МВР шефът бесен на съдиите: Къде ви е моралът?

Престъпниците се чувствали в оазис на правораздаването
Обновена: 15 апр 2011 18:05 | 15 апр 2011 18:03,
300
МВР шефът бесен на съдиите: Къде ви е моралът?
Ръководството на МВР отчита дейността си. Снимка: БТА

Престъпниците у нас се чувстват като в оазис на правораздаването. Не може да търсим ефективност в борбата с престъпността, когато няма ефективно правораздаване.

Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод някои съдебни решения.

Вицепремиерът коментира конкретно делата срещу бизнесмена Христо Ковачки и освободения от ареста мъж от Смолян, обвинен, че изнасилил дъщеря си.

Според МВР шефа подобни решения на съда показват на обществеността, че престъпленията са безнаказани и влияят негативно върху подрастващите.

По този повод той отново потвърди, че критиките на американския посланик Джеймс Уорлик към съда са основателни.

„Виждате, че за 16 милиона имаме присъда три години условно с пет години изпитателен срок. Представете си каква е мотивацията за всеки един български гражданин, който започне да мисли за схемите за ДДС измамите, които може да ги прилага и да се измъкне с една условна присъда“, възмути се министърът по повод решението на съда за бизнесмена Христо Ковачки.

Още по темата

„Как можем да си обясним и вчерашното решение за бащата, който е изнасилил дъщеря си? Бил я изнасилил само два пъти, когато е бил пиян. Какъв е моралът на този съдия, който го пуска този хубавец да се прибере вкъщи“, скочи още МВР шефът. 

Той изрази надежда престъпната група „Наглите“ да не се размине само с условна присъда.

„Парите на данъкоплатеца отиват напразно за всички тези, които работим за предотвратяване на тази престъпност и ние полагаме неимоверно много усилия, въпреки съпротивата, която има от някои, за да не се случва това, което обществото очаква“, оплака се министърът.

Помолен да коментира критиките на Уорлик за работата на ръководеното от него министерство, Цветанов заяви, че и системата на МВР има своите слабости, но те не били отричани и се работи по отстраняването им.

В скандалното си изказване американският посланик заяви, че България се нуждае от по-ефективно МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
0
 
0
 
! Отговори
Datherine преди 13 години
282
0
 
0
 
! Отговори
Съда е най зле преди 13 години
Съда е най зле, а е най важен. Не може да го осъди и признае за виновен за 16 милиона и да не лежи нито ден и глобен 20 бона. Чистата сметка показва, че е на +15 980 000 лв и на свобода да си ги харчи. Щом са го признали за виновен, означава логично, че МВР (колкото и да не ме кефят) в този случай са си свършили работата. А колко е на плюс съдията, само той си знае.
281
1
 
4
 
! Отговори
боже преди 13 години
намерил се кой точно да пита за морал ! ало, моралния, а що си натопи тъстовете, като си толкова загрижен за морала ?
280
1
 
2
 
! Отговори
Не е само съдиите! преди 13 години
Следствие, прокуратура, са къде къде по-слаби звена в съдебната система. Много по-лесно е да подкупиш прокурор или следовател, отколкото съдия, сигурно и по-евтино! Така че да не се правят на луди. 30 000 ченгиси издържаме, СРС-та, разработки, бла бла и накрая, като стигне в съда и адвокатите на подсъдимите се смеят на обвинението! Като не може обвинението да докаже нищо, съдията е виновен. На всички нива ЦИРК на наша сметка.
279
1
 
0
 
! Отговори
bg преди 13 години
protes srestu sistemata NE SI PLASTAITE DANAZITE --PRAVILNO
278
2
 
7
 
! Отговори
Морал?! преди 13 години
Има подкупени съдии, то е ясно. Подкупите са на всички нива в държавата, от катаджията до премиера и президента. Цветанов - не бяха имоти, не бяха пътувания в чужбина - министър на вътрешните работи! Светец!Калбойко - изтегля ревизии, после изведнъж еди кой си 'бирата' взе че умре. АЕЦ-а го построи ей така у петък.Дянков - големия експерт, задържа парите на бизнеса и ги сложи в т.банка за лихва, в момент на криза - ГЕНИЙ номер едно евър, поне се усетиха та не го дават всеки ден по телевизията
277
2
 
4
 
! Отговори
Dino преди 13 години
Протест срещу системата-не си плащайте данъците!
276
1
 
3
 
! Отговори
AZ преди 13 години
CECOOOO NE VEVI A IM SPRETE ZAPLATITE BONUSITE I GI NAKARAITE DA ZAPLATIAT STETITE NANESENI NA DARZAVATA OT OTSAZDANIATA KOITO SA NAPRAVILI PERSONALNO
275
4
 
2
 
! Отговори
NE VQRVAM преди 13 години
A TVOQ KADE E ZVETANOV,A APARTAMENTITE TI-KOI MISLISH,4E TI VQRVA
274
1
 
7
 
! Отговори
:) преди 13 години
Трябва като във футбола съдии отвън да си викаме ..
273
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да бе, къде ви е моралът граждани ? Тозичовек излъга и остави за заложници възрастни хора , та къде ви е моралът ?
272
0
 
8
 
! Отговори
Възмутен преди 13 години
Юристите от всички парламентарни групи още от началото на прехода са обединени в мощно лоби, което не допуска намеса в частното БГ правосъдие ЕАД. А пословичните с мързела си депутати не полагат никакви усилия да помагат на съпартийците си от МС в борбата срещу престъпността и корупцията в съдебната система. Последен пример : заради далвери с ОПС-имоти трима съдии от ВАС бяха наказани с отнемане за 2,5 години на част от заплатата им и ги оставиха да съдийстват!! ОПС-имотите им останаха...
271
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако някой от нас простосмъртните открадне или укрие 1/10 0т тези пари веднага ще му изпратят първо наказателен отряд мутри, второ наказателен отряд мутри в сини униформи, след това в червени тоги, до десето коляно ще му разкатаят фамилията. Но това го знае всеки, и можем да си мечтаем някога да имаме и 1/1000 от тези пари, щом почнахме и лекарства да си купуваме на вересия. Народа е тотална оскотял но нищо не прави за да се спаси от тази мизерия, явно така ни харесва щом траем докато измрем.
270
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
282- Ако престанете да паркирате по тротоарите ще ви подкрепят всички
269
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добро утро Путьовки / комсомолците на Кутев наети да пишат хвалебствия за комунистите в мрежата /
268
3
 
15
 
! Отговори
Подкрепете ! преди 13 години
Днес ще има протести в цялата страна, против мутрите и олигарсите. Да подкрепим протестите.
267
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Снощи в Панорама Кутев не обели и дума за присъдата на Ковачки
266
7
 
7
 
! Отговори
Не бързайте преди 13 години
Всички ще видим силата на правосъдието след като това правителство падне. Тогава всички членове на кабинета ще получат подобаващи присъди, а най подобаващата ще бъде за Мутрата. Него ще го съдят направо като Мутра, а не като премиер.
265
3
 
14
 
! Отговори
ojp; преди 13 години
ДОКАТО НАРОДА НЕ СЕ ВДИГНЕ НА ЯК ПРОТЕСТ И БЛОКАДИ СРЕЩУ ГАДНАТА И ПРОДАЖНА СИСТЕМА ВСЕ ТАКА ЩЕ Е .НЕЗНАМ ЗАЩО ПО СЪЩИЯ НА4ИН ВЪВ ФЕЙСБУК НЕ СЕ ОРГАНИЗИРА МОЩЕН НАРОДЕН ПРОТЕСТ.СТИГА ВЕ4Е СА КРАЛИ ОТ НАШИТЕ ПАРИ,А НИЕ ДА СИ СТОИМ И БЛЕЕМЕ.СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е НАЙ ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИЯ,НИТО БОЙКО НИТО ГОЦЕ НИТО НЕЗНАМ КОЙ ОЩЕ.ВСИ4КИ НИ ГО КАЗВАТ.И ЪОРЛИК И ОТ БРЮКСЕЛ.ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ МОЖЕ ДА ПОВЛИЯЕ НА СЪДА.НАЛИ Е НЕЗАВИСИМ.НО НИЕ С ОБЩИ УСИЛИЯ МОЖЕМ.
264
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нещо не разбирам. Непрекъснато ни критикуват от Брюксел за съдебната ни система и въпреки това се издават все по-смешни присъди, ей така, не ни пука, демек! Какво става в тази държава? Нищо ли не можем да променим?