Костов: Ревизията на Тройната коалиция е повърхностна

Синята коалиция ще има собствен кандидат за президент
3 окт 2009 14:07,
169
Костов: Ревизията на Тройната коалиция е повърхностна
Снимка: БГНЕС

„Категорично заявявам волята на Националното ръководство на предстоящите редовни местни избори да се явим със Синята коалиция като самостоятелна формация“, заяви председателят на ДСБ Иван Костов в политическия си доклад пред Шестото национално събрание на партията, предаде БГНЕС.

По Устав в правомощията на нашите местни организации е да решат заедно със СДС и останалите ни партньори от СК въпросите за явяването ни на предсрочните местни избори, каза Костов и добави, че в ДСБ е имало остра дискусия и противоположни мнения по този въпрос, особено в София.

Той заяви, че трябва да се направят всички усилия да се разшири и укрепи Синята коалиция като обединение на цялата антикомунистическа и антипопулистка демократична десница и да поискат доверието на избирателите за себе си, а не за чужди кандидати.

„Същото трябва да направим на предстоящите президентски избори. СК трябва да има свой кандидат за президент, който да ни мобилизира като национална политическа формация, носител на изстраданата българска демократична кауза“, заяви председателят на ДСБ.

„Ръководството на управляващата партия отклони всички наши предложения за изграждане на силна и стабилна управляваща коалиция. Това предизвика голямо разочарование у нашите избиратели”, заяви Костов и продължи:

„Изрично подчертавахме, че сме напълно против парцелирането на изпълнителната власт. СК и ДСБ бяхме напълно готови да участваме със своята експертиза и решения в изработването на правителствена управленска програма.

Това не стана, поради нежеланието или неспособността на ГЕРБ да потърсят компетентна помощ.

Ние запазваме готовността си да постигнем официално съгласие за парламентарно сътрудничество. На практика, в определена степен такова се осъществява, без обаче да е постигнато писмено споразумение.

При тези обстоятелства се засилва необходимостта да изпълняваме добре политическата си задача да бъдем гарант и коректив на управлението на ГЕРБ“, заяви председателят на ДСБ.

„Ние считаме, че днешните управляващи не извършват задълбочена ревизия на управлението на Тройната коалиция.

Всички виждаме как те се плъзгат по повърхността на обществените скандали, най-често с дребни, медийно атрактивни теми.

Не се констатират тежки закононарушения на висши политици. Не се дават доказателства за образуване на обвинения от прокуратурата.

Изминаха 68 от 100-те дни на ГЕРБ, но ние още не сме чули истината за управлението на Тройната коалиция”, каза още Костов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ako liiuete Borkata, tozi tozi trebaga da go podriskate
136
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 14 години
zashtoto izbiratelite sa mnogo plitkoumni zatovai tuk ne stava vupros samo za kostov
135
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами естествено - щом не може да се изпълни политическата поръчка - ревизорите са виновни, а лъжците политици - невинни
134
0
 
0
 
! Отговори
ликтор до водач на М преди 14 години
Ще ми припомниш ли какво си ми писал в началото на тази година ?
133
0
 
0
 
! Отговори
Кирил Софииски преди 14 години
Да, а ревизия на Костовото правителство и Костовистите , въобще липсва!Никои нищо не казва за влаковите конпозиции с петрол за уж ембарговата Югославия по това време! Защо ли???Толкова за плиткопаметни ни смата тоя ***???
132
0
 
0
 
! Отговори
водач на МПС преди 14 години
Ликтор,в началото на миналата година нещо ти бях писал .Нещо което излезе на бял свят тия дни в заглавка от 168.Виждаш ли какво нещо е предвиждането!Нещо което предстои да се случи и то още 2 години преди да се случи!В същата заглавка бях прогнозирал още в началото на тази година и друго което започва да се случва!Как я мислиш,това случайно ли е?
131
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
sledva6tite izbori nqma da gi zagybi,i te sa mnogo skoro
130
0
 
0
 
! Отговори
изибрател преди 14 години
Като Костов е толкова добър политик, защо от 2001 г губи непрекъснато всички избори?
129
0
 
0
 
! Отговори
ПРОФ. ЦАНКОВ преди 14 години
ТРЯБВА ДЕМОКРАТИЧЕН НАРОДЕН СЪД ЗА ИЗЕДНИЦИТЕ ОТ БКП(БСП) НДСВ , ДПС , И ВСИЧКИ ЛЮМПЕНЯЦИ , СЛУГИ И *** ДЕТО СА ГИ ПОДКРЕПЯЛИ ЗА ОГРАБВАНЕТО И ПРЕДАТЕЛСТВОТО СПРЯМО МАЙКА БЪЛГАРИЯ ! СЪД ЗА ИЗЕДНИЦИТЕ И ТЕХНИТЕ *** ! КОНФИСКАЦИЯ НА ВСИЧКО ЗАГРАБЕНО !
128
0
 
0
 
! Отговори
патриот преди 14 години
Колкото и да лаят червените крадливи върколаци , както и послушните им *** КОСТОВ Е БИЛ , Е И ЩЕ СИ ОСТАНЕ МЪДЪР ПОЛИТИК И ВЕЛИК ДЪРЖАВНИК ! А *** , ще си останат *** и предателите са си предатели !
127
0
 
0
 
! Отговори
ФАШИСТИТЕ ТРИЯТ преди 14 години
НЕ НИ ТРЯБВА ПОЛИТИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ ! АДМИНИТЕ ТУК ВЪРШАТ СЪЩАТА РАБОТА !
126
0
 
0
 
! Отговори
патриот преди 14 години
Евала на Костов, защото единствен от политиците, който респектира ДПС. Много хора се надяваха по същия начин да се отнесе и Б.Б към ДПС, но в действителност това не се случва! В смесените райони Разград, Шумен, Търговище, Кърджали и на други места ДПС, БСП и НДСВ продължават да управляват и да си кадруват кадрите. Къде е Герб например в Разградска област?! Няма ги или са с ДПС и заедно си уреждат далаверите.
125
0
 
0
 
! Отговори
селсъвета преди 14 години
"я го вижте какъв е честен-като смок кога глътне жаба гледа.затупка му сърцето бързо бързо- толкова близо до софрата,а не му дават и на него да лапка...."е те за тоя коментар, че дигнеме надравица у селсъвето, за това че ни оправи настроението
124
0
 
0
 
! Отговори
ВЪЗМУТИТЕЛНО преди 14 години
А,РЕВИЗИЯ НА КОСТОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО,КОЙ ЩЕ НАПРАВИ?ОТ СМЕТНАТА ПАЛАТА КАЗАХА,ЧЕ ДО 2002Г.РЕВИЗИИ НА МС НЕ СА ПРАВЕНИ.СЕГА КОСТОВ Е МНОГО ЕРБАП!МНОГО ОТ КОРУПЦИЯТА В СТРАНАТА Е ОТ НЕГОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО.ДА НЕ ЗАБЛАВЯМЕ:БАЛКАН,ПЛАНА,ХИМКО,КОРАБОСТРОИТЕЛНИЯ,РМД,МЕДИЦИТЕ В ЛИБИЯ......
123
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Отново Костов е прав, колкото и да го мразят бесепунгерите той си остава изключителен държавник.
122
0
 
0
 
! Отговори
EDIN преди 14 години
PODKREPQM SLAVQNKA
121
0
 
0
 
! Отговори
AAA преди 14 години
Да направят ревизия и на неговото управление,и на царО,и на СерГЕЙ. Иначе се получава "крадеца вика: дръжте крадеца"
120
0
 
0
 
! Отговори
Лилия-59г.-Плевен преди 14 години
Точно така,мойто момче. Радвам се,че има млади хора,които мислят като мен.Единственият политик с държавническо мислене е Иван Костов.
119
0
 
0
 
! Отговори
славянка преди 14 години
до Миро В БГ няма политици. Това е изтървана, крадлива селяния, която счита себе си за елит.
118
0
 
0
 
! Отговори
леля Ема преди 14 години
Къде е обещаното възмездие? ББ, искаме да върнеш на държавата царските имоти и парите от тях да ги дадеш на онкоболните, да вкараш в затвора Станишев, Доган, слузестия Софиянски, Костов, Симеон2, Р.Петков, Р.Овчаров, Натка, Бакърджиев, Големия Маргин и всички останали престъпници. Веднага!