Здравният министър се закани да въведе ред в системата

Само богатите – в затвора при неплащане на вноски, смята той
Обновена: 14 окт 2010 09:24 | 14 окт 2010 09:22,
127
Здравният министър се закани да въведе ред в системата
Снимка: БГНЕС

„Доплащането при преглед при специалист е една идея да се легализира нещо, което се практикува. Тя трябва да се облече законодателно и финансово“, коментира по bTV здравният министър Стефан Константинов.

Той обаче беше категоричен, че иска да чуе мнението на обществото.

"Смятам, че хората са настроени положително, но ако не, ще оставим старата система. Това означава, че който има направление, се лекува безплатно, а който не, си плаща", заяви здравният министър.

Той е категоричен, че трябва да има ясен регламент.

„Държавата ни е бедна, парите са малко, но трябва да е ясно на хората, когато отидат на лекар, че ще трябва да плащат някои консумативи. Качеството струва пари“, категоричен бе д-р Константинов.

„Нашето здравеопазване няма как да се сравни с това във Франция и Германия, аз просто искам да има ред, искам хората да знаят къде могат да се лекуват без пари“, добави още здравният министър.

Той разви идеята на премиера Бойко Борисов тези, които не си внасят здравните осигуровки, да бъдат наказвани със затвор.

Още по темата
Според здравния министър това трябва да засяга само богатите бизнесмени, които са „забравили да си платят“.

По думите му обаче, ако човекът е беден, останал е без доходи и заради това не си е плащал осигуровки, не трябва да бъде наказван по същия начин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
1
 
! Отговори
Otgovoritel преди 13 години
edin drug-mnogo pravilno govorite,rakopliaskam vi ?Horata imaha 1nadejda za badeshte vreme,no tazi nadejda vece uviahna,zastoto tova vsicki hora znaiat vece ce v Parlamenta i Ministerstvoto tez koito starcat ei taka samo za ukrasa samo babriat s falshivi obestania ,samo-samo za da im varvi zaplatata v djoba,dokato komunizma ne umre niama badeste za balgarite.
123
0
 
5
 
! Отговори
един друг преди 13 години
Колко от тези замъци с езера са на лекари, философе? И когато вършиш работата си въпреки всички пречки, а на края на месеца си погледнеш фиша и установиш, че не стигат даже за квартирата и сметките, какво удовлетворение ще изпиташ? А като видиш погледа на детето си, което не може да отиде на екскурзия със съучениците си, защото няма пари, и освен това не е виждало майка си и баща си скоро вкъщи, защото са все на работа, пак ли самочувствие ще придобиеш?
122
0
 
2
 
! Отговори
един от лудите преди 13 години
Ясно, ти си всестранно развита личност.Всъщност си само отличник от столичен техникум.Всъщност, тези от НПМГ често се провалят на приемните изпити, защото имат голямо и неподплатено самочувствие. Когато аз кандидатствах, нямаше НИТО ЕДИН приет от там, който да е кандидатствал само веднъж. И още нещо - аз не съм си "платил" нито един изпит в живота си досега, завършил съм елитна гимназия с пълно отличие. Ако твоите познати не струват, не се притеснявай, ще получат горчив урок. Няма да са първите!
121
0
 
0
 
! Отговори
как се влиза преди 13 години
Не става въпрос за мен. Ще се справя и изпитите ще взема. Някои д-ри мислят, че съм колега... Ама аз съм доста добре с биологията, химията, математиката, физиката, български, съпромат, висша математика за разлика от д-рите....Става въпрос за тези, които ще го направят тепърва-ще завършат НПМГ задоволително и с 6-ци по химия и биология влизат да учат медицина. Като се случи до 1 год. ще ти пиша. Няма какво да се лъжем, че и за изпитите после си плащат. За съжаление това е горчивата истина.
120
1
 
2
 
! Отговори
един от лудите преди 13 години
Ами хайде, влизай! Нали е много лесно?! След това ще си платиш за изпитите, и готово! Хайде, какво чакаш?! Чака те бляскаво бъдеще! Голям *** си, честна дума!
119
2
 
0
 
! Отговори
така ще бъде преди 13 години
Присъствах на изпит-майка ми лежеше в Александровска с рак на белия дроб. В същата стая изпитваха студенти по медицина-4 курс. Бяха малко и тази, която ги изпитваше им подсказваше какво да говорят-аз също се сетих, въпреки че съм завършила ТУ-София. Такова нещо при нас не е имало! Да мълчиш като ням!!! Аз си помислих, че са 1 курс. Майка ми после каза, че са били 4 курс и са мълчали всички с изключение на 1, който се опитал нещо да говори.. Ама това беше 1993г. и тогава балът от средното влизаше
118
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всеки сам си знае как е учил и как е завършил. Всичко излиза на показ след това. Дори и завършилите медицина държат достатъчно изпити, преди да почнат да практикуват самостоятелно. И още - ако всеки си вършеше работата и ако ставаше за нея, нямаше да сме на този хал. П.С. Некадърните икономисти са убили повече хора от некадърните хирурзи, можеш да си сигурен в това.
117
0
 
0
 
! Отговори
Един преди 13 години
Въпроса не е във философията, а в това да можеш, да искаш и са свършиш нещо, особенно, когато става въпрос за живот и здраве, дори не може да се нарече помощ, повече е и за това да получиш достойно възнаграждение което те прави човек със самочувствие на добре свършил работата си.Обсъждаме пари на 20 год. реформираща се здравна система и сме безсилни пред замъци с езера!
116
1
 
2
 
! Отговори
Д-р Спок преди 13 години
Здравната система е тотално объркана през злополучните 20 години, в които апетитите към нашите пари ( но не и към нашето здраве)бяха толкова големи, че ни налагаха да плащаме здравни осигуровки дори на децата, а както знаем ние едва успяваме, да осигурим прехраната на едно или най много две пиленца, поради водената политика през този период.
115
1
 
3
 
! Отговори
обективен преди 13 години
Ади, ади... Сестра ми е разправяла как нейни колеги от медицинския факултет на СУ са си вземали изпитите по АНАТОМИЯ с подкупи ;) Аз направо си глътнах езика, пък не знам за вас... И едва ли от деканата не знаят за тези практики :) Ама си реват само като трябва да искат повече пари, а не като трябва да се самоочистят от такива практики... Щото от некадърен икономист може да гладуваме, ама с некадърен хирург се мре... Не, че на някой в тая *** държава му пуак за нещо, освен за него...
114
0
 
0
 
! Отговори
как се влиза? преди 13 години
Учиш в НПМГ. Имаш ниски оценки по останалите предмети - 3-ки и 4-ки. Наблягаш само на биология и химия - изкарваш 6-ци по тези 2 предмета и влизаш директно медицина.
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей заради такива философи като теб се е махнал човекът, и всички млади и свестни ще се махнат. За всички вас - Константинов и компания!
112
2
 
1
 
! Отговори
Един преди 13 години
А ти, сигурен ли си, че като ти даде 20 лв. за преглед няма да го пратиш с вътрешни направления на поне трима още специалисти,за по 20 лв. всеки, да му изпишеш най-скъпите чуждоземни илачи, ако и да има същите поне два пъти по евтини, като от цялата тази работа не ще да има никакъв ефект, и като дойде за 10 път, изнервен за го отпратиш с ясното съзнание, че когато работата стане за умирачка, всичко ще е ясно
111
0
 
2
 
! Отговори
един от лудите преди 13 години
Като не си ходил на училище, как ще имаш високи оценки по биология и химия да кандидатстваш Медицина? Знаеш ли с какъв бал се влиза Медицина, какви са приемните изпити? Ако навсякъде се влизаше по такъв начин, университетите нямаше да приличат на смесица от квартална кръчма и бардак.
110
1
 
0
 
! Отговори
така ще бъде преди 13 години
За да учиш медицина не е нужно да си учил друго освен биология и химия.... Там ти взимат само оценките по тези 2 предмета. Няма значение, че си *** и не можеш да пишеш даже!! Не е нормално да кандидатстваш за някакво висше образование и да не се взима оценката от бала от средното образование, защото може въобще да не си ходил на у-ще! Иначе на бисери се наслушахме и начетохме!!!
109
0
 
0
 
! Отговори
до 109 преди 13 години
Ето това не можеш да разбереш..."А живеем в социална държава,нали,и правна,всеки ще плаща за другия"... Това вече е невъзможно , при срива в раждаемостта, при увеличената възраст до която живея хората - не може да се прилага вече Бисмарския модел.Все по-малко хора ще плащат за все повече хора. Изходът е само един... всеки да си има с/ка, а държавата да помага само на тези, които да искат да не могат да се осигуряват./ деца,инвалиди и болни/т.е. не на тези които могат но не работят.
108
0
 
2
 
! Отговори
! преди 13 години
С въвеждането на ЗК пациентите не се чувстват собственици на парите си, а молители, просители(да не кажа просяци).
107
0
 
0
 
! Отговори
Тъпчо преди 13 години
Ми раждайте бе
106
0
 
1
 
! Отговори
Бивш Бг Лекар преди 13 години
Неориентиран си,няма нашите,няма вашите пари,всички сме в общия кюп.А живеем в социална държава,нали,и правна,всеки ще плаща за другия.Не ме интересува реформата,искам просто нормално отношение.Не ме знаеш в какво звено работя,и какво правя,и с какви пари.Просто знам,че българина няма никаква здравна култура,изпива 50 лв,а 20 не иска да даде за преглед.Все ми е тая,като не иска,тъпо ми е за тоя народ,,няма да го има след 100 години,и то от болести,не от нераждане
105
1
 
1
 
! Отговори
mama преди 13 години
като ме приеха по спешност с бебе на 6 м в окръжна болница София , бяха ЕДИНСТВЕНАТА !!!! бяла..... как нема са благородни гадовете , аз 15 г съм плащала осигуровки ,там *** нямаха 15 .................