Дянков обеща 16% ДДС в края на мандата

Кризата обаче трябвало да мине, а икономиката да се оживи
13 окт 2010 08:25,
153
Дянков обеща 16% ДДС в края на мандата
Снимка: БГНЕС

Финансовият министър Симеон Дянков се е ангажирал пред  членовете на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, че в дългосрочен план кабинетът е решен да намали ДДС до 16%.

За да се случи това обаче, кризата трябва да мине и икономиката да се оживи.

Министърът не посочи  конкретен срок кога най-рано това може да се случи.

Той бе категоричен, че вариант диференцирано ДДС за различните стоки и услуги въобще не може да се обсъжда.

Още по темата

Симеон Дянков напомни пред големите наши и чужди инвеститори, че правителството е решено да поддържа най-ниското данъчно бреме в целия Европейски съюз.

Иначе евродирективите задължават всяка страна да облага потреблението най-малко с 15% ДДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още по темата: ДДС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
18
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 13 години
Заплатите се регулират от конкуренцията,ако има добри условия и пазар повече хора ще се захванат с даден бизнес и търсенето на по-добри кадри ще качи заплатите в дадения сектор.Това го видяхме при строителството,където работниците по едно време не бяха доволни и от 80 лв надница на ден.Това с увеличаване на заплатите и пенсиите с цел да се стимулира икономиката го пробваха в Унгария и стигнаха до доста бърз фалит.
145
1
 
17
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Работодателите създават бизнес, за да печелят, което е нормално. Забравят обаче едно много важно нещо - за да печелят, освен че трябва да снижат разходите, трябва да си продадат и стоката или услугата. Със снижаването до минимум на работната заплата обаче, те на практика унищожават пазара, защото работниците са и клиенти, но са неплатежоспособни клиенти. По този начин работодателите произвеждат евтина продукция, но няма на кого да я продадат.
144
2
 
19
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 13 години
Гледам пак са на скочили хората с про-комунистически идеи и илюзии , работодателите не създават бизнес за да ви дадат работа,а именно за да печелят.Поемат всички негативи,рискове и евентуални ползи,като много знаете направете си вие бизнес и си купувайте коли за по 50хиляди.Като не ви стиска,нямате акъл и никакви знания ще работите за малко и понеже има доста хора като вас без работа лесно можете да бъдете заменени и заплатите ще са ви ниски,поради голямата конкуренция.
143
0
 
18
 
! Отговори
1 преди 13 години
В подкрепа на "Аз"Само да споменем че кризата в Щатите настъпи заради ипотечните кредити които бяха отпускани със 130% от стоиността на имота след което бяха препродадени 7-8 пъти тези ипотечни кредити на вторичен пазар. В момента в които някой кредито получател фалира - фалират и всички по веригата! В България в най- добрия случай ипотечното кредитиране е на 100% от имота но обвързано с 17-20% лихва ( като сложиш и таксите) в момента БГ банките имат средства но няма на кого да ги дават с тези
142
0
 
18
 
! Отговори
Ели преди 13 години
До номер 132Страхотен коментар !!
141
3
 
18
 
! Отговори
Кака Мара преди 13 години
Дянков за България е като "Дар Божи"Дано Бог да го пази! Дано!
140
0
 
22
 
! Отговори
_--_ преди 13 години
"Кризата обаче трябвало да мине"...Е, нали си беше заминала, министър Дянков?! Само на думи сте голям!
139
1
 
23
 
! Отговори
от София преди 13 години
Като виждаме действиятя ня министъра,можем да очакваме ДДС 25%.Нали по Димитров ден щяхме дя сме излязли от кризата.Тя май сега идва.Тежкони
138
3
 
18
 
! Отговори
do;газка преди 13 години
СИГУРНО СИ ТАРАТАИКА В ЖИВОТА СИ ЩОМ СИ ИЗБРАЛ ДА БЪДЕШ ГАЗКА . ЗА ТВОЕ УСПОКОЕНИЕ БОИКО БОРИСОВ И НЕГОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ ИЗКАРАТ НЕ САМО 1ИН МАНДАТ А ОЩЕ ТОЛКОВА ,КОЛКОТО ПОИСКАТ,РАЗБРА ЛИКИРЛИВО,СМЪРДЯЩО ***.ДА ЖИВЕЕ БОИКОБОРИСОВ.
137
0
 
17
 
! Отговори
Правдолюб преди 13 години
... масона менторно напява " мързеливи сте в България вижте колко много работят в USA " но се сещам за една поговорка... " В къщата на обесения не се говори за въже" Защо масоните ни говорят за криза ?
136
0
 
23
 
! Отговори
Антигербер преди 13 години
Скъпи гербери - Учете се много ама наистина много,защото умните хора са малко сред вас.И с всеки изминал ден са по-малко.
135
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Xa xa, това звучи като оная приказка:Продавам кон за 5 лв, ама върви заедно с кокошка за 500 лв.
134
0
 
22
 
! Отговори
Петков преди 13 години
Защо ДДС. намалете осигуровките. Те са в основата на сивата икономика. В Дания вноската за пенсия е 0%. Една трета осигурителта тежест и 10% данък отгоре са прекалено мноого. Аз бях принуден да се осигурявам на минимална заплата , вече и на половин работен ден. Фактически работя с 1 почивен ден на 2-3 седмици. Водя се на длъжността на моите подчинени и по логични причини това е масова практика!
133
0
 
24
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 13 години
Дянков какво ли не обеща?!?!? Ама някои да се сеща нещо от обещанията си да е испълнил!?!?!?
132
1
 
23
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Много са свързани. Само че САЩ и ЕС изпадна в рецесия заради финансова криза, не знам на какъв език да ти го напиша. Кажи сега, колко банки фалираха в САЩ и колко у нас. Ти наясно ли си какво говориш. Финансовата криза влачи след себе си и икономическа, но у нас ФИНАНСОВА криза нямаше. По-скоро имаше криза на строителния бизнес, която можеше да се предрече още като започна щурото строене и качване на цени, защото не можеш с доход от 100 евро да изплащаш жилище от 50 000. С рязкото намаляване на строителството се влоши бизнесът на всички поддържащи производства, силно намаляха доходите на голяма част от населението, а това доведе до голямо свиване на пазара, което на свой ред доведе до свиване на останалите производства, които и преди това не бяха кой знае колко развити и им трябваше малко, за се сгромолясат и те. Но за разлика от световната финансова криза, икономическата криза в България можеше да се види още с рязкото увеличаване на строителството, защото това беше един балон, който рано или късно, със или без световна криза, щеше да се спука и да доведе до сегашното положение. Така че рецесиите на САЩ не я набърквай. Няма нищо общо с нас. При нас е въпрос на ниска покупателна способност и нежелание от страна на бизнеса да бъде гъвкав и да се ориентира към друга дейност. Станаха всички строители и никой не си направи да проучи до каква степен могат да се продават жилищата в България и на каква цена. После като сложиха табелите: Продава се, но няма кой да го купи, започнаха да се чудят защо така стана. И видиш ли, тъкмо на време дойде световната ФИНАНСОВА криза, та на нас ни текна гениалността: Кризата е виновна!
131
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е това вече е черешката на тортата! Значи според теб финансовата система не влияе с нищо на икономиката? Човек да се смее ли, да плаче ли. Бизнеса и финансовата система са меко казано като дупе и *** - започне ли да киха един от двамата, другия вече е тежко болен. Кризата в световен мащаб премина не толкова плавно от финансова в икономическа, това е беше просто неизбежно. Кажи ми защо САЩ и страните от ЕС изпаднаха в рецесия?
130
1
 
27
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Защо чувате само това, което ви харесва. Световна криза е, вярно, но финансова. Кризата е в банковите системи на страните и на фондовата борса и е много вероятно да е причинена умишлено. У нас обаче става въпрос за икономическа криза, причинена от криза в производството и от прекалено стеснения пазар, резултат както на емиграцията и намаляването на населението, така и на прекалено ниската покупателна способност. А правителството се чуди от къде да вземе пари не за пенсиите, а за издръжка на ***, които от ден на ден се увеличават, но не вкарват 1 лев в държавата, а са изцяло на нейна издръжка. Ще ти кажа как Дянков да редуцира разходите:1. Помощи за безработни, деца и бедност се плаща само на тези, които са внесли осигуровки и данъци в ДБ;2.Безплатно здравеопазване само на тези, които са си внесли здравните осигуровки (от заработена заплата, не от помощи). Изключение се правят само за деца до 7 години, ученици и редовни студенти.3.Увеличаване възрастта за пенсиониране на полицаи и военни. Не намирам за нормално чиновници да се пенсионират на по 40-45 години. Изплащаното обезщетение да бъде като на останалите работещи в страната. Не съм съгласна да им плащам заплатите, осигуровките, 20 заплати преди пенсия и още 40 години пенсия.Сега малко предложения за увеличаване на приходите:1. Увеличаване на минималната заплата това ще доведе до внасяне на по-високи осигуровки от страна на фирмите, които не са коректни платци и водят работниците си на минимална заплата, а всъщност им плащат в пъти по-висока. В същото време няма да засегне коректните платци.2. Плътно преследване на фирмите, описани по-горе колко служители са назначени, какъв им е договорът, каква е заплатата и колко са внесените осигуровки. Предполагам някой сега ще каже, че преди няколко месеца го направиха това. Не, не са. Преди няколко месеца проведоха единични акции за това имат ли работещите трудови договори, на какво работно време са назначени и отговаря ли то на реално изработеното. Но това беше инцидентно и голяма част от работодателите платиха малка глоба, а след това отново направиха работниците си на половин щат. Освен това не се проверява дали се осигуряват на пълна заплата. Това трябва да работи постоянно и глобите да са много солени.Разбира се, има и други методи, но не възнамерявам да изнасям уроци. Това са неща, за които се сеща всеки средно интелигентен човек, без даже да има икономическо образование.ПП: Явно и на теб ти куцат основните принципи на икономиката, след като не различаваш икономическа от финансова криза.
129
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колкото събориха барбекюто на Доган толкова и ще намалят ДДС
128
0
 
26
 
! Отговори
do 128 преди 13 години
128, на теория работиш ужа само за заплатата и да си платиш твоите вноски, но дефакто - трябва да изработиш и парите които шефа ти ще внесе като дължимо от работодателя! Погледни и го и под друг ъгъл - ако работодателя ти не крие осигуровки и данъци върху заплатата - когато ти купуваш стока за 100лв, в бюджета влизат 180-200 лв само благодарение на тебе и на коректния ти работодател.... Не е проблема колко влизат, проблема е че от държавата към народа нищо не излиза...
127
4
 
28
 
! Отговори
газка преди 13 години
що реши, че ще изкара мандата тоя гном???