Танов може да е подслушван и след спирането на СРС-тата

Спрели да записват шефа на митниците предсрочно
Обновена: 3 фев 2011 10:55 | 3 фев 2011 10:47,
32
Танов може да е подслушван и след спирането на СРС-тата
У нас има шизофрения за СРС-тата, смята Велчев. Снимка: Булфото

Главният прокурор Борис Велчев не изключи вероятността шефът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов да е бил подслушван и след като СРС-тата за него са били прекратени.

"Танов е бил подслушван, но СРС-тата са били прекратени предсрочно, тъй като данните не са се потвърдили", посочи Велчев преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

Шефът на митниците е трябвало да бъде подслушван за максималния период от шест месеца, но телефонът му е контролиран за по-кратко.

Още по темата

"СРС-та трябва да се използват колкото е капацитетът на системата на МВР, за да може заявителят да получава информация в рамките на разумния срок от един – два дни. Системата сега е пренатоварена и информацията се получава в абстрактен вид. Това извращава смисъла на използване на СРС-та", изтъкна Велчев.

"В българското общество има една шизофрения за СРС-тата. От една страна казваме – стига с тези тайни, стига с тези СРС-та, всичко се прави на тъмно, обществото нищо не знае, това е безобразие. От друга страна, когато се изнасят резултати, придобити със СРС, казваме обратното – как така сега ще покажем СРС-та публично", подчерта обвинител номер 1.

"Информацията от специални разузнавателни средства не е свещена крава", каза още той.

Според Велчев ако в подслушаните разговори не се съдържа държавна тайна, няма причини да не бъдат огласени.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
jzyecgk преди 13 години
Bmpznb <a href="sybhzbhzmdho/">sybhzbhzmdho</a>, [url=osirftvbhhua/]osirftvbhhua[/url], [link=jwgxtwnlghjp/]jwgxtwnlghjp[/link], kwmgscamswhp/
29
0
 
1
 
! Отговори
Слушател преди 13 години
Някакви политици, прокурори, посланици и министри (накратко Нещастници - едва ли биха си намерили прилична работа иначе) си общуват с недомлъвки и си играят игрички. И докато тези Нещастници, вместо да се държат като нормални хора и да кажат какво мислят и да направят според каквото казват и мислят:1. Заплатите не мърдат2. Масово се закрива малък и среден бизнес3. Цените на храните растат4. Парното се увеличи с 30%5. Водата е по-скъпа с 10%6. Здравеопазването е все по-скъпо и недостъпно7. Цели области в България се обезлюдяват8. Банките не променят лихвите си и продължават да издевателстват над гражданите - същото правят всички Монополисти (ток, вода, парно, бензин, стоки от първа необходимост)9. Данъците на имотите се увеличават10. Седим в студа, за да платим за лични доументи, които не искаме да сменяме по свое желание11. .. има още доста ..НАКРАЯ излиза, че НЕЩАСТНОСТТА е ЗАРАЗНА.Ако продължава така и ако все още не се чуствате ***. Бъдете сигурни, че и това ще стане....Хайде стига сте политиканствали: Това не е футболен мач.Борбата е между нас, гражданите и политиците. И ние, гражданите трябва да използваме ВСЯКА възможност да накажем политиците и да ги изхвърлим,когато са ПРОСТИ, когато са НЕМОРАЛНИ, когато ни тъпчат и нарушават гражданските ни права.Цветанов трябваше да си отиде още когато стана лудницата с новите лични документи!
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко вече си има поръчкуратура и може да се държи за без поръч и без тура.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен до 27 преди 13 години
Уорлик наистина потъна в дън-земя... А преди беше на всяка манджа мерудия...
26
3
 
13
 
! Отговори
Елементарно, Уотсън преди 13 години
Сапуненият сериал "СРС-та" беше стартиран от Цветанов. Бяха пуснати най-невинните разговори между Бойко, Дянков и Танов. Подтекста е:"Ако не правите това, което иска бате ви Цецо, на бял свят ще излезнат още по-зашеметяващи разговори!".Останалото е въпрос на рутина - да се обвини Първанов, Трактора, БСП, СДС, ДСБ, Дачков, Путин, ДС, КГБ, извънземните и пр., че са изнесли на всеослушание тези разговори. Само на Уорлик му стана ясно, отдръпна се от Цуцко и се наката.
25
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мили хора когато Велчев се махне ще започне истинското преследване на престъплениата извършени в страната Този е човек на Гоце каква искате
24
1
 
5
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 13 години
Как "вечността" не е празна категория при българските 'магистрати'..)ТЕ ВИНАГИ са БИЛИ подвластни , в услуга , на трапезата на властта ..Преди 1989 година - чакаха Партията да се произнесе- за редовия И член , дори ..Без Партията- няма съд..)След 1989 година- е ВАЖНО да са с всяка власт- за да бъдат вечни и "независими" ..Важно е НИЩО против властта да НЕ правиш- за да се съхраниш и векуваш- в "независимата" съдебна власт , с всичките и бонуси и привилегии.Важно е и да не си даваш зор и да опандизваш някой от опозицията, дори , защото УТРЕ- те ще са на власт и 'вечността" ти - вечното ти пребиваване-може да е заплашено ..) НИЩО-не правенето, ти дава възможност- да пласираш и децата си , и внуците си-в сладката , независима "българска "...съдебна власт ..))За властта-съдебната власт винаги е била зависима ,угодническа и жалка -по традиция...Прочитане на целия коментар .., а за бедния, обикновен гражданин- тя винаги е "независима" ...)Няма по- корумпирана гилдия , съсловие в България, от нейните "магистрати"..ТЯХ - никой не може да смени , лустрира , изгони или..разкара ..ТЕ СА С ВСЯКА власт - по навик..ЧЕРВЕНИ *** са ..)))
23
1
 
14
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Ако става въпрос за морал, някой трябва да подаде оставка. Гарантирано /тази дума ще взема да я намразя/
22
2
 
9
 
! Отговори
велисаВ преди 13 години
Лъчо Мозъка е гениален!Гарантирано от ГЕРБ!
21
1
 
10
 
! Отговори
George преди 13 години
До #10: "Танов може да е подслушван и след спирането на СРС-тата" - това означава,че официалното подслушване е прекратено, но някой от екипа по подслушването или техен шеф е продължил на своя глава подслушването на разговорите на Танов с хора от правителството. Точно това трябва да се разбере, защото е ясно,че подслушването е извършено от човек от ДАНС, колкото и да се опитват да заобиколят този въпрос.
20
3
 
16
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
БОЙКО ЩЕ СЕ ПОЧУДИ КАКВА МАНИПУЛАЦИЯ ДА ИЗМИСЛИ САМО И САМО ДА ОТЪРВЕ КОЖАТА.УВИ ВЕЧЕ Е КЪСНО ЩОТО САМ СИ ПРИЗНА ОТ ТРИБУНАТА, ЧЕ СА ИСТИНСКИ.КОСТОВ ГО СМЪМРИ,ЧЕ СИ Е ПРИЗНАЛ НО БОЙКО ДОБРЕ ЗНАЕШЕ, ЧЕ Е ИСТИНА И СЕ ПРИТЕСНИ ТА СЕ ИЗПУСНА И СИ ПРИЗНА.
19
1
 
6
 
! Отговори
George преди 13 години
Очевидно от натиска от всички страни гл.прокурор Велчев се е объркал. От една страна го натиска президнтът: Боби,моето момче,внимавай какво правиш, аз те назначих на този пост! От БСП крякат: Дядо ти беше наш човек, внимавай какво ще кажеш! От ВСС му се сърдят,че не заема тяхната позиция; от изп.власт - че веднаж е така, а на следващия ден - иначе. И накрая Велчев се изпуска: СРС-та, които не представляват класифицирана тайна, може да се публикуват! Тогава защо са послушвани хората?
18
7
 
12
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Велчев усещаш ли , че след президентските избори ще сдаваш поста и ще отговаряш пред новият прокурор!!!Гарантирано от ГЕРБ!!!
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според Велчев ако в подслушаните разговори не се съдържа държавна тайна, няма причини да не бъдат огласени. Ами тогава защо да не отварят и личната кореспонденция, и- мейли, лични разговори, защо да не се публикуват интимни снимки и пр.? Защо въобще личният живот на хората да трябва да е защитен? Щом не е държавна тайна, що да не е публично достояние? Мотиви за огласяване всеки има бол - прокуратурата да въведе такса и глей к`во става :-))
16
1
 
8
 
! Отговори
Ванко Слущалката преди 13 години
Да, шефа на МВР-то не знае за назначено и разпоредено подслушване, глав-прокурора допуска, че подслушването продължило и след преустановяването, премиера не знае, но заявява, че микрофони на всички ще има, абе никой в тази държава нищо не знае. Само подслушваните знаят, че ги слушат. Айде тихо, че опъват едни жици около мене... и ако много дрънкам утре може да ми завърши ЕГН-то.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мдааа,със всяко следващо изявление на основните играчи в тази пиеска се разкрива все повече какъв бардак цари в правоохранителните структури Прокуратура, МВР и ДАНС.И все по-ярко лъсва как се поддържа и употребява успешно този бардак за собствени цели на властимащите. Техни си цели. Нямащи нищо общо с нашите.Е, освен че им плащаме сметките. Тлъстите сметки ...
14
0
 
11
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 13 години
"Който използва информация, събрана чрез използване на специални разузнавателни средства, извън нейното предназначение за опазване на националната сигурност или за целите на наказателното производство, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба до петстотин лева."Трябва ли и на теб да цитирам закона бе ***? Няма изключения, за държавна или друга тайна. Според тебе било това или онова. Закона е ясен по въпроса и то без изключения. Така че затвори си фалшивата уста.
13
2
 
5
 
! Отговори
Гуньо преди 13 години
Само му вижте мазната усмивка на тоя... и се сетете дали му дреме за законите или и той си пълни джоба колкото може...
12
1
 
9
 
! Отговори
Тялото преди 13 години
С всяка следваща хипотеза става ясно единствено че никой не знае, ил ио-скоро не иска да каже какво става.Отново сме "супердържавата"
11
2
 
29
 
! Отговори
Иванчо Тъпото преди 13 години
Ептян се обърках. Нали нямало СРС срещу Танов, а било срещу други евентуално заподозрени? А сега чувам, че се прекратява нещо, което никога не е започвало срещу генерала на митниците. Имало ли е подслушване, или нема такова животно. Луната бяла ли е или слънцето пимбяно. Да дойдат танковете... Ептян вече не знам. На марсианци ни правят. Май наистина трябва да има такава графа в листите на преброяването.