Първанов: Харчим трупаното от минали години - това е лош знак

Президентът уважи Европейското първенство по сумо
26 май 2010 20:55,
223
Първанов: Харчим трупаното от минали години - това е лош знак
Снимка: БГНЕС

Бих коментирал актуализацията на бюджета, когато тя мине окончателно през парламента, защото дотогава могат да се случат много неща. Това заяви във Варна президентът Георги Първанов.

По повод вземането на средства от фискалния резерв Първанов посочи, че "самият факт, че харчим натрупаното през предишните 15 години, е много лош знак".

"Без да влизам в подробности, това е признание за неспособността да се постигне този обем на приходи, който беше заплануван", каза още президентът.

Президентът е във Варна за откриването на Европейското първенство по сумо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Размера не е от определящо значение. Важно е на първо място това да са БГ фирми, т.е. парите да остават тук! Едва след това идва размера. Аз поне не съм видял по-ниска оферта от външна фирма. Разликата е, че в единия случай се работи с българи и парите остават в държавата, във втория случай идват чужденци за по-големи заплати и ресурса отива извън БГ
193
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
е ти какво искаш - вражески фирми да печелят търгове и да изнасят парите зад океана????
192
1
 
3
 
! Отговори
за 202 преди 14 години
ако се построи Белене, Гоце рублата има шанс да стане и милиардер...........тук е странта на чудесата
191
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
...бяха стимулирали производството и бизнеса чрез финансиране...+++Искаш да кажеш, приятелски фирми да печелят търгове за безмислено много пари.
190
0
 
1
 
! Отговори
до 207 преди 14 години
Еми ако бяха продължили политиката на предното правителство и бяха стимулирали производството и бизнеса чрез финансиране щяха да съберат много повече, кой да предположи че ще задушат цялата икономика и даже няма да си плащата задълженията... към фирми, към граждани, към сичко.. и като излези курамиянков по ТВ и каже че никой никога няма да земе 1 лев в БГ и биднеса ойде ...
189
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Явно в БГ омразата и завистта, че някой си тежи на мястото са многократно по-силни от здравия разум. Как иначе да обясним, че всички коментари са към личността на Първанов и никой (или мн.малко) са свързани с проблема, който повдига, а именно АБСОЛЮТНАТА И БЕЗУСЛОВНА НЕКАДЪРНОСТ НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО. И реалната опастност от фалит на държавата!!!!!
188
2
 
5
 
! Отговори
д-швейка преди 14 години
Харчат това което не успяха да откраднат от предишното правителство.Що не призовеш да направят като в Испания,ама ще трябва твоите хайдуци да платят.Всички вие се мъчите да ни накарате да изсерем повече от колкото сме изяли бе-няма как да стане
187
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нека Гоце да даде идея как да се финансира дефицита. До колкото си спомням БСП бяха тези, които миналата година твърдяха, че разчетите за приходи на правителството за 2010 били прекалено консервативни и трябвало да харчиме повече понеже приходите според БСП щели да са по големи. Обвиняваха ГЕРБ, че искат да се хвалят с преизпълнение на бюджета за 2010.
186
3
 
4
 
! Отговори
ГОШО ТЪПОТО преди 14 години
ГОЦЕ-це ... ПАК ЛАНГЪРКАШ МАНЕРКИТЕ - лангърррр мангъррррррКЪДЕ БЕШЕ КАТО РАЗМЕНЯХА МАГАРЕ ЗА ФЕРАРИ ??
185
2
 
3
 
! Отговори
рони преди 14 години
Е тоя като го видя ми се присира!
184
4
 
5
 
! Отговори
Абв преди 14 години
Гоцето е срам за България, но той е толкова нагъл, като всички от червеното котило,че вместо да си подаде оставката, както е на Запад,тоя наглец продъл-жава да се явява по медиите и да дава акъл.То не беше агент на ДС, Гоце архара, Гоце трипера, Гоце милиардера /е, не е милиардер, но със сигурност е мултимилионер/.Изобщо човек, който работи срещу интересите на страната си е цинично да бъде президент, но той си е едно чучало, облажило се от прехода и сега налива крадените си пари в пол. проекти.
183
4
 
5
 
! Отговори
r.umen. преди 14 години
Първо Гоце трябва да бъде разследван за това дали е млад милиардер, т.е. дали има нерегламентирани ' доходи ' и укрити данъци ! Напр., Гоце има пушка за 50000 лв и още не е казал дали си я е купил със спестявания от заплати или я е приел като подарък / корупция / ...Трябва да се провери дали Гоце има банкови сметки в Швейцария, Австрия и Люксембург , напр. !Учудващо е, че тази инициатива не идва от когото трябва - нито от парламент, нито от прокуратура !?Съвсем друг е въпросът дали после т. нар. ' независими и некорумпирани ' съдии ще видят доказателства за извършено престъпление от страна на Гоце ...Всичко това ще е една много добра антикризисна мярка и дупката в държавния бюджет доста ще се позапълни, след което няма да има нужда да се пипа резерва !Така ли е , Гоце, ?
182
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кво толкова са събирали предните ?! Бума на строителството, неизбежното развитие на браншове като мебелния (например), английските спекуланти, българските им колеги, помощите от емигрантите (милиарди годишно) доведоха до напълване на хазната за 4 години. За това Станишев няма НИКАКЪВ, повтарям НИКАКЪВ принос. Освен да харчат милиарди под масата, тройната ламя нищо не е направила. Е да, ако пропуснем ВиК за села с 200 човека и струващи десетки милиони, ... друго не са направили
181
4
 
4
 
! Отговори
r.umen. преди 14 години
' Първанов: Това, че харчим от резерва, е лош знак ' Гоце, значи ако някой има спестявания в банка и банката му дава 3 % лихва за година и ако на него му трябват спешно пари, то той вместо да си тегли част от спестяванията, според теб за предпочитане е да тегли заем от банката и да плаща после 15 % годишна лихва ?Гоце, това не ти е история на БКП и ДС !Гоце, не всички сме млади милиардери и не необходимо всички да сме такива !Ако всички бяхме млади милиардери, то тогава понятието МИЛИАРДЕР ще загуби своя смисъл и няма да има стойност ! То е като все едно всички да имаме магарешки каруци ... Преди 200 г. всички ли са имали магарешки каруци ?
180
3
 
3
 
! Отговори
Антон преди 14 години
15 години ли събирахте 8 милярда лева бе ? Егати героизма! По 500 милиона на година. По добри управници от вас няма по света!
179
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Няма значение дали харесваме или мразим Гоце. Факт е, че той ежедневно критикува правителството и започна да "разбира" от всичко, а при предишното правителство, създадено от него 8 години мълча и не направи една забележка. Гоце и сега щеше да мълчи, ако имаше финансова изгода, той не се интересува от положението на българите и България, а гони собствените си интереси, които са руски-по точно на КГБ интереси. Поведението му е недопустимо за президент и няма нищо общо с това как изглежда...
178
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вече не минава ден, в който Гоце-агента да не се изяви пред 2-3 медии, а цели 8 години мълча и не "видя" нито корупцията, нито заменките, нито измамите, нито безотговорното поведение на правителството Станишев-Сакскобурготски- Доган, които ни убеждаваха, че световната криза ще заобиколи България като Чернобилския облак.
177
4
 
8
 
! Отговори
SyS преди 14 години
То май не трябва да си професор, за да видиш некадърността на сегашното управление. По-скоро трябва да си сляп и глух, или много заблуден ... ?
176
4
 
7
 
! Отговори
жужи преди 14 години
гоце гоце голям професор стана от всичко взе да разбираш.8 години мълча като *** сега специалист по всичко си станал.ония дето ти пишат изказванията да вземат да сменят диска че заприлича на развален грамофон
175
2
 
1
 
! Отговори
r.umen. преди 14 години
Стратегия 2020 г. :Гоце става висок 2020 мм / 2,02 м /, носи *** 7/8 , има брада и очила ...Банковата му сметка става 2020 млн / 2,02 млрд / ...