2011-а ще е по-добра за икономиката, обеща Дянков

България се нареждала сред държавите със стабилна финансова политика
Обновена: 25 ное 2010 22:35 | 25 ное 2010 22:35,
150
2011-а ще е по-добра за икономиката, обеща Дянков
Снимка: БГНЕС

2011 година ще бъде по-добра за икономиката. Това каза тази вечер в Стара Загора вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Финансовият министър подчерта, че България от най-рисковите страни в Европейския съюз преди 18 месеца, сега се нарежда сред държавите със стабилна финансова политика.

Той допълни, че страната ни от 1 януари ще е с най-ниските данъци в Европа и прогнозата му е, че до края на мандата на това правителство те ще бъдат по-ниски.

Симеон Дянков подчерта, че тази година износът е бил повече от вноса и това определя и икономическия растеж на страната през 2011 година, който ще се носи от недотам развити до момента сектори.

Министър на финансите Симеон Дянков бе на работно посещение в Стара Загора, където се срещна с представители на местния бизнес в хотел "Мериан Палас" в града.

На срещата присъстваха областният управител Йордан Николов, кметът на Стара Загора Светлин Танчев и народни представители от областта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
2
 
0
 
! Отговори
Truden преди 13 години
Dqnkov idva ot evropeiskata banka(nali tam e rabotil predi da stane ministyr). T.e. toi e doshyl v Bylgariq obratno, zarqzal si e svetliq evropeiski jivot, v evropeiskata banka s evropeiska zaplata i e doshyl za 500 evra na mesec da opravq Bylgariq.Evropeicite po bankite za 2000 evro prysta si ne myrdat.Ot vsichki koito ste postvali, kolko ot vas sa gotovi da smetq rabota za 5000lv/mes i da otidat da rabotqt za 1000lv/mes.Sami si pravete smetkata Dqnkov zashto e tuk.!.
139
2
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели, Време е да коментираме двете най-непочтенната Мантри на "либералните" макро икономисти (или финансисти), като Дянков...:1. 10% плосък данък 100% събираемостЕ да ама не Гола лъжа!!!и2. "... В условия на криза данъци и осигуровки не се вдигат,...! "- Втората максима е вярна само за държавите и секторите с високи данъци..., като Германия Англия и Швеция и каквито са Косвените данъци в България! - Да така е, когато данъците са високи, в държавата има висок жизнен стандарт и има криза, данъците наистина не се вдигат.., но там където са ниски, като преките данъци в България, те ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се вдигат и с тях се стимулира потреблението!Пропагандаторите на свръхлиберализма казват само първата половина от Истината!!!Къде сме ние...:1. Преките данъци в България са най-ниските в Света...2. Съотношението непреки към преки данъци е най-голямото в Европа (бедните са най-високо обложени, а богатите - най-ниско)3. Цените на стоките и услугите са Европейски..., а жизнение стандарт е близък до този на концлагеристи...Изводи...:1. Без вдигане на Преките данъци и премахване на таваните за всички видове осигуровки - засягащи най-богатите не можем да минем... 2. Ако се вдигнат косвените данъци данъците на бедните (ДДС, сгради, смет и т.н.), ще трябва да преживеем и втори Ленин...!!!3. Нали помните онзи садист, който е казал на времето...:"... дивия капитализъм ражда ежедневно, ежеминутно, ежесекундно комунизъм..."Че кой *** го иска...???
138
2
 
0
 
! Отговори
Антитурчин преди 13 години
Мале тоя как лъже,даже и сам си вярва.
137
2
 
1
 
! Отговори
така е преди 13 години
2011 година ще бъде по-добра за икономиката.ДА ЗА ФИРМИТЕ НА НЕГОВИТЕ ПРИЯТЕЛИ - МОЖЕ БИ , НО ЗА ХОРАТА НА БЪЛГАРИЯ - НЕ.Е РАЗБИРА СЕ И ЗА БАНКАТА НА НЕГОВАТА ШЕФКА , КОЯТО ГО СЛОЖИ НА ТОЗИ МИНИСТЕРСКИ ПОСТ.
136
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Зайо срещнал мечката. -Как си бабо мецо-Добре. Зайо знаеш ли, тази година ще има много круши и много мед.-Щома бабо мецо-Щот мисе ядат.Вица си е виц обаче оптимизма в икономиката я движи напред. Ако мислиш позитивно и се стремиш към добро то ще се случи. За съжаление българската нация е 99% негативно мислеща и за това сме на това дереже.
135
4
 
8
 
! Отговори
kk преди 13 години
Дянков е "*** кукла на конци"!Какъв растеж на икономиката сънуваш,бе?! Светът е изправен пред НОВА икономическа криза,ти говориш за просперитет в БГ?!Бойко,кой ти ги натресе и защо тези некадърници?!!!
134
2
 
2
 
! Отговори
via преди 13 години
ако правителството помогне още малко на земеделските производители за външните пазари нещата ще станат още по добре.направете смели реформи.найнакрая да излезе един служител който е вещ восигуряването и да обясни наа този български народ че без реформи нама даима по високи заплати а от там ипо високи пенсии стига са излизали раз недоучили икономисчета да залъгват този народ че всичко в политиката ви егрешно.
133
2
 
13
 
! Отговори
rumen преди 13 години
Приятели,Че е страшно, страшно е, защото от 20 години правителствата ни управляват не чрез Демокрация, а прилагат политика на Терор, на Див и Бесен Геноцид, спрямо цялята Българска нацияНационалния ни интерес е кристално ясен Благоденствие на Българския народ!- Вече 21 години чакаме Парламента, Правителството и Президента, чрез бюджета, да започнат да спазват, поне "Харта за правата на човека", залегнала в Конституцията и Лисабонската стратегия: Член 25 от Хартата: - Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване, при старост, както и при други по-нататъшни загуби на средствата за издръжка, по независещи от него обстоятелства. - Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа." Какви са минималните изисквания:- "Жизненият минимум" е 211лв. За умъртвяване чрез глад - физически геноцид!- "Социалния минимум" е 634лв. За социален геноцид!!- "Издръжката на едно дете" е 370лв. При по-малко се извършва Национален геноцид децата възпроизвеждат нацията...!!!- Минималната издръжка на четиричленно семейство, е 2008лв., а средната заплата е само 640лв... При средна заплата, семейния доход е 1280 лева или по 320 лв., което е по-малко дори от издръжката за едно дете...Днес:- 70% от работещите (2.0 мил.) и техните деца са Социални аутсайдери, което прави около 1.4 милиона- Да прибавим и 90% от пенсионерите - около 1.6 мил. Или 6.5 милиона от българското население са Социални аутсайдери - А най-страшното е, че около 1.0 милион, живеят с доходи под Границата на глада от 211лв. (границата на убиване чрез глад, както в концлагерите) или общо 7.5 милионаТакава човеконенавистническа политика, спрямо собствения си народ, могат да водят само Фашисти или Комунисти!!!- Помните ли кой написа - НАРОДЕ...????, а неговия съратник добави Кой те в таз робска люлка люлее?А ехото отговаря От 21 години Парламент, Правителство и Президент
132
2
 
11
 
! Отговори
Дени преди 13 години
Този г-н за коя държава говори ?
131
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
2011 година ще бъде по-добра за икономиката. Това каза тази вечер в Стара Загора вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.Уважаеми господа и дами да сте чули някаде Дянков да говори за Българската икономика, той говори по принцип .
130
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
А, през април-май излязохме от кризата, хе-хе-хе...............
129
4
 
8
 
! Отговори
ПЕО преди 13 години
Най добра ще бъде ако по решително се провежда политиката на геноцид спрямо пенсионерите.Ако държавата се освободи от"некачествения материал" това щв доведе до значителни приходи в бюджета,здравната каса ,НОИ.Затова първа задача за 2011 трбява да бъде ликвидирането на пенсионерите поне тези над 75 години.И така до 2014 да останат само 200- 300000.Така дямнков може да кандидатства за Нобелова премия.По смело момче-американче.
128
2
 
12
 
! Отговори
gtf преди 13 години
Ква икономика, като нема строителство, индустрията е главно насочена за износ а селскостопанските стоки повечето ги внасяме. Ако нема свежи пари от запад ще видиш добра година само на сън. М-у другото за повишаването на износа нямате никва заслуга. Верно имаме най-ниски данъци (но пък си плащаме/доплащаме за всичко което би трябвало да се покрива от тях) за тва, че сме с най-ниски доходи - ни дума ...Вместо да наливате пари в образование, здравеопазване - храните ***. Браво СД, браво
127
4
 
18
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 13 години
Абе, хора, не ви ли писна вече година и половина да ви правят на балъци? Не ви ли омръзна по цял ден управляващите да се вихрят в медиите, да говорят глупости и явно да ни се подиграват от екрана? На мен вече ми идва в повече! Време е за операция НАГЛИТЕ, но този път проведена не от МВР, а от нас, данъкоплатците! Стига вече подигравка и гавра с хората, бе!
126
3
 
6
 
! Отговори
stoon преди 13 години
а ве шлифер, *** се изкаъпи да ти бухне малко косата ве...........
125
6
 
9
 
! Отговори
Симеон II преди 13 години
Дами и господа,2011 ще бъде по-добра за ГЕРБ и "бизнесмените" и по-лоша за обикновените граждани.ВЕРВАЙТЕ МИ!
124
3
 
18
 
! Отговори
646464 преди 13 години
Тя за Дянков и 2010 не беше лоша:))))
123
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Охо ,по добра...хората се бият по магазините,с най-малката заплата и пенсия в цяла европа,ЗАЩО?????????????????как може да се продават продукти много по евтино,това говори че цените са надути 3-4 пъти,а реалната цена напромер на олото е 1.50лв.,излиза че над тази цена има картелни споразомения на продуктите да се продава скъпо,къде са институциите които получава заплати.
122
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този льольо не се умори да нарежда България сред най стабилните в ЕС. Няма друга държава в Европа със среден месечен доход от 90 евро на човек ( вчера видяхме как европейските българи щяха да се избият пред вратите на LIDL за краставици и банани). Чуждите инвестиции през т.г. са шест пъти по малко отколкото през 2008 г. Безработните са с 92000 човека повече спрямо същият период на м.г. За фалитите на фирми да не говорим. Налице е постоянно увеличаване цените на енергията, горивата и на стоките от първа необходимост, както и на данъците. Голяма част от фирмите са принудени да правят привиден (кух) износ за да печелят от ДДС , а Дянков си удари *** в тавана от радост. Бюджетният дефицит продължава да расте. Време е да се обяви фалита на НОИ, веднага след това и на държавата. Това което искаме няма да стане с ножици и лента, с откриването на построени от други пътища, сгради и краварници.
121
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Помислих, че ще каже , че пак сме излезнали от кризата и то едни от първите, за 6 път излизаме, нали сме отличници