2010 - година на финансова стабилност за България

"Успяхме да начертаем пенсионна реформа за 25 години напред", отчете Дянков
Обновена: 18 дек 2010 10:37 | 18 дек 2010 10:37, Красимир Ангелов
234
2010 - година на финансова стабилност за България
Снимка: БГНЕС

"2010 г. беше година на финансова стабилност за България. Не се вдигнаха данъците и не се намалиха заплатите и пенсиите".

Тази оценка за отминалата година направи министърът на финансите Симеон Дянков пред "Дарик радио".

"Успяхме да начертаем пенсионна реформа за 25 години напред, това е голям успех. Имаме и по-добра чуваемост и комуникация в ЕК и в ЕС", похвали се Дянков.

Все пак нататък вицепремиерът прояви и малко критичност и призна за две неща, които правителството не е успяло да свърши.

"Едното е, че бих искал здравната реформа да беше тръгнала още в началото на 2010 година. Второто е, че още в началото на нашия мандат трябваше да има по-активна реформа в държавната администрация. Аз съм отговорен за това, подцених огромната сила на чиновничеството", подчерта Дянков.

Той коментира за пореден път и строежа на АЕЦ "Белене".

"Продължавам да съм песимист по отношение на това дали трябва да се строи атомна централа. Няма да дам стотинка от държавния бюджет за нея", обобщи Дянков.

Той бе категоричен, че въобще не мисли да напуска своя пост.

"Не мисля за еднопосочен билет. 2010 г. беше трудна, 2011 г. ще е по-добра и за българите, и за правителството, така че гледам с голям оптимизъм към 2011 г. Имаме възможност веднъж завинаги комунизмът в България да си отиде с всичките му лоши страни", закани се в заключение Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
0
 
0
 
! Отговори
none преди 13 години
az neznam toia narod glupav li e maloymen li !!! 4etox komentari nekoi pozdraviava diankov !! my6moro4eta izlezte malko izvan Bg i vijte kak jiveat xorata be palno e s bai ganiovci v taia skapana darjava ! kade po sveta se vzimat takiva zaplati be !! edna germany iade po evtina xrana ot nas i pla6ta po evtini smetki !! s koia darjava 6te ni sravnite i 6te kajete 4e sme dobre !!! abe narode sabudi se malko be ne gledate li tv ne xodite li po 4yjbina !!!!
227
1
 
3
 
! Отговори
1234 преди 13 години
лъже че няма намаление на заплатите.дъщеря ми работи в държавна структора.не стига че заплатата и е малка, а на това отгоре от пролетта и намалиха (не само на нея ,а на всички от отдела)заплатата с 10%.ЗА ИКОНОМИИ.а сега другите звена в държавните структори взимат коледни надбавки и тн.
226
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не съм съгласен с Дянков, че в Америка няма 13 залата, пенсия и т.н.- специално Дянко защо постоянно прави сравнение с другите държави, А НИТО ЕДИН ПЪТ НЕ НАПРАВИ СРАВНЕНИЕ НА НАШИТЕ ЗАПЛАТИ С ТЕЗИ НА АМЕРИКАНЦИТЕ, НО ИЗХОЖДАЙКИ ОТ ЗАПЛАТИТЕ НА СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИЯ БЪЛГАРИН - повечето от нас са на по 250 - 300 лева основна заплата, с трудов стаж някъде от порядъка на 34-40 год. - КЪДЕ ПО СВЕТА ИМА ТАКАВА МИЗЕРИЯ - НЕКА ДА НИ ОТГОВОРЯТ НА НАС - НА ХОРАТА ОТ НАРОДА
225
1
 
3
 
! Отговори
ИВО преди 13 години
НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНИ ПРЕЗ 2010 ,НИТО ЗАПЛАТИ НАРОДА ИЗНЕМОГВА ПЕНСИОНЕРИТЕ СЪЩО ,НАС НЕ НИ ГРЕЯТ И ХРАНЯТ МАГИСТРАЛИ И МЕТРО ТОВА СИ Е ЗАЛОЖЕНО ДА СТАНЕ ПРЕЗ ТЕЗИ ГОДИНИ ДАЛИ ГЕРБ ИЛИ БСП ВСЕ НЯКОЙ ЩЕ ГИ ПРАВИ ,ИЗКАЗВАНЕТО НА ДЯНОВ ЧЕ 13 ЗАПЛАТА ИЛИ КОЛЕДНИ НЕ СЕ ДАВАТ НА ЗАПАД СА ЛЪЖА И ИЗМАМА НАВСЯКЪДЕ СЕ СТИМУЛИРАТ ХОРАТА ,ТОВА ЧЕ НЕГОВИЯ ДОХОД Е ГОЛЯМ НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ НАРОДА ТРЯБВА ДА Е ИЗКУПИТЕЛНА ЖЕРТВА ,АКО МОЖЕ ТОЙ ДА ИЗКАРА МЕСЕЦА С 450ЛВ. ТО ТОГАВА НЕКА ТОЛКОВА ДА ПОЛУЧАВА А НЕ 2000ЛВ.
224
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
когато опре до пари , политиката отива на заден план . след 25 години ще ича магистрали , но няма да има хора .
223
4
 
11
 
! Отговори
КРИЗАТА ,ОТМИНАВА... преди 13 години
БРАВО ,ДЯНКОВ!ТИ ИЗЛЕЗЕ ,КОСТЕЛИВ ОРЕХ!САМО ТАКА СЕ ОПАЗВА ХАЗНАТА НА ДЪРЖАВАТА , ОТ ЧЕРВЕНИТЕ ВРЕДИТЕЛИ И НЕГОДНИЦИ!ЯСЕН РЕД И ЗАКОНИ ЗА ПАРИТЕ ОТ БЮДЖЕТА И ...ТОЧНО СМЕТКА ЗА ВСЯКА СТОТИНКА!ВЪН , АРМИЯТА ОТ ЧИНОВНИЦИ, ЧАНТАДЖИЙ...И ЛАПАЧИ НА ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА!ТАЯ ЧЕРВЕНА ЧИНОВНИЧЕСКА ПАСМИНА ......ОПЛЮСКАХА ,ПАРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА!
222
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дяката съвсем превъртя! сигурно е прехванал нещо от шефът си :)
221
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво Дянков
220
3
 
6
 
! Отговори
пукайте се от яд преди 13 години
Рейтинговата агенция Стандарт енд Пуърс е потвърдила дългосрочния и краткосрочния рейтинг за кредити в чуждестранна и местна валута на България на нивата им от съответно BBB и A-3, съобщи Министерството на финансите вчера.Перспективата за дългосрочния кредитен рейтинг е стабилна, а оценката за трансфер и конвертируемост остава непроменена - A.Рейтингът за България отчита благоприятното ни мнение за фискалната й политика, ниския брутен дълг на страната и перспективите за растеж в средносрочен план, особено ако са подкрепени от подобрено усвояване на средствата от ЕС и други преимущества на членството в ЕС, обясняват от агенцията.Като аргумент за оценката се посочва още, че правителството води правилна политика за справяне с бюджетния дефицит и очакванията на рейтинговата агенция са той да бъде под 3% от брутния вътрешен продукт (БВП) през 2011 година. В резултат на това очакванията ни са през 2011 г. държавният дълг да бъде под 20% от БВП, прогнозира Стандарт енд Пуърс.Очакванията на рейтинговата агенция относно брутния външен дълг на финансовия сектор у нас са той да спадне в края на 2010 г. до $ 9 млрд. от $ 12 млрд. към края на 2009 година.
219
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да ти *** Искра Фидосова в лъжливата уста
218
1
 
6
 
! Отговори
baba ivanica преди 13 години
Cql mesic karam na papara s suh lqb i topla voda....Mishkinin s mishkinin neden! Gospod da ta ubii!
217
2
 
12
 
! Отговори
an преди 13 години
KAK IS4ISLI TAQ PEPERUDA, 4E GODINATA E FINANSOVO STABILNA? ZNAELI KOLKO NAROD IZMRQHA, OT GLAD I MIZERIQ? SAMO 4E NQMA KAK DA ZNAE, ZA6TOTO OT JALTITE PAVETA NE SE VIJDA. POTANALI V PARI, I RASKO6, DRUGARITE JIVEQT V DRUG SVQT. NE V TOZI SVQT, V KOITO JIVEE, OBIKNOVENIQT 4OVEK. ZA TQH OBIKNOVENIQT 4OVEK, NE PREDSTAVLQVA NAKAKAV INTERES. DRUGARITE GO TARSQT SAMO KOGATO IMA IZBORI. TOGAVA ZAPO4VAT S GOLEMITE LAJI. S KOITO PODMAMVAT OVCETE. I TEZI OVCE OTIVAT GLASUVAT I KA4VAT OLIGOFRENI NA VLAST.
216
3
 
12
 
! Отговори
камен1 преди 13 години
онзи ден му влезнах в блога и го предупредих,че заради него ще стана камикадзе и заедно ще се поразходим из ада
215
3
 
15
 
! Отговори
камен1 преди 13 години
тоя пък кат го видя ми иде през компа да го гръмна
214
2
 
17
 
! Отговори
Бай Танас преди 13 години
Кой каза че навън няма 13 заплата???В Италия има сигурен съм.Кой не е вдигнал данаците бе!!!Уруд недоносен.Дигна само акцизите,здравните и какво ли още не.С две думи на бизнеса не сме вдигали данъците,*** ората кучета ги яли.Да нве говорим за спекулата с газта,тока...
213
3
 
15
 
! Отговори
ddddd преди 13 години
това момче пак не е пил хапчетата си .започна да говори пак някакви приказки от 1001 нощ . я се огледай около себе си и виш на какво дередже ни докара от бедни по бедни от работещи безработни . направо ни натири в нищото .стига безобразия и стига с тези розови очила .докога ти и твоята партия герб/групировка единствено за разграбване на България/ще се гаврите с народа .вашите лъжи нямат край и най добре е да ти кажем "ДОВИЖДАНЕ" дано Бог се смили над нас и ни отърве от твоята особа
212
3
 
12
 
! Отговори
Елена преди 13 години
Той пък си и повярва миличкия.
211
19
 
6
 
! Отговори
Женя преди 13 години
Дянков е най-успешния финансов министър досегауспя да запази финансова стабилност в периода на криза, с нисък бюджетен дефицит, без да повишава данъците, като в други държави.Весели празници!
210
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поздравления г-н Дянковнаистина успешна 2010 година, в сравнение с Гърция , ИрландияБраво! продължавайте така
209
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков и на тази снимка е неизбръснат! Бива, бива непукизъм и пренебрежително отношение към народа, ама този мина всички граници! Оттук си направете извода - не му пука какво приказва, мисли се за недосегаем! Пфу, Моника Мекокиткова Дянкова - Недосегаемата! Как не! Следващото интервю ще го даде сигурно по пижама или по хавлия! Какво й пука на Моника от електората? Тя се е нагушила, изпълнила е поръченията на кукловодите си и като й свърши мандата ще си ходи в САЩ.