Жалим се в съда в Люксембург заради гръцките блокади

Губим по 3 милиона дневно от протеста на съседите
20 яну 2010 21:46, Красимир Ангелов
33
Жалим се в съда в Люксембург заради гръцките блокади
Снимка: БГНЕС

Има начин България да потърси обезщетение за загубите, които българската икономика търпи от стачката на гръцките фермери, обяви министърът на икономиката Трайчо Трайков.

Той уточни, че “най-прекият път би бил с иск до съда в Люксембург”.

По мнението на експертите страната ни губи по 3 милиона евро на ден заради протестите на гръцките фермери.

Още по темата

“Първо искаме да се направи всичко възможно да се сложи край на тази неудачна форма на протест и да се установи точно какви са понесените от българската икономика щети”, обобщи от своя страна заместник – министърът на външните работи Марин Райков.

По обед консулът ни в Солун е бил от  гръцката страна на границата, “където има 140 товарни автомобила, 70 от които са български”.

“Ситуацията там е тежка - тоалетни няма, на хората се дава по един сандвич дневно”, описа ситуацията Марин Райков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Shark преди 14 години
Точно така, бойкот на всички гръцки стоки в България. Нагляри долни, защо не идат да блокират Атина, или пристанището в Солун?? И да, блокада на границата през лятото.
32
0
 
0
 
! Отговори
До коментиращите преди 14 години
Абе вие четете ли се какви ги пишете? Гърците ви виновни! Е, такива като вас, са виновни. Ни Гърция, ни ЕС, ни никой друг. Щели да бойкотират Гърция... Най- добре си гледайте собствената паница. Като оправите България, тогава оправяйте другите държави. Ама като се замисля вие отдавна сте и таковали майката на България, та компетентни сте да таковате целия свят.
31
0
 
0
 
! Отговори
Корумпиран преди 14 години
Да пробват да бутнат рушвет на съда в Люксембург, за да се произнесе "справедливо". Някакъв номер типично по нашенски да спретнат да видим дали ще сработи.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Byrzo , nazad v ucilishteto da nauchish geografia - basi vica ,,единствения ни път към европа е Гърция ,, . Da be, za da otidesh v Anglia , Francia, Germania, Dania i t.n minavash ot Gyrcia .......hahhhhhhhhh
29
0
 
0
 
! Отговори
КАРАДЖОВ преди 14 години
Това , с което ние можем да отговорим адекватно е голям бойкот на всичко гръцко. Естествено гръцките фермери имат право да протестират, но нека да протестират в Атина, срещу тяхната власт, а не да пречат на останалите. Ако си спомняте при миналогодишната блокада те пропускаха гръцките тирове, а българските и румънските чакаха с дни. В тази криза това е голям удар върху много българи - аз не съм сред тях, но тук нещата опират и до солидарност. ЗАТОВА ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ- БОЙКОТИРАЙТЕ ВСИЧКИ ГРЪЦКО
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вижте какво хайде всички ние като започне туристическия сезон - лятото да се вдигнем и ние да стачкуваме така де да не би да няма за какво да стачкуваме ? Напротив мотивация колко искаш ще стачкуваме за ниския ни стандарт на живот , *** ние само си въобразяваме че живеем направо сме бедни като чърковни мишки какви са тия заплати от по 700 лв ? а лошото е че има и много по- лоши заплати и хората мизерстват Айде стига толкова мизерия за българския народ да се вдигнем и ние да стачкуваме !
27
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 14 години
boykot na vsi4ko gre4ko.ha da vidim.
26
0
 
0
 
! Отговори
Хей преди 14 години
...докато българите не проумеят че са жертва на нашенски престъпници а не на гръцки стачки няма надежда .!!!!!!!
25
0
 
0
 
! Отговори
Мария преди 14 години
Как няма да затварят границата с България, като знаят че ние ще се жалваме в ЕС, и по този начин могат да постигнат нещо. Защото другите гранични на тях страни все пак не са членки на ЕС. Друг е въпроса, че с тяхните демократични стачки спъват нашата икономика, ама на тях какво им пука за България. Айде сега и нашите земеделци като дойдат примерно Великденските празници да вземат да затворят границата с Гърция, да видим тогава гърците как ще уйнат. Като им секнат туристите.
24
0
 
0
 
! Отговори
ИМЕНИТ ПИСАТЕЛ ;) преди 14 години
Когато им започне сезона(реколта,бране и експидиране на продукцията),и ние да им затворим в отговор границите,за да им дойде акьла в главите... Хашите трактористи да спретнат едни скари с едни поп-фолк парчета,и готово... а,и малко македонска музика да им пуснат:D
23
0
 
0
 
! Отговори
СВОБОДЕН преди 14 години
..СПОКОЙНО ,ГЪРЦИЯ Е ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА..ГЛУПАВО Е ДА ТЪРСИМ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ ..КАКВО ЛИ ЩЕ СЕ СЛУЧИ АКО БЪЛГАРИТЕ ЗАПОЧНАТ СТАЧКА ,СЛЕД КАТО УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ИСКАТ ДА ПОПРЕЧАТ В ЧУЖДА СТРАНА..?..80 -те милиарда ОТ ТУРЦИЯ НЯМА ДА СИ ТЪРСИМ ,А ОТ НЯКЯКВА СПРАВЕДЛИВА СТАЧКА ШЕ ТЪРСИМ...ПО ПОЛЕКА БЪЛГАРИ ,ПАК НИ ЛЪЖАТ НЕЩО....ГЛЕДАЙТЕ ГЪРЦИТЕ И СЕ УЧЕТЕ ..БЕЗ СТАЧКИ И ВНУЦИТЕ ВИ ЩЕ "ЖИВЕЯТ" СЪС 300 лв.
22
0
 
0
 
! Отговори
до 20 преди 14 години
Е ми да единствения ни път към европа е Гърция що мислиш точно границата с БЪлгария затварят!!
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не ми е ясно защо не затворят пристанищата си, като ефекта ще е същия, както при затваряне на границата, ама е така, да се пречи на българите.Византийци, какво да ги правиш - конфликтни и злобни.
20
0
 
0
 
! Отговори
jonnу преди 14 години
Айде бе 3 милиона на ден??? Това са 1 милиард евро на година. То излезна, че 3% то БВП-то ни минава през гръцката граница и няма абсолютно никаква алтернатива да се заобиколи през друга държава. е--ти експертите
19
0
 
0
 
! Отговори
Ха-ха преди 14 години
Трайчо, Трайчо, забрави да кажеш най-важните думи:"Станишев е виновен". Ти не слушаш ли уроците на вашия вожд Батман.При него винаги минават или поне ТОЙ си мисли, че е така...
18
0
 
0
 
! Отговори
Gospodinow преди 14 години
nqma da ni schupqt ot boi ako blokirame v grydskata teritoriq ;)
17
0
 
0
 
! Отговори
до Господинов преди 14 години
Ще отидеш на границата с авери лятото, обаче нашите полицаи ще те счупят от бой. Такива стачки само по Гръцко са възможни. На нас само да ни скръцнат със зъби от Брюксел и ще чупят от бой полицаите и в ареста ще отидете. Двоен стандарт знаеш ли какво означава? Жалко, че маса продажни българи вместо да си харчат парите тук лятото ходят да си подаряват парите на гърците. Няма националисти при нас-има само продажници и чуждопоклоници и *** на чужди г*ъ*зове.
16
0
 
0
 
! Отговори
Gospodinow преди 14 години
Az predlagam , lqtoto kato im doide sezona za iznos , da se saberem 40-50 averi i da otidem da blokirame granicata s gyrciq shtoto cenite na portokalite shte ni se storqt visoki.Kakvo shte kajete?
15
0
 
0
 
! Отговори
истински българин преди 14 години
не искам да протестираме срещу гърците. Те са много пекани и много точни пичове чужденците. Аз искам да плюя по Желева. Искам само по българи да плюя. Не ме занимавайте с готините и пекани чужденци. Щом така са решили да затворят границата значи е редно.
14
0
 
0
 
! Отговори
простак преди 14 години
И при предишната стачка не получихме никакви пари. Ти от гърците ли чакаш пари?