Бизнесът готов да поеме 60% от първите 3 дни от болничните

Синдикатите посочиха, че не са съгласни и с това предложение
29 апр 2010 17:17,
27
Бизнесът готов да поеме 60% от първите 3 дни от болничните
Снимка: БГНЕС

Работодателите са предложили нов вариант за плащане на болничните листове, според който първите три дни от болничния се поемат на 60% от работодателя.

Още по темата

Това каза Васил Велев – председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България след заседание на Националния съвет на тристранно сътрудничество.

Синдикатите обаче посочиха, че не са съгласни и с това предложение.

Досега КНСБ и КТ "Подкрепа" отхвърлиха всички предложения – и на правителството, и на бизнеса за болничните.

Предпоследният вариант предвиждаше работникът да не получава пари за третия ден от болничните си.

Предложението на кабинета бе първите два дни от болничния да се поемат от работодателя, като първият се поема 100%от средното брутно трудово възнаграждение, а вторият – 60 на сто. От четвъртия ден нататък болничният трябваше да се поеме от НОИ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
служителка преди 14 години
Да допълня че се осигурявам за всички осигурителни случаи и си плащам всички здравни и социални осигуровки и имам трудов стаж от 25 години ! Къде да си търся правата ???
23
0
 
0
 
! Отговори
служителка преди 14 години
А кой ще задължи работодателите да изплащат 60 % от болничните ? Моят работодатател не изплаща първия ден ,който е за негова сметка ,както беше досега . За 15 години в тази фирма съм ползвала само 5 дни болнични и то през зимата на 2010 година ,освен обезщетението от НОИ от работодателя не съм получила нищо !!
22
0
 
4
 
! Отговори
dancho82 преди 14 години
Abe na tiq" rabotodateli"ne trqbva da se dava dumata be!!Tova sa nai-golemite robovladelci v BG!!Te tormozqt i bez tova iztormozeniq BG narod!!!I nqma biznes,ima kartel ne razbrahte li?!!I kato ne mogat da go re6at toq problem da go ostavqt taka kakto si e dosega!!
21
0
 
6
 
! Отговори
sanata преди 14 години
Какво толкова се чудим кои ще плаща болничните Да се поемат от здравната каса в целия размер Удръжките ни начисляват към нея от работници и работодатели Който няма здравни вноски няма да ползва платени болнични Държавните структури да теглят кредит от свое име ако искат да обезпечат служителите си за да не натоварват останалото население А крадците в затвора и да им се ивземе имущество
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вече някои се борят за титлите "по-нагъл" и "най-нагъл". Коя от двете заслужават работодателите и коя един министър бивш синдикалист
19
3
 
6
 
! Отговори
ted преди 14 години
*** правителство
18
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Герб ще спечели с около 75 % ако са сега изборите..Отдавна хората чакаха някой като Бойко да си сложи главата в торбата и да излови бандитите..Нека *** не се заблуждават,сега когато се научи какви са ги вършили,може и да не влезат в парламента
17
5
 
7
 
! Отговори
шиши преди 14 години
ИСКАМЕ НОВИ ИЗБОРИ ДА ВИДИМ ТОГАВА КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ.МНОГО СТЕ САМОУВЕРЕНИ ГОСПОДА ГЕРБЧЕТА,НО СЕ САМОЗАБЛУЖДАВАТЕ МНОГО ЖЕСТОКО.НИКОЙ НЯМА ДА ГЛАСУВА ПОВЕЧЕ ЗА ТАКИВА ЛЪЖЦИ,КОИТО САМО ЗНАЯТ ДА ОБВИНЯВАТ ДРУГИ И ДА СЕ ОПРАВДАВАТ С ДРУГИ.АМИ ЗА КАКВО СА ВИ ИЗБРАЛИ БЕ ГОСПОДА ?!САМО ДА РЕВЕТИ ЛИ ?!ЩОМ НЕ МОЖЕТЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ-ПРАВИ ВИ ПЪТ.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе тези не могат да смятат,илимислят че другите не могат..каква е разликата от 2 дни по 90 % или 3 дни по 60
15
1
 
8
 
! Отговори
По добре преди 14 години
Бизнесът е по социален от държавата.Но няма да иска да поеме и негативите на държавните и общински служители.Разделете най-после бизнеса и предприемачеството.И ако искате дайте на държавните служители по 1000дни отпуска,първия ден от болничния 1000%,втория ден автомобил,третият-европейски фонд.Само спрете да се подпирате на звънеца.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
boiko sme6nik si i to goliam
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ако сега има избори ,щесе кандидатират много партийки ,това означава че вота се размива и някой от тези партий няма да минат процентната бариера ,това означава че точно българите които са гласували няма да бъдат зачетени ,а турците твърдо гласуват за дпс и те ще имат по голям успех на избори ,затова замълчете и не подстрекавайте към избори ,защото ще ядете бахура накрая
12
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Ало, студентчето, така ли ви учат да пишете в университетите?
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
както върви другия месец ще се чудят кой да поеме 60% от пенсиите!!!!!!!!!!!!
10
2
 
2
 
! Отговори
студент преди 14 години
глатдна кокощка проссо санува
9
0
 
3
 
! Отговори
111 преди 14 години
Останалите 40% ще ги плаща НОИ и зоологическата градина.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе що ги питате синдикати и бизнесмени ,два месеца само с тях ще с е съобразяваме ,вземайте решение и толкоз ,дреме ми кой ще плаща един ден ,кой два дена ,кой четвъртия ,все тая ,то едни пари от болнични пък ,да ми умре магарето от мъка
7
2
 
4
 
! Отговори
алф преди 14 години
абе какво става с тая държава всеки ден се отнемат някакви права на хората после излизат и наричат тоя геноцид реформа.маи е време да се потърси промяна на цялата политическа класа а защо не и на политическия строи.може би трябва да се помисли за държавен капитализъм.или за социализъм които деиства в скандинавските държави.докога ще търпим да ни мачкат една шаика бивши комунисти.
6
1
 
7
 
! Отговори
Аз преди 14 години
а бизнеса дали не иска да поеме нещо друго на 100% ;)
5
3
 
4
 
! Отговори
Писна ми преди 14 години
А за какво се плащат тези осигуровки тогава..Така и така - ако ни се случи да ползваме болничен - той се изплаща със закъснение и смешна сума. Когато отидеш в болница - пак плащаш..Да се закрие държавата....Няма да се осигурявам на пълната си заплата, за да може Вожда *** да лети с хеликоптер до гръцката граница или да си подновят автопарка в народното събрание. Досега една новина не прочетох за нещо смислено..Става все по-тежко..Ако наистина вдигне и ДДС-то - ще стане и страшно..ДА СИ ХОДИ