделски производители от Петричкия край вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.

Той начерта и още мерки за подпомагане на местните земеделци.

Данъчните ще извършват проверка на вносителите на стоката, за да проверят дали фирмата е изрядна, дали е фантом, дали си плаща данъците и дали е легитимна.

Към мобилните групи ще има и представител на земеделското министерство от отдел "Надзор на пазарния контрол".

Той пък ще проверява стоките, най-вече от Гърция, а също и на тези от Македония, дали отговарят на всички качествени показатели на българския пазар.

"Тези мобилни групи трябва да се засилят и да спираме всеки камион, за който се съмняваме, че или стоката е нелегитимна, или не се плаща ДДС, или не е качествена“, каза Дянков.

До края на седмицата в най-голямата зеленчукова борса в България – "Слатина",  също ще влязат мобилни групи от служители на НАП.

Пред вицепремиера земеделците от Петрич се оплакаха от нерегламентирания внос на плодове и зеленчуци от Гърция, както и от занижените цени на стоките, които влизат от Македония.

Те увериха Дянков, че е крайно време да се сложи край на сивия сектор в областта на земеделието – да се издават фактури, за да се плаща ДДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
ANTON преди 15 години
За какви български екологични зеленчуци говирите? Защо си мислите ,че българската стока е екологично чиста? Малко ли бомби паднаха в Сърбия? А друг е въпросът, че производителите когато продават стока на едро на търговците не издават никакъв документ. Естествено ,за да не плащат данъци.После проверяват фирмите,а те са тези които внасят патенти и осигуровки.Май пак започнаха по обратен ред проверките
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Аз не ща да ви ям мухлясалите български зеленчуци. Гръцкото по ми се нрави. Гърците са къде къде повече хора от нас.
61
0
 
0
 
! Отговори
гого преди 15 години
НАПРАВЕТЕ КРАСТАВИЦИТЕ И ДОМАТИТЕ ПО 5 лева ЗА ДА ЗАПАЗИМ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ.
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Огромна грешка е да се притиска вноса в България. Това не е свободна конкуренция и Европа ще ни накаже за това.
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Нали искахме отворен пазар. Защо сега се жалват. Ми да се забранят вносните стоки и да си ядеме кисело млеко от сухо мляко и нишесте, сирене правено от всичко друго но не и от млеко, кремвиши от кокали и кожи. Това е българинат иска държавата да му усигури пазара а той да *** и да кара джипове лимузини и да строи все по кичозни вили за сметка на здравето на купувача.
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Като купя краставица от български производител през март и на 5 минута след консумацията и съм в тоалетната. Никакъв контрол от страна на скапаната държава върху това което произвеждат тези които сега ревът. Ако им е качествена стоката ние ще я оцениме а не със забрани да ни налагат да копуваме отровите им
57
0
 
0
 
! Отговори
до тел авив преди 15 години
В голяма грешка си. Кой наш зеленчук е хубав бе човек. Всичко набъкано с торове. Трябва да си самоубиец та да купиш на детето си българска диня. Явно имаш интерес и правиш реклама но не става така.
56
0
 
0
 
! Отговори
До Лукчо преди 15 години
Каква идилия. Направо ме разплака.... Добре, че не си министър на земеделието. Ето такива министри като теб, които раздадоха чернозема на 'работливите човеци', съсипаха земеделието.
55
0
 
0
 
! Отговори
Лукчо преди 15 години
Нямам село, скоро ходих на гости на приятели, градинка с краставици и домати, то като ги помиришеш ухае на земя, на България! Ядеш и разбираш с какви *** заливат децата и здравето ни. Спокойствие, тишина, чист въздух, едно малко манастирче през което минава поточе, красиви дървета - красота. Искам да съм министър на земеделието. Да тикна всички мутри прекупвачи в затвора и да раздам чернозема на хора - човеци!
54
0
 
0
 
! Отговори
Лукчо преди 15 години
На мен пък ми писна да ям гумени домати и краставици от Гърция и Турция, включително и биопродуктите. Лук и чесън от Китай, които горчат и т.н. Толкова ли е трудно, осигуряват се преференциални цени за транспорт на производителите до пазарите в големите градове, а също и безплатни сергии, премахват се мутрите прекупвачи. На всяка младо семейство, което иска да се занимава с фермерство му се отпуска земя и първоначален капитал с възможност за придобиването й при успешен бизнес.
53
0
 
0
 
! Отговори
Земеделец преди 15 години
За всички кандидат земеделци:http://***.fresh-market.pl/en/products/vegetables/tomatoes;1954940263Нещто нещата хич не са добре.Май само мрънкане има
52
0
 
0
 
! Отговори
Тел Авив преди 15 години
от българските зеленчуци няма по вкусни никаде милеите за нашето родно производсто така имат работа хората а и парите си остават при нас не плащаите за евтини *** тои е евтино защото това не е свъхпроизводсто при тях и го продават евтино от нашите домати краставици пипер по вкусни няма трябва да се научим да милеем за родното така ще излезем по леко от кризата.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
1. Кой губи? От спирането на евтините вносни зеленчуци губи народа като потребител.2.Кой печели? Печели наглия прекупвач а не производителя.3.Министъра да не бърза с решенията а да помисли преди да ги оповести.4.Кого ще псувате утре като на пазара зеленчуците скочат с 70%. Министъра който е спрял евтиния зеленчук за да губи потребителя и производителя а да печели прекупвача.
50
0
 
0
 
! Отговори
за 47 преди 15 години
В голяма грешка си. Тук не защитават български производители а българските прекупвачи. Чичото блъска като ненормален и продава стоката за 20ст на прекупвача , прекупвача си слага поне 30 отгоре и реве че стоката е скъпа.
49
0
 
0
 
! Отговори
Поп Сланинкьо преди 15 години
Извинете ме YOU за неучтивата форма.
48
0
 
0
 
! Отговори
Поп Сланинкьо преди 15 години
Май не си много убеден в това, което си написал?Сега ще се вдигнат цените на продукцията по пазарите.Май не си наясно как стигат зеленчуците до пазара, че да имаш сергия пак определени хора ти казват на колко да продаваш? А за прекупвачите да н еговорим, чисти мародери са си. Първо да се оправи контрола при нас и после на евтините домати.А тези групи са на Емил Димитров- Ревизоро.Мир Вам.
47
0
 
0
 
! Отговори
YOU преди 15 години
НАЙ-ПОСЛЕ НЯКОЙ ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ, А НЕ ДА МИСЛИ ЗА СОБСТВЕНИЯ СИ ПОРТФЕЙЛ!!!
46
0
 
0
 
! Отговори
БУДНОТО ОКО ! преди 15 години
От Турция е най-големия муфта-внос. За тези гранични пунктове пак пълен пас, явно ДПС си е запазило контрабандните коридори. По морето се продават прахове за пране на ниска цена, тъй като според доставчиците-търговци, те не плащат нищо на границата. Аз не знам България да има ОЩЕ производство на перилни препарати, тъй като турците го унищожиха и пратиха хиляди българи на улицата.
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Ба ти ЕС. На Калотина и К. Андреево всичко е наред.За Кулата обаче някой се е ангажирал и повдигнал въпроса.Някой новоизбран депутатин вероятно.
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Като ви е толкова хубава стоката ходете да продавате в Гърция .Ще ви я разграбят като топъл хляб.По- евтини са в Турция защото 10 човека гледат 500 декара и един автобус кюрди дето берат и товарят, тука 10 човека обикалят две оранжерии по един декар