Дилма Русеф и Бойко Борисов се срещат

Премиерът ни ще предаде поздравително послание
30 дек 2010 20:10,
232
Дилма Русеф и Бойко Борисов се срещат
Снимка: БГНЕС

Новоизбраният президент на Бразилия Дилма Русеф ще приеме днес в двореца Итамарати (външното министерство) в столицата Бразилия българския премиер Бойко Борисов, съобщават местни медии, като се позовават на изявление на външното министерство.

На срещата след 17,00 часа (22,00 часа българско време) ще присъстват също сегашният външен министър Селсу Аморим и приемникът му – посланик Антонио ди Агиар Патриота.

Бойко Борисов ще предаде на Дилма Русеф, която официално поема президентския пост в събота, поздравително послание от президента на ЕС Херман ван Ромпой.

Агенция Пренса Латина отбелязва, че Бойко Борисов е специален пратеник на страната си и представител на ЕС на церемонията по встъпване в длъжност.

Срещата между двамата ръководители придобива специално значение поради българския произход на бъдещия президент на Бразилия, се отбелязва в изявлението на външното министерство.

Според държавната осведомителна агенция Аженсия Бразил фактът, че Дилма е дъщеря на българин и че има многобройни роднини в България, означава, че страната на нейните родственици ще бъде част от външната политика на правителството й.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Неграмотен си, Българино!
194
0
 
0
 
! Отговори
Българин! преди 13 години
Винаги си има място и за яке, и за официален костиум.Но не навсеки му отива,едни се правят на нещо с хубав костиум но са нищо а други и без костиум са си точни ,това е ,не е нужно да се правиш тук и сега на някои щото съм сигурен че не си.
193
2
 
2
 
! Отговори
до 218 - Смешко преди 13 години
Борисов си живее още в началото на 90-те години.Нали тогава "спортистите" обичаха да се разхождат по Витошка с турски "модни" грейки. Навици, навици. И светло сините дънки с фланелата. И спорни памучни панталони с официални сака. Е, минало незабравимо. За какъв етикет и протокол говориш въобще???:-)))))))))))))))))
192
0
 
3
 
! Отговори
IVANA преди 13 години
PLAWI me tova,che BRAZILIA e na edno ot parvite mesta po GENNOMODIFIZIRANI PRODUKTI v sveta i wte ni PRATAT POSLE imenno TAKIVA.
191
0
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Защото е ***, затова. Няма да го бъде.
190
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 13 години
Алчните мравки,погубват този свят. Жалко за обикновения добър човек!Политиката е най голямата престъпност!!!***,гнусни мръшляци!
189
1
 
5
 
! Отговори
Сиганин преди 13 години
Дилма Русефф,с български корени-президент на Бразилия.Т'ва обаче не значи 'България на три океана и пет континента'.Ае стига патриотарски простотии.Тая жена си е чужда гражданка,не вярвам 'по душа'да е убедена българка.
188
1
 
1
 
! Отговори
do 213 преди 13 години
biv6iq brazilski prezident li ? emi az ne vijadm kvo osobeno e naprail *** ... brazilcite prodaljavat da jiveqt v geta s pod 3 dolara na den braziliq e bogata no e palna s kradci glavno po visokite postove .... su6toto e i v bylgaria kadeto ima upravnici s 4erveno belio naroda vinagi e darjan v nemotiq i prostotiq s cel po lesno da se komandva .. 4erveno6ikite bez zna4enie ot partii i darjavi vinagi sa se strahuvali ot narodnata ljubov da ne bi da im sekne kradeneto
187
0
 
1
 
! Отговори
do 216 преди 13 години
predlaga6 mi da uvajavam kadri na BKP KPSS ? NIKOGA !
186
0
 
3
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
Aбе Боце и Дилма си направили партизанска явка! Да не се окаже само че Дилма не е прихванала от баща си а Боцето ни си го знаем, че е учил карате при Тодор Живков и има червен пояс от там! Затуй и Бригадир Аспарухов го направи "политик"
185
3
 
6
 
! Отговори
Ало, протокола! преди 13 години
Бразилия е голяма страна, Дилма Русеф е голяма жена, с голяма биография и трябва да се отнасяме с уважение към нея! Тя държи на българското у себе си и това е важното! Фактът, че прие Б.Борисов първи и му оказа внимание, е много добър за нас. Само, за Бога, защо нашият премиер държеше да слезе от самолета по анцуг? Това не е ли неуважение? Искаше да покаже нестандартност и разкрепостеност? Но си има протокол, къде бяха съветниците му, Младенов? Не беше приятно да видим това!
184
5
 
7
 
! Отговори
Асен преди 13 години
Защо Боко прецака Гоце и отиде в Бразилия? За да посрещне новата година далече, далече, за да не го видим с кого ще бъде. С Цветелина или с някой приятел мутра-олигарх. Тези глупости, че женските пари били "змийски" и т. н. - взема ни за *** - бил е и сега сигурно е съдружник с "великата" бизнесдама-олигарх. Няма разлика между ББ и Станишев.
183
3
 
4
 
! Отговори
простотия преди 13 години
Дилма Русев е Дилма,Г.Първанов е ГОЦЕ,Б.Борисов е БОКО.Ясно е,че българина не уважава никой и нищо.
182
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А дали ще реституират Амазонския лес на Симеон?
181
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оскар Рибейро де Алмейда Нимайер Соарес е главният архитект на столицата Бразилия, един от най-красивите градове в света в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. И като опровержение на тези, които по-долу оплюват комунизма, той е бил член на Бразилската комунистическа партия и неин секретар. Значи не винаги битието определя съзнанието и всичко си е до човека, а не под крилото на чия партия се е заврял ,за да си прави далаверите.
180
2
 
15
 
! Отговори
867687 преди 13 години
Когато наш политик бъде изпратен от народа си със сълзи от обич и признателност, като бившия президент на Бразилия да Силва, тогава ще се оправиме.
179
6
 
12
 
! Отговори
кариока преди 13 години
Господа "Форумци"(повечето от вас), продължавате да ме изумявате с бликащата злоба и завист, как пък като сте толкова "отворени" и вещи във всеки един въпрос , един не даде някакво конструктивно предложение как малка България ,така да се каже да "осребри" това толкова рядко събитие - българска кръв да е сред 10-те най влиятелни лидери на света? Как с една страна от групата БРИК да направим пробив? Весели празници и злобата и БГ простотията настрана!
178
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре, че отива Боцко, че Гоцко хич не го виждам в тази роля. Ще гледа като препикано мушкато.
177
11
 
7
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
Долу един участва в класацията Топ-*** с следния "бисер":"ББ е толкова комунист, колкото Гоце е девствена хубавица прирородозащтничка." Да не би партийната книжка на Боце да е фалшива бе фуражко? Или Боце е да се е борил срещу Тато ви?
176
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
komunizma navodni evropa i sveta s psevdo socialisti gladni za vlast i mangizi ne vijdali do 90ta godina palni panici i o4ite im se otvoriha sasipaha vsi4ko za pari i vlast opropastiha cqla evropa ne samo bg