Летището в Търговище продадено 10 пъти по-евтино

В края на юни студент бизнесмен го купи за 480 бона
4 сеп 2009 14:00,
37
Летището в Търговище продадено 10 пъти по-евтино
Снимка: БГНЕС

 

"До две седмици ще бъде готова нова оценка на активите на бившето летище в Търговище", съобщи транспортният министър Александър Цветков.

Съгласно оценители пазарната стойност на активите на летището е 445 235 лева, което е над 10 пъти по-ниска цена от действителната, допълни той.

Цветков съобщи още, че е възложил изготвянето на повторна оценка на бившето летище от друг екип независими оценители, както и проверка по скандалния случая на продажбата му.

Само преди дни процедурата по сделката бе стопирана, след като медиите разгласиха как "Летище Търговище 2009" е определено за купувач на терена и постройките върху него за сумата от 480 000 лв.

В края на юни аеропортът бе купен от 20-годишния бизнесмен студент Иво Красимиров Петров.

Повече от 10 години летището в Търговище не функционира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
токо преди 15 години
до 28; Ти очевидно си много проззз,как си представяш да се случи това.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Някой да е чувал нещо за пандела?За лакардии от политици и управляващи - ежечастно.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Дали като е студент са го настанили в общежитие?
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
кви инвеститори кви пет лева те гонят бе,***?затова ли всички продадени за левче заводи вече не съществуват..агати и *** *** си..или просто си сляп,а?
33
0
 
0
 
! Отговори
vetrilo преди 15 години
новият абрамович,,,,
32
0
 
0
 
! Отговори
a1 преди 15 години
Е, те колегите му от Софето си накупиха гарсониерки за по толкова, а вие хукате младежа, че си взел летище... Само дето явно не е взел ипотечен кредит като другите балъци.
31
0
 
0
 
! Отговори
Бизнесмен-честен преди 15 години
Леле.... кога този юноша бледен е станал бизнесмен ? на 10г. ли ? че той е вундеркинд... още докато *** му все още виси и туку виж си купил летище...
30
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
daa na 18 godini bentlita, na 20 letishte, na 22 samolet i na 37 bomba v garaja...a az kato studentka na 20 si skasvah guza ot ba4kane bez po4ivenden bez po4iven den, za da moga da se izdarjam...
29
0
 
0
 
! Отговори
GOLEMIA BRAT преди 15 години
EWALATA! E TAKA SE PRAI! LETISHTE SOFIA MEJDUDRUGOTO E SAMO MALKO PO SKAPO - ZA 700 000 GO DAWAT!
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Не всеки терен става за летище и този преди да стане летище официално е получил някакъв документ и одобрение които все пак струва някакви пари така че не се купува само асвалт и халета.Друг е въпроса за какво му е на един 20 годишен СТУДЕНТ уж бизнесмен летище.На мене ми идва на ум едно в момента и то е - там да си кацат непроверявани от полиция и митници самолети пълни с наркотици и др. контрабандни стоки.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Абе капацитет, заводи за лече се продават на инвеститори след конкурс, тоя *** на 20 години какви инвестиции ще докара? Прави сметка щом някакъв рандом разполага с парите за чии интереси става дума...
26
0
 
0
 
! Отговори
Кристиян преди 15 години
Тва летище се е утрепало за арабски дрифт и гонки :D малее кви пари ще искарвам ако го имам :D
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
а,бе,стига сте ревали,навремето костов продавеше по левче цели заводи...оценката може да е 4 мил.ама като нема кой да ги плати да стои и да се руши ли?пък и много правилно е написал Момчил,ако има програма за инвестиции,сделаката е добра...
24
0
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 15 години
кое точно в това летище струва 4 милиона не разбрах? сигурно празните бетонени хангари? летището струва колкото струва извънградската зема (200-300 лв/дка) по площта му минус цената на булдозерите дето ще трябва да изринат бетона. нещо не мога да го докарам даже и до цената която са му взели. видяхме че побойко взема мерки срещу корупцията, добре, ама айде да се поспре малко че да не става за смях.
23
0
 
0
 
! Отговори
sandy преди 15 години
и сега естествено хвърлям вината върху тях и ги обвинявам че не са крали и лъгали, за да имаме днес пари
22
0
 
0
 
! Отговори
Батя преди 15 години
Поредната изцепка на новите управници. Колкото оценителски екипи, толкова и различни оценки. Какво ще докаже новия екип - че бурнясалите ниви струват 4 млн.лева? Те може и 10млн.лв да струват, ама като няма кой да ги плати - значи нищо не струват. Транспортно6то министърче да се захване с магистралите и БДЖ, а не с кокошкарски истории.
21
0
 
0
 
! Отговори
sandy преди 15 години
Винаги съм си мечтал и аз така да имам на готово и да ми е лесно, ама уви тряа да се трудя - майка мие учителка от тези, които тоя е псувал в училище а баща ми е фалирал честен бизнесмен от тези които ги употребиха и унищожиха
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
проблема е точно за колко го е взел, защото той не е бизнесмен. ако го купи голяма компания със цел бизнес и договор с клаузи да но това тук е грабеж.
19
0
 
0
 
! Отговори
waffen SS преди 15 години
Bulgarische Jungen
18
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 15 години
"студент бизнесмен " ot tva po-absurdno slovosachetanie ne sam chuval :))))...