България няма да променя концепцията си за Шенген

Цветанов се оправдава с минали доклади от Брюксел
Обновена: 22 дек 2010 15:25 | 22 дек 2010 15:25,
72
България няма да променя концепцията си за Шенген
Снимка: БГНЕС

България няма да променя концепцията си за покриване на критериите по Шенген.

Така вътрешният министър Цветан Цветанов коментира негативните писмата на френския и на германския му колега от вторник. Той обясни негативизма с предишните отрицателни доклади за страната ни.

“Това, което има като публикации днес във вестниците, по никакъв начин не променя програмата ни на работа до приключване по техническата готовност на страната ни към март 2011 година.

Това, което видяхме от тези писма, които са изпратени от съответните вътрешни министри, е, че по някакъв начин се прави връзка с механизма за оценка и това, което е било наслагвано в годините назад и искат да видят твърдата продължаваща тенденция за положителна работа в борбата срещу организираната престъпност и корупцията“, категоричен е Цветанов.

Според него е важно какво ще пише в доклада на ЕК през февруари за България.

„Това, което имахме като резултат за работата на МВР, и това, което беше отчетено и като наличие на политическа воля, беше потвърдено и в междинния, и в летния доклад, но сами разбирате, че когато е имало поредица от негативни доклади, все пак Европейската комисия иска да види поредица и от положителни доклади, които все пак да очертаят трайната тенденция и сигурността, която трябва да гарантираме”, каза вътрешният министър.

По повод на изказването на президента Георги Първанов, че една от основните пречки България да бъде приета в Шенген е увеличаването на контрабандата, Цветанов коментира:

„Това са цифрите. Ако трябва, ще ги изпратим на президента Първанов“, и отчете, че за тази година Агенция "Митници" е преизпълнила плановете си за събираемост.

Още по темата

Прогнозите са за над 2,2 млрд. лева са приходите от акцизи върху горивата през 2010 г. От акциз върху твърдите алкохоли са събрани 55 млн. лева повече, като се очаква тази година в хазната да влязат 165 млн. лева.

Единствено при събираемостта на акциз от цигари има спад от 100 млн. лева, но тази година са възстановени 160 млн. лева на производителите на тютюневи изделия.

По повод на експертизата за случая в горнооряховската болница и  призива на депутатите Цветанов да я огласи от парламентарната трибуна, министърът заяви, че дотогава няма да коментира нищо по този въпрос, за да не се чувстват обидени народните представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искаме ефективна присъда за Дембеле от Левски от поне 2 години!!! Ако го остават да се измъкне за шофиране в нетрезво състояние и фалшиви документи, пак показваме на ЕС че в България има стращна корупция в съдебната система. Тогава всички който имат фалшиви документи и злоупотребяват с тях, за измама ли ще бъде или фалшифициране, ще се измъкват. Нали точно французите ни натискат за реформи в съдебната система и ни спират за Шенген, еми какво по добре да спазиме законите на България!!!
70
1
 
1
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Не знам какво търсят под вола теле.Докато не започне нещо да се прави реално по въпроса с *** и у нас и в Румъния ще видим Шенген през крив макарон.Или ще пада голям пазарлък да се набутаме с други неизгодни за България ангажименти та да си купим членството.Но никой няма да каже директно и публично истинската причина.
69
2
 
1
 
! Отговори
Не съм съгласен! преди 13 години
Бил съм и знам,че много българи работят там а да не ти казвам какво правят българките?!По бедни от нас няма в Европа щом и в едно Косово бардаците са пълни с българки!С Цецко Акушеро Сереселогаще видим Шенген през крив макарон!Ха-ха бугариииииии Германия и Франция не сервилничат пред Боко измисленият генерал и по призвание пожарникар и мутра!
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
няма да ни вземат защото политиците са ни корумпирани като цецо с апартаментите,нямаме опозиция защото управлението ни е още комунистическо и те се държат пример агентите на ДС!Докато мафията в БГ обхваща най виcшите ни кръгове БГ няма да се управи
67
3
 
0
 
! Отговори
Peter преди 13 години
бил ли си някога в СЪРБИЯ или МАКЕДОНИЯ? СЪРБИЯ е 10г зад нас а МАКЕДОНИЯ - 15...
66
0
 
2
 
! Отговори
ДА преди 13 години
Всяко обяснение води до съмнение,Цветанов
65
2
 
2
 
! Отговори
Цвъ Цвъ преди 13 години
Добър ден на всички заподозрени!
64
0
 
7
 
! Отговори
Д.Вълчев преди 13 години
Само още по простия милиционер може да изгони милиционер!
63
1
 
2
 
! Отговори
МУСТАФА преди 13 години
продължение: Търговското ни законодателство се определя, като примитивно но съответстващо на социално икономическите условия в България. Магистратурата ни е съставена от лоши и корумпирани специалисти. .........................!!! Не може да е срамно, че България се представлява от бившата Държавна сигурност в чужбина, а да не е срамно, че Българската държавна администрация се ръководи от същата държавна сигурност. Иван Костов = ДС
62
2
 
6
 
! Отговори
true bg преди 13 години
За статистиката, моля, тоя пореден некадърник Цвък Цвък да се запише в графата НЕКАДЪРНИЦИ. тоя *** е по-*** дори и от джапанката ми и за президент няма да стане колкото и да се напъва бат' ви Бойко.
61
1
 
4
 
! Отговори
МУСТАФА преди 13 години
Отлагането за Шенген се дължи предимно на липса на реформи в съдебната система. Реформите според последният доклад трябва да са "дълбоки" и в много малка степен свързани с Наказателно право. България още не е уеднаквила законодателството си с Европейското. Необходими са първо промени в гражданското законодателство, предвид факта, че в 90% от извършените престъпления в страната се дължат на липса на възможност правоотношенията да бъдат решени по гр. правен ред.
60
3
 
7
 
! Отговори
врачка преди 13 години
Каже ли ви Цецо ,,Добър ден,, глейте де е слънцето.
59
4
 
6
 
! Отговори
Панев преди 13 години
На себе си да направят операция нагите, аз по нагли хора от братя Борисови не познавам
58
4
 
4
 
! Отговори
бай шенген преди 13 години
в изпълнение на стратегията Шенген,беше скрита и поканата от Дилма Русеф до Гоцко,което е единствения начин да се предотврати проникването на ДС в Южна Америка
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
България пред избори Както се вижда от медийната атака, ние веУспехите на ГЕРБ ,ATAKA и ДСБ хвърлят другите партии в "жив ужас" и "истерия"
56
3
 
18
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
Алтернативата на ГЕРБ е Бирената Партия ! Бъдещият премиер и на 1 каса бира да е, няма да говори толкова простотии като Бойко Борисов !
55
3
 
13
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
Странно защо нареждаш ГЕРБ и Атака. Те си изпяха песента и на дали ще ги видим отново в парламента.Но кажи на твоите хора по-скоро да подават оставки и да преминем към предсрочни избори. Тогава се надявам да не се изберат по-големи некадърници от тях.
54
1
 
1
 
! Отговори
мо преди 13 години
ХА ха ха !Ще ме убиеш от смях..! :) Че кое в нашата мила родна страна реално става освен пресъпността?Защо не си пофантазирам безобидни неща?Един приятелски съвет: що не ходиш да се забавляваш с приятели някъде по заведенията - иначе може да се нараниш пред компа!чао!
53
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За концепцията не знам, но че вътрешния министър е за смяна е сигурно на 100%.
52
0
 
2
 
! Отговори
Стоян преди 13 години
Пиши неща които реално могат да станат, ти просто си смучеш глупости от пръстите!