РЗС: ЕК налага на България санкция от 50 млн. лева

Партията на Янев се позовава на достоверна информация от Брюксел
Обновена: 18 мар 2011 09:50 | 18 мар 2011 09:50,
148
РЗС: ЕК налага на България санкция от 50 млн. лева
Снимка: Булфото

На България ще бъде наложена санкция от 25 млн. евро поради непреодолими проблеми, свързани с плащанията по схемата за единица площ за 2009 г. на Разплащателната агенция и заради продължаващите порочни корупционни практики и измами с евросредства през 2010 и 2011 г.

Това съобщават от пресцентъра на РЗС, като заявяват, че разполагат с достоверна и проверена в Брюксел информация.

Земеделският министър Мирослав Найденов повече от 10 дни крие писма от еврокомисаря по земеделие и развитие на селските райони Дачион Чолош и от Главна Дирекция „Земеделие” на ЕК, касаещи наложената санкция, твърдят хората на Яне Янев.

Във вторник (22.03.2011 г.) изтича едномесечният срок, в който МЗХ трябва да изпрати свои представители, за да предоставят в ЕК мотивирано възражение срещу санкцията.

РЗС знае от високопоставени фактори в ЕК, че положението е неспасяемо и България ще трябва да плаща новата санкция от 25 млн. евро, която ще бъде удържана от преките плащания за кампания 2011 г., съобщават още от партията.

РЗС пояснява, че България вече има наложена глоба от 40 млн. евро за 2007 г. и 2008 г. заради пропуски в Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК) и неактуализирана цифрова карта на нивите.

Въпреки новите обществени поръчки на земеделското министерство за заснемане на всички ниви в страната резултати няма, защото тези търгове на практика са за доработка на вече уж действащите програмни продукти в системата ИСАК.

До момента са дадени десетки милиони за превръщане на системата в работеща, но тя става още по-проблематична, тъй като фирмите, работили през годините, са давали огромни комисиони на министри и високопоставени чиновници и за да си отмъстят, са останали собственици на програмни продукти, които МЗХ сега не може да използва, алармират още от партията на Яне Янев.

За разлика от всички страни членки на ЕС, където всеки фермер в интернет може да си провери физическите блокове и границите на поземлените участъци, в България това е невъзможно. Това е една от основните причини за налагане на тази тежка санкция. 

За ЕК е абсолютно неприемливо тази информация да се пази в тайна, за да може по-лесно да се източват евросредства. Отново имало презастъпване и фиктивно очертани земеделски земи на приближени до Мирослав Найденов едри арендатори.

Преди повече от месец с друго писмо ЕК е уведомила страната ни, че ще бъде санкционирана с въпросните 25 млн. евро за нерегламентирано изплащане на субсидии за кампания 2009, но чиновниците и земеделският министър Мирослав Найденов са се оказали за пореден път безпомощни, заявяват още РЗС. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: РЗСЯне Яневсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
2
 
! Отговори
до 136 преди 13 години
136 си крепи оная работа! Ред трябва за ГЕРБ ! Да се изчакват да крадат под ред , защото нещо взеха да се боричкат в глутницата ,кой да вземе повече ! Време няма ! Мандата свършва!
107
1
 
3
 
! Отговори
Озлобелия преди 13 години
-куче еничарско,ела да ми наложиш "железен ред",бе,че съм против "вас"-да те срещна със Създателя-Кой ти каза че си-"България"...?!?-види ви се края и взехте да ритате...
106
12
 
1
 
! Отговори
железният гербер преди 13 години
Лъжа, лъжа и пак лъжа! Ако не сме ние от партия ГЕРБ на всички вас ви е спукана работата. Ние крепим България. Който е против нас, е против България. Железен ред за всички вас!
105
3
 
12
 
! Отговори
titi преди 13 години
Мили съграждани, махнете си розовите очила и прогледнете. Всичко в България е един голям хаос, никой незнае къде, как и защо става.Кадровата политика на ГЕРБ е най-голямото зло за нас.Има правила, които трябва да се спазват от всички страни и граждани. А каквото е изнесъл досега Яне Янев се е оказало верно и ако не беше той, щяхме само да подозираме за корупцията, неграмотността и т.н и пр., а сега се всичко е подкрепено с доказателства
104
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
to koi li obra6ta vnimanie na qneto
103
7
 
3
 
! Отговори
jasemi преди 13 години
Кьорфишеците на Яне край нямат,че не се и изморява бе!
102
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
qne razberi 4e na naroda my pisna ot tebe
101
7
 
4
 
! Отговори
Трактора преди 13 години
Янке ***, марш бързо в къщи да готвиш, гювендийо с говендийо!
100
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
qne neznam na kakav ezik da ti kaja 4e mnogo si protiven
99
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
qne mnogo si sme6en
98
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами ако това стане да благодарим на доносниците на България като Янето,Станимир Илчев,Вегенин,Илеяна Йотова и всички които не работят за България а за това да се върнат на власт и да започнат отново да крадат.
97
6
 
8
 
! Отговори
Лумпенизатор преди 13 години
Не му ли вЕрвате на Янка?Той има флашка как комисията люто ни се кани ................само че ще му я откраднат след 2 дни....мдаЕдна жена дето продава краставици в Брюксел му я дала........не знам дали има каскет женицата само
96
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На фона на случващото се в света, в Либия, в Япония, това недоразумение на снимката е просто жълто нещастно нещо...
95
2
 
9
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
Роджър-еМного е смешно, да обвиняваш някого в комунизъм, докато си мечтаеш да го видиш в концлагер... :)))))))))))За поредаен път се убеждавам, че у нас е най актуална приказката за крадеца, който викал "Дръжте крадеца"! :)))))Така и не успяхте, да си избиете пустия му комунизъм от главите! То затова и комунисти все си избирате да ви управляват... Веднъж от БСП, после от Герба...все болшевики, все агенти, все милиционери!!!
94
18
 
9
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
Ще стоиш в конлагер за *** яне с розова значка на ревера, мрьсно ***.
93
6
 
18
 
! Отговори
РОБОТ СРС преди 13 години
А ЗА ЗЛОУПОТРЕБА СЪС СРС ОТ МВР И ДАНС СПРОСЛЕДЯВАЩ ОПТИЧЕСКИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ЛАЗЕР ОТ НАГЛИТЕ СРЕЩУ НЕУДОБНИТЕ С ГОДИНИ ЕС КОЛКОЩЕ ГИ ГЛОБИ .СЛЕД КАТОВ ЕС ИМАТ И СНИМКОВ МАТЕРИАЛ А ИМА И ДРУГИ ДОКАЗАТЕЛСТВА.НИЩО ЛИЧНО НО ГЕРБ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТАЗИ АПАРАТУРА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ.ОСТАВКА НА МУТРЕНСКАТА ГРУПИРОВКА ГЕРБ.
92
23
 
14
 
! Отговори
str8 преди 13 години
Яне - лъжливо и крадливо БСП агентче-***!
91
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нямам нищо против ***-демократ съм. Ама лъжлив *** ми идва малко в повечеко.
90
3
 
16
 
! Отговори
do 108 преди 13 години
Nashiq pak neshto propuskash,.. Nie koito kritikuvame TIKVATA,..ne sme ot BSP,DSB,SDS,NDSV... Prosto sme ochevidci na nekompetentnosta na GERB...
89
5
 
5
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
iane ianev vzemi da si gledash kravite i stopanstvoto da ne gi hvane shapa ,i ti si podloga na evreiskoto lobi v balgaria.