В НС мъдрят нов данък – ще облагат премиите на застрахованите

Сини и червени против идеята за новия налог
14 юли 2010 17:51, Красимир Ангелов
72
В НС мъдрят нов данък – ще облагат премиите на застрахованите
Снимка: БГНЕС

Премиите на застрахованите да се облагат с данък от 2%, предлагат промени в Закона за данък върху застрахователните премии, които бяха гласувани на първо четене в икономическата комисия на НС.

Общо 13 депутати от комисията гласуваха “за”, а 6 бяха “против” идеята.

В условията на икономическа криза, водеща до намаляване на бюджетните приходи, е необходимо намирането на източници за тяхното увеличаване, е основният мотив на вносителите.

Предложено е законът да влезе в сила от 1 септември тази година, а той ще се прилага за облагаеми застрахователни договори, сключени или предоговорени след 31 август 2010 г., както и за застрахователни премии, получени след 31 август 2011 година по застрахователни договори, сключени преди 1 септември 2010 година.

Срещу новата идея се изказа председателят на икономическата комисия Мартин Димитров, според когото несъбираемостта не може да е причина за въвеждане на нов данък.

“Вкарваме допълнителен данък върху хората, а не върху бизнеса и не виждам сериозна аргументация за неговото въвеждане”, бе мнението на депутата от "Коалиция за България" и бивш министър на икономиката Петър Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: данъкМартин Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да обложат с данък всички оръжия..и въздушните, и газовите! Тук, в махлата е като в Бейрут! Сега стрелят по скорците, после по котките ...Тъкмо се отпуснеш да поспиш блажен и...пукотевици и гърмежи.
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
abe takiva raboti politizite mnogo barso vaspriemat tova go ima i na sapad ot njakolko godini, de da praveha taka i s ne6tata koito da nosjat blagodat i sa naselenieto
64
0
 
6
 
! Отговори
skara преди 13 години
То наистина няма откъде да вземат пари и дай пак да изтупаме брашнения чувал - средната класа (доколко е средна е съвсем друг въпрос, но е отговорна за действията си!). И задължителна застраховка искат!И сега понеже имам три застраховки - премиите са към 2,5 хиляди - още поне 60 кинта за издръжка на Народното събрание!А не може ли да ги издухаме съвсем тези *** от Народното събрание? Какво стана с инициативите за намаляване броя на ла*новозите?Нещастници!Махнете се поне да не пречите
63
0
 
8
 
! Отговори
ЕГАТИ! преди 13 години
ТОВА Е ТОТАЛНА ИДИОТЩИНА! ЗАСРАМЕТЕ СЕ! ПО-ДОБРЕ ВЪВЕДЕТЕ ДАНЪК ВЪРХУ ДОХОДИТЕ НА ЗАСТРАХОВАТЕЛНИТЕ АГЕНТИ И ЗАСТРАХОВАТЕЛНИТЕ БРОКЕРИ, КОИТО УКРИВАТ ОГРОМНИ ДОХОДИ! НО ЗАЩО ЩЕ ОБЛАГАТЕ С ДАНЪК ПАРИТЕ НА ЗАСТРАХОВАНИТЕ ХОРА?! ТОВА Е ПЪЛНО БЕЗУМИЕ!!!
62
0
 
8
 
! Отговори
един студент преди 13 години
А къде отиде данък лукс ???
61
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За първи път чувам такова нещо - данък срщеу премия от застраховка! Това обезмисля самото понятие застраховка -0 т.е човек да сезастрахова за нещо, което може да му се сличи в бъдеще време като получи пари за вложените си пари! Сега ще трябва да дадеч аст от своите пари на държавата - която няма никакъв пръст в застрахователното събитие, а може даже и да е ответник по събитието!!!!!!!!!!!!!! По голям абсурд никъде не съм чувал!!!!
60
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
от ново умните глави измислиха нов данък...от ново бъркат в джоба на обикновенния българин този дето ги избра да работят ЗА НЕГО...А НЕ ПРОТИВ НЕГО...ако бяха измислили закон чрез който ако работодател примерно забави заплатата на работник...да го задължат да си плати и то с лихвите...а не само монополистите като банки ,енерго ,вейка и още кой ли не ...да си вземат за каквото се сетят и го скубят...тогава всеки би казъл БРАВО.ето нещо полезно за всички..а то данаци и дране на кожи...отврат.
59
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 13 години
...китайче ти ли ще ми сложиш "другото" с малката си китайска мушица... :-))))
58
3
 
2
 
! Отговори
Китаец преди 13 години
Открий си банка и ще разбереш какво става.
57
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Помийо - данък превод от бамкомат и данък полов акт няма да сложат, защото нали любимците на Мухобойко *** и чиновници ще ревнат?*** "китаец", зная че минусчето на постът ми под 57 е твое, очаквах го.
56
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 13 години
***, страшна логика вадиш. И аз мога да ти кажа, че защитаваш ГЕРБ въпреки антибългарската им политика, защото си техен човек и крадеш яко.Я ми кажи, като са толкова честни ГЕРБ и господарят им, оня с глава като картоф, как к.рвата му стана милиардерка само за няколко месеца? Може би с честен труд?
55
2
 
2
 
! Отговори
Китаец преди 13 години
Друго не искаш ли да ти сложат?
54
3
 
9
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Нека всички, които си изкарват прехраната с честен труд или занимание, да ми сложат плюсче, а тия, дето крадат или си клатят краката в някое държавно учреждение, или са ушеви или са "социално слаби" *** - да сложат минусче.Хайде смело - анонимно е.
53
1
 
10
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Сега се готви данък"пустеещи земи".Няма да ме учуди ако на някой му хрумне и данък "превод от банкомат към социално слаби и държавни служители".Готви се и смяна на касовите апарати .Лично на мен, това ще бъде 4-тия сменен, защото не отговаря на наредбата.Номера с личните документи го знаем, номера с регистрационните табели на автомобилите май няма да мине сега.Ало, правителството???Май само данък полов акт не сте замислили?Или сте???
52
3
 
3
 
! Отговори
Китаец преди 13 години
Аз няма да дойда да ти го кажа, ще дойдат данъчните. Пък специално за тебе съм сигурен, че парите ти са крадени, защото от една година дращиш по цял ден в тоя сайт и сереш върху ГЕРБ, а някой те издържа с неизработени пари.
51
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 13 години
"В България никой не работи, само краде..."Ясно - ти не си китаец, а ***, защото съдиш по себе си и обкръжението си. Един от тримата грамотни *** в държавата.
50
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 13 години
50 - а ако ти наистина беше китаец, щеше да защитаваш тия, дето работят, а не тия, дето паразитират на техен гръб. И ако бяхме в Китай, досега половината от твоите любими ГЕРБ-аджии досега да са разстреляни за държавна измяна !!!Защо не дойдеш в очите да ми кажеш "крадец", а? Или те бива само да *** маркучът на пожарникарят?
49
5
 
3
 
! Отговори
Китаец преди 13 години
предлагам държавата да ти вземе всички пари, след проверка дали си ги спечелил с труд. Щото в България никой не работи, само краде и вероятността парите ти да са изработени е 0.000002%
48
2
 
7
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Предлагам на тоя, дето ми слага минусчета, да ми плаща данъкът върху двете ми застраховки.Значи веднъж плащам данък върху тия пари, задето съм ги изработил, после втори път да платя данък, задето съм имал нахалството да се застраховам, та ако катастрофирам и остана без крака, да имам някаква издръжка?
47
4
 
4
 
! Отговори
Китаец преди 13 години
Дали наистина си българин? Не си ли ти тоя, дето пише по 200 коментара на ден срещу ГЕРБ?Яко си загазил, явно вече не можеш да крадеш. Лошо, наистина. Ти явно друго не можеш.