Гърция може да ни забави за Еврозоната, опасява се Борисов

Премиерът приветства подкрепата за южната ни съседка
26 мар 2010 20:02, Красимир Ангелов
73
Гърция може да ни забави за Еврозоната, опасява се Борисов
Снимка: БГНЕС

Министър – председателят Бойко Борисов изрази опасение, че положението в Гърция може да повлияе на членството на страната ни в Еврозоната.

“Европейската централна банка и Европейският съвет подкрепиха Гърция и това е добрата новина за нас”, отбеляза премиерът след участието си в Европейския съвет в Брюксел, информират от Правителствената информационна служба.

“Решението е много важно за България, защото над 30% от банките у нас са собственост на гръцки юридически лица”, подчерта министър - председателят.

Той съобщи, че с колегата си Георгиос Папандреу са се договорили до две седмици да се проведе съвместно заседание на българското и гръцкото правителство.

В разговорите си с всички представители в Европейския съвет българският премиер се е убедил, че те толерират прозрачното управление и водената в момента държавна политика.

“Злепоставящо страната ни е, че в нарушение на Закона за бюджета предишното правителство е сключило финансово необезпечени договори за 2.158 млрд. лева, но никой не успя да ми даде съвет как да реша този проблем”, изтъкна министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
2
 
! Отговори
aбв- гз преди 14 години
Борисов съвсем изперка. Сега Гърция виновна. А бе другарьо премиер В Гърция минималната пенсия е 600 евро да не говорим че мин.заплата е 800 евро.Лечението и лекарствата за възрастните хора и за децата им е безплатно. Ако имат дълг - той е даден на хората , ане като тук. Къде са те къде сме ние. Все бива безочие ама това в управлението на България с Б.Б. надминава всдички граници по ламтеж и богатеене Е, та спрете се. Стига са виновни другите. Като незнаете и не можете подайте си оставката!
67
0
 
1
 
! Отговори
коко преди 14 години
вие решете, ако няма борд: няма да има безработица, фирмите ще си работят и изнасят продукция, държавата ще си сабира вземанията и ще може да поддържа 2-3% дефицит, ще имаме положително търговско салдо и бнб вместо да емитира дълг ще купува такъв, няма да блокираме пари заради борда, а ще ги ползваме и т.н. накратко всички ние ще живеем по-добре и по-богато. При борд/евро - няма да има работа/няма как заплатите да са високи,защото производителността пак ще ениска, цените ще са високи/данъците съ
66
0
 
2
 
! Отговори
Бойко-Шмекера преди 14 години
Евтин шмекерлък - ами нали за това всяка администрация трябва да има "мениджмент на договорите". Ясно е, че след като има дългосрочни договори и промяна на възможностите за финансирането им, трябва да се предоговаря или дори прекратява. Ако някои отделни договори не дават подобна възможност, то само за тях трябв да се потърси отговорност за неизгодни клаузи от тези които са ги сключили.Бойко-шмекера обаче не предоговори нищо, сега фалира фирмите и разчиства терена. За кой ли???
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АЙДЕ, пак се намери виновник, Лафа с Тройната коалиция се поизтърка и вече не върши работа и ...хоп...нов виновник.
64
0
 
5
 
! Отговори
Soq преди 14 години
ясно освен Костов и Станишев сега ще имаме и трети виновник Гъррция ;)))
63
4
 
12
 
! Отговори
Писна ми преди 14 години
Каква еврозона бе *** - държавата ни отива на кино!
62
3
 
3
 
! Отговори
ох преди 14 години
само ако знаеше колко за зле другите в моментано медиите ви сипят само за България разбира се
61
1
 
8
 
! Отговори
НФБ преди 14 години
един платен манипулатор си дали държавен или обслужващ интересите на червените кредитни милионери но е факт!Махането на борда е в интерес на големите длъжници..на хората източващи страната ...При падане на борда парите ще се платят от народа и ще се повтори жан виденовата епоха на инфлация! ето я Сърбия..Хърватско където еврото е паралелна валута не от днес и вчера...ако щетеето Ви и Косово дето са без собствена валута а използват еврото без да са дори в ЕС....Да се държим за борда солидарно
60
2
 
8
 
! Отговори
бирозчев преди 14 години
смях,смях ,буратино.сложи си оставката на масата ,стига я носи в джоба че се скъса вече,трябва пак да я пишеш ,ще загубиш ценно време
59
3
 
7
 
! Отговори
Данчо преди 14 години
БОЙКО,решението е едно!Извънреден закон,като през 1947/48.АРЕСТ,КОНФИСКАЦИЯ,РАЗСТРЕЛ!ПО ПОЛЕЗНО ЩЕ Е ДА ПРОКОПАЯТ ТУНЕЛИТЕ ПОД СТАРА ПЛАНИНА!Всичко друго е бля,бля!Казано по американски.
58
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мачкай Бойко ,мачкай....
57
2
 
8
 
! Отговори
boza преди 14 години
do 2012 ,ste sme druga nay-bedna durzhava v sveta sled Haiti .
56
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Единственият начин да достигнем европейците е ,като им пратим триглавата с месията да ги управляватНИКОЙ НЯМА ДА НИ ПОМОГНЕ .ХОРА СЪБУДЕТЕ СЕ И САМИ ЩЕ СИ РЕШИМ ПРОБЛЕМИТЕ
55
0
 
9
 
! Отговори
до коко преди 14 години
има ,обаче една подробност трябва да ни управляват ДОБЛЕСТНИ МЪЖЕ,,,
54
4
 
8
 
! Отговори
коко преди 14 години
Объркан е малко Бойко по отношение на еврото, но той се учи още. Трябва да не се молим да влезнем в еврозонат, а те да ни молят да влезнем там! 2. Трябва да се развърже лева от еврото, сиреч да няма борд. Това ще позволи на лева да може да поевтинява и поскъпва - бнб ще имат огромна власт и ако я използват както трябва бг ще е много по-добре/вижте полша/ от всички страни в еврозоната! Бг е малка страна и икономика и поради това тя няма нужда от еврото - ще прави живота в бг по-труден и тежък
53
4
 
4
 
! Отговори
bai ganio преди 14 години
do kartof4eto- ami bratle dobre go kazva tikvata 1. da nese barkame vli4nia jivot na jena my .2.da ne se barkame v li4nia jivot na ci.....a kostov i kostovica . 3. da ne se barkame v li4nia jivot na pianicata bolen siderov i t.n .... ostava bratl da se barkame v li4nia jivot na simeon. na staniwev. na dygan. na videnov. na berov . na garcite . na rysnacite. na tyrcite . xei ytre i alkaida wte im vinovna na mytrenskoto pravitelstvo , azawto -otgovora e tikvata
52
10
 
7
 
! Отговори
+++ преди 14 години
Колкото по-малко червени има в една страна толкова по-добре живеят хората там. Това е единственото правило без изключение.
51
3
 
17
 
! Отговори
Картофчето преди 14 години
И аз след Панорама си направих извод, че Бойко срами държавата. Много е *** няма какво да се лъжем. Кат го питаха за милиардите на Цв. Бориславова каза, че това са лични отношения и не трябвало да се бъркат в личния му живот. Ами дай тогава аз утре да открадна с жена ми от някоя банка 100 хил лв (неща колкото Бойковата жена милиарди) и като ме хванат и кажат :"дай сега да разследваме твоите 100 хил лв." Аз да кажа:" това са лични отношения с жена ми, Не ни занимавайте!" *** ***
50
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А аз се опасявам, че след управлението на Борисов, ние физически може да изчезнем от картата на Европа...
49
3
 
17
 
! Отговори
Не знам кой съм преди 14 години
След панорамата разбрах,че ония гадове от тройната коалиция са излъгали цялата вселена. Два милиарда и нещо не покрили за бъдещи договори. Ама май те ги сложиха в резерва. Сега се оказва , че те излъгали за дефицитите ,а великия хер Флик направил балансиран бюджет. Господа! Не хабете коментари за псувни и обяснения . Пишете какво мислите при тази боза от обвинения, заявки за време да чакаме и какво става на тези фирми, които няма да получат парите си. Следващия виновен е Дарт Вейдър.