4000 чиновници аут до края на 2011, зарече се Дянков

Има щедри обезщетения – 10, 20 заплати, иронизира министърът
Обновена: 23 мар 2011 09:22 | 22 мар 2011 18:12,
328
4000 чиновници аут до края на 2011, зарече се Дянков
Снимка: БТА

4000 души ще бъдат съкратени от държавната администрация до края на годината, съобщи вицепремиерът Симеон Дянков.

По думите му съкращенията са планирани още от миналата година и се правят чрез преструктурирането на администрацията.

"В началото харчиш повече, защото, като излиза някой от държавната администрация, има много щедри 10 заплати, 20 заплати в някои агенции и части на администрацията", каза вицепремиерът и допълни, че по тази причина вероятно тази година оптимизацията ще струва повече.

На форума по представянето на доклада на ЕБВР той обаче изрази увереност, че в следващите години разходите ще намалеят.

По думите му от началото на мандата на правителството са съкратени 12% от държавната администрация, или около 9 хил. души.

Симеон Дянков отчете успешните и неуспешните реформи на кабинета.

Като положителни страни той определи инвестициите в инфраструктурата, запазването на най-ниското данъчно бреме в ЕС, пенсионната реформа, а като неуспешни за момента – здравната реформа.

"Колкото повече излизаме от кризата, толкова по-трудно ще става да се правят реформи", отчете вицепремиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
0
 
1
 
! Отговори
Доковски преди 13 години
308
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков е скапан *** който се праска с *** за стотинки.
307
0
 
4
 
! Отговори
безхаберен преди 13 години
***!!!
306
1
 
3
 
! Отговори
ппанцхо преди 13 години
: ))) Истината боли.Браво!!!Крадците на въжето...еее или назад от държавната ясла...
305
4
 
1
 
! Отговори
ppancho преди 13 години
До Срам ме е.Знаеш ли какво,прав си да те е срам,продължавай да се срамуваш,основателно е.Толкова *** андроид не бях срещал...Единственото съвместимо място,където си си оттам е колзета...Няма къде да идеш ,душа с тая нагласа-пробвай във Венесуела,ама ме съмнява,че си някое улежало се прасе иможе и да те изщдат,но това не ечак толкова лошо,при твоя хал...извини меДянков е толкова прав...жалко ,че никой не го разбира....
304
1
 
7
 
! Отговори
Ано преди 13 години
ДЯНКОВ аут до края на 2011
303
3
 
3
 
! Отговори
:-))))))) преди 13 години
KOMUNISTITE VI NAU4IHA DA NE RABOTITE I DA KRADETE A SEGA I DA PROSITE, TOVA SVAR6I.VIJ B.D.J. TAM STA4KUVAT VE4NO I KRADAT VE4NO.KOLKO MILIONA LITRI NAFTA SE E OTKRADNALO OT TAM DOSTA HORA ZNAQT.
302
5
 
4
 
! Отговори
dimitrof преди 13 години
ako ne be6e tozi 4ovek ve4e 6tqhme da sme v tretiq svqt.kolkoto i da ne e udoben za nqkoi ot prosqcite koito 4akat darjavata da dava,toi e golqm profesionalist.
301
2
 
4
 
! Отговори
търкалета преди 13 години
Реформи се правят след като имаш приета концепция за устройство на системата в бъдеще и то така, че да не затруднява процесите. Администрацията, която сега се "реформира" води до струпване на големи групи от хора и семействата им в шест града на страната и обезлюдяване на малките. Вместо да се заселват малките градове, да се развиват и да им се осигурява поминък, те се унищожават. Във време, когато се пренася информацията, ние като типични прабългари, местим хора.Това е преливане на пусто в праз
300
2
 
9
 
! Отговори
Sram me e! преди 13 години
Първо за градът който бачкам исползвам всяка възможност за работа, лесно е да чревоугодници като теб да упрекват обикновенното население, че виси по държавна, частна борса само и само да намери някъква смотана работа която да му докара дохот от 300 лева на месец с който да издържа семейството си. А ти драги ми остроумен *** след като изавяваш компетентно мнение, провери за 2 години колко % е скочила безработицата. Само в държавната борса! После говори!
299
9
 
6
 
! Отговори
СРАМ ЛИ ТЕ Е....??? преди 13 години
ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ ,НЕ ВИ Е СРАМ ---ДА СЕ ПРАВИТЕ НА ПРОСЯЦИ И ДА ЧАКАТЕ ВЕЧНО НА ГЪРБА НА ДЪРЖАВАТА???!!!ЗАЩО НЕ СЕ ХВАНЕТЕ С НЕЩО, ОТ КОЕТО СЕ ПРАВЯТ ПАРИ...НЕЩО КОЕТО ПОДОБОВО НА ЯКИ И МЛАДИ ХОРА И УМНИ МЪЖЕ???!НЕ Е ЛИ СРАМНО , СТОИШ ПО ЦЯЛ ДЕН НА ЕДНО БЮРО И ДА ЧОЛИШ....РАЗНИ СМЕТЧИЦИ , ЗА КОИТО ПОСЛЕ ДА СИ ПРОСИШ .....РУШВЕТЕЦ???!!!СРАМНО Е ....ДА ПЕЧЕЛИШ , НЕЗАРАБОТЕНИ ПАРИ ---А, ДА ГИ ПОЛУЧАВАШ НАГОТОВО ОТ ДЪРЖАВАТА!СРАМНО Е ---ДА СИ, "МЪЖКА СЕКРЕТАРАКА"...И ДА ТЕ ТРЕТИРАТА ,КАТО ***!
298
3
 
9
 
! Отговори
Sram me e! преди 13 години
90% ще ти стигне вотът, толкова ли управляващи не можаха да разберът, че безработицата, ниските заплати куцат на тази прокълната държава. Има ли работа има и пари, то е нормално винаги ще има негодуващи но уви *** за финансов министър, и друг *** който го слушат и му викат господин м-р. За тези които ще ме упрекнат сега ще кажа, че бях привърженик на Б.Б. но след това интевю което видях, просто не виждам смисъл такъв човек да ни управлява вече1
297
2
 
12
 
! Отговори
Sram me e! преди 13 години
Дянков, Дянков ако поне имаше акъл в главата и слушаше хората какво говорят, че е по-трудно да се гради от нищотото отколкото да съсипеш и малкото нищо. До сега щяхме да си оправим ако не друго здравеопазването и образованието. Но не нека има още 4000 гладни семейства. Срам ме е от такива управници. Бойко а ти слушах 1 твое интервю срам ме е как можа да кажеш " Какво искате да направя да върна държавните предприятия за да има работа ли ", бунако ако го направиш това 90%...
296
3
 
3
 
! Отговори
ppancho преди 13 години
Дадан,най вероятно си държавен служител.Не се съмнявам ,че най-вероятно си свестен човек.Но е крайно време всички да се научим,че доходи не се "получават",а първо се създават и чак тогава се папкаааа....Иначе ще го научим по трудния начин...сори: (Идете си с мир...Иначе ние всички данъкоплатци рано или късно ще изпмрем и ще останете да се таксувате помежду си...
295
3
 
6
 
! Отговори
Прометей преди 13 години
Абе, хора,тези държавни служители НЕ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИ!!! Получават редовно заплати, а на кого при съкращения дават 20 заплати? Сега и лекарите искат статут на държавни служители! КОЙ ЩЕ СЛАГА В КАСИЧКАТА, ***?
294
3
 
7
 
! Отговори
Dadan преди 13 години
До Деян - 306 - Абе Приятел,не ме разбирай погрешно.Нито недоволствам ,нито ще ти държа отрицателен тон.Просто ме е яд на късогледството държавно . Действат по един и същи начин.Икономията е част от икономиката.Но не може само със свиване ,трябва и развиване-развиване на икономиката.А за да има развиване на икономиката трябва покупателност .Как тези 4000 нови безработни ще покриват разходите си като остават без приходи??? И не само те , а може би над 20% от българите.
293
4
 
3
 
! Отговори
Деян преди 13 години
@ Dadan. Немога да разбера хора като теб, наистина. Мрънкате против и за всичко. Важното е да се недоволства. Като идеш в някое държавно учреждение се дразниш и обиждаш хората, че са хрантутници, сега се оплакваш от това, че ще ги намалят за да оптимизират бюджета за напред. Според мен точно тази стъпка, нието едно предходно правителство не посмя да предприеме от страх да не ги намразят. И аз недоволствам от трусовете в държавата ни, но никлой не посмя до момента да направи нещо такова
292
2
 
5
 
! Отговори
БРАВО ДЯНКОВ.... преди 13 години
...ТАКА СЕ СПЕСТЯВАТ ПАРИТЕ ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ!!!!!САМО ТАКА СЕ ПРАВИ.....ДРУГАРИТЕ , ДА БЪДАТ ВИНАГИ СРЕД МАСИТЕ ,НА СЕЛО!!!!ТРУД И УЧЕНИЕ....УЧЕНИЕ И ТРУД!!!!!МОТИКАТА, ДРУГАРИ.....МОТИКАТААААААААА.....ТЯ ,Е АЛТЕРНАТИВАТА !НА ВСЕКИ ЩЕ МУ БЪДЕ ВРЪЧЕНО РЪКОВОДСТВО/БЕЗПЛАТНО/:........."КАК ДА САДИМ ,КАРТОФИ"...... ПЪРВЕНЦИТЕ , ЩЕ БЪДАТ НАГРАЖДАВАНИ И ПРЕМИРАНИ!НАПРЕД , ДРУГАРИИИИИИ.....
291
4
 
8
 
! Отговори
Dadan преди 13 години
Абе *** Дянков , къде ще отидат тези хора и с какво ще се препитават???Какво направихте за откриване на нови работни места в България и повишаването на заплатите ?Или ще кажете дежурното "КРИЗА".Цените надминаха европейските ,а заплатите остават исторически ! ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ВАС!!!*** ТАКИВА !!!
290
3
 
7
 
! Отговори
Владо преди 13 години
България е на едно от първите места в света по брой чиновници и полицаи на глава на населението .Нито се живее спокойно нито администрацията ни е ефективна .Значи много хора не да за мястото си ,това са държавни заплати и ги плаща всеки един от нас.