Борис Велчев: Заменките могат да бъдат развалени

Обвинител №1 се позова на Закона за задълженията и договорите
10 фев 2010 11:00, Красимир Ангелов
41
Борис Велчев: Заменките могат да бъдат развалени
Снимка: БГНЕС

"Заменките могат да бъдат развалени", обяви главният прокурор Борис Велчев след заседанието на Съвета за сигурност към премиера.

Съветът беше свикан, след като миналата седмица стана ясно, че има опасност ЕК да съди България заради нерегламентирана държавна помощ при заменки на гори.

Още тогава обвинител №1 коментира, че страната ни може да избегне съда, като докаже, че въпросните заменки са незаконни, следователно няма как да бъдат държавна помощ.

Още по темата

Днес Велчев не уточни как точно могат да бъдат развалени сделките, но обяви, че е предал своето становище на Бойко Борисов.

"Има как заменките да бъдат обявени за невалидни", повтори тезата си той, като се позова на чл. 40 от Закона за задълженията и договорите.

Въпросният член 40 предвижда възможността договорите да бъдат обявени за недействителни, ако са сключени във вреда на представлявания.

Велчев уточни, че не прокуратурата е органът, който може да направи това, а Министерството на земеделието и храните, като заведе искове пред съда.

"Не казвам, че е лесно, казвам, че е възможно", заяви главният прокурор.

Борис Велчев отказа да говори и за протичащата операция на МВР.

"За една част от пипалата на октопода знаем, но нека оставим работата по случая да приключи", категоричен бе той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хора вие замисляли сте се каква е ползата на обикновения човек,пак и на всички ни за тия заменки.кво ме грее чии ще са тез земи.
40
0
 
0
 
! Отговори
До 31 преди 14 години
Дошло е време да цъфнат налъмите и крадливите *** на някои хора....
39
0
 
0
 
! Отговори
Лаик преди 14 години
Мисля, че не необходимо да се развалят "заменките".Достатъчно е облагодетелстваната страна да доплати разликата в пазарната стойност на заменените имоти (като може да се откажат и да върнат въпросните имоти) и виновниците за сключените неизгодни сделки да бъдат подведени под отговорност.Мисля също така , комисията Кушлев също има какво да направи по въпроса.
38
0
 
0
 
! Отговори
чичо преди 14 години
А бе Велчев то туй ,че министерството трябва да го направи и ние го знаем, ама нали трябва да плати бе таранколу.А с прокуратурата може да стане безплатно.Ко ги чакаш тези в парламента , я им сваляй на всички имунитета и почвайте да ги плющите наред.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Опитай,опитай,никога не е късно.Нали си с тях? Ще те научат как се прави.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Де да можех да крада така приятелю
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и ти ли си от апашите със заменките? Ето къде те стяга цървула значи?
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
значи съм прав
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не е твоя работа
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
31 Значи си по голям спец от главния прокурор Интересно защо не си на някаква високоплатена работа тогава , а си седнал да пишеш тука , завит с одеало в студената си панелка
31
0
 
0
 
! Отговори
аман преди 14 години
хм, има някаква идея в това да бъдат развалени сделките на основание чл.40 от ЗЗД. Много трудно се доказва, но има шанс. Ако тази идея на Велчев се окаже успешна, може най-накрая да оправдае поста, който заема.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Заменките няма как да бъдат развалени по тоя член защото са разменяни декар за декар.Промяната на предназначението променя стойността на земята но тя не е част от заменките ,а е с решение на местните кметове.Така ,че ще ги развалят когато цъфнат налъмите
29
0
 
0
 
! Отговори
До 28 преди 14 години
И какво те топли цялата тая дандания ,коато е точно за замазване на очите на разбирачи като теб.Когато осъдят някой тогава викай браво,защото след 24 или 72часа почти всички ще ги освободят
28
0
 
0
 
! Отговори
до молитва за дъжд преди 14 години
Браво подкрепям те с 2 ръце :)
27
0
 
0
 
! Отговори
молитва за дъжд преди 14 години
"Френският посланик отрече за натиск по делото "Борилски"Дьо Понсен: Пътят за процес срещу Желязков и Стоичков в Париж е отворен""Р. Петков: Станишев трябва да плати, ако Петров е от мафията""Коце Маца напът да олекне с имоти за 7 млн. лв.""Трима бивши министри ще обясняват за Батко""Борис Велчев: Заменките могат да бъдат развалени""Иван Костов: Следващите да са от Недосегаемите"Леле-е-е-е, какво става днес бе. САМО ХУБАВИ НОВИНИ. Явно затова и комунистите по форума са с наведени глави и увиснал ***, та не са особенно активни :)) А дай Боже и занапред все да е така, а след някой и друг месец и КОМУНИСТ В ЗАТВОРА ако видя, курбан ще правя, доживот за Бойко ще гласувам
26
0
 
0
 
! Отговори
до 26добавен от: Ано преди 14 години
ти си супер комплексиран
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Айде бе Комунистите как скъсаха актовете на един милион турци и им смениха имената и казваха на света че няма такива хора в БГ
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
20 - Там е работата че нищо не върши Той затова беше сложен там от Гоце , да прикрива далаверите на комунистите Сега Борисов като го подгони и ще не ще се размърда малко
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
19 - Нещо подобно си мислех да кажа Има физиономия на дребен мошенник
22
0
 
0
 
! Отговори
юрист преди 14 години
Заменките НЕ могат да бъдат развалени.Това е все едно някой да ти скъса акта за раждане и да ти каже че те няма