Станишев се ожали на Венецианската комисия

"Пак сме на ръба на изборите с приемането на законодателството"
Обновена: 12 май 2011 11:48 | 12 май 2011 11:45,
69
Станишев се ожали на Венецианската комисия
Снимка: Булфото

Венецианската комисия ще се произнесе в края на юни във връзка с изборното законодателство, което означава, че пак сме на ръба на изборите.

Това коментира червеният лидер Сергей Станишев, който се срещна в парламента с представителите на Венецианската комисия.

"Изразихме нашите притеснения. Безпрецедентно е Конституционният съд да отхвърли 21 текста от изборното законодателство и това само по себе си показва какво е качеството на това законодателство на ГЕРБ.

Спомняте си обещанията – ще приемем нов Изборен кодекс, той ще реши всички проблеми с изборите в България, ще ги направи демократични, прозрачни, ще реши проблема с контролираното гласуване... Нищо такова не е решено. Държаха политически да кажат – една година преди изборите се приема изборно законодателство.

Отхвърлянето на текстовете от Конституционния съд създава ситуация, когато самото провеждане на изборите ще бъде под риск, защото не е ясно кога ще бъдат приети поправките", посочи Станишев.

"Какво се оказва – пак сме на ръба на изборите с приемането на изборното законодателство", допълни той.

Той даде пример как малките партии могат да имат проблем със събирането на подписи за участие в изборите, след като ДАНС "чука на вратите на гражданите и проверява подписките".

На срещата депутатите от левицата са информирали представителите на Венецианската комисия за "скандални" разпоредби в кодекса, които лишават избирателите на големите градове да избират пряко районни кметове, а жителите на населените места с население под 350 души – да избират свой кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе тоя Станишев да не е любовник на Яне?
66
1
 
11
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Др. Сталинишев, искам да ви питам какво стана с КомунизЪма, който вашата партия ми обещаваше преди 1989 г/когато баща Ви бе виден "работническо-селски" ръководител на Същата партия/? Нали обещавахте през 2000 г. парите да отпаднат и да си пазаруваме без пари? Защо ме изръгахте?И още нещо да Ви попитам: Сега вашата БСП бори ли се за построяването на комунизЪма? И ако да за кога го предвиждате? Ако не за какво се борите всъщност?
65
1
 
9
 
! Отговори
БТК преди 13 години
Като ученичка е ....
64
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ние на кого да се ожалим от него?
63
2
 
15
 
! Отговори
сак преди 13 години
И на арменския поп да се жалиш все тая шот си бита карта.
62
6
 
14
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 13 години
Смад комунистическа . Гея иска пак да краде !? Как краде , като беше сам , а сега ще краде и да отрачето си .
61
6
 
16
 
! Отговори
очуден преди 13 години
всъщност КОЙ ОТ ВАС ТУК ИМА И НАЙ-МАЛКА ПРЕДСТАВА ОТ ФИНАНСИ, ЧЕ МИ ГОВОРИТЕ ЗА ТЯХ НА ЕДРО, КАТО НА ПАРТСЪБРАНИЕ? защо не кажете, че сега цените се увеличават НАРОЧНО чрез инструкция от позитано до нашите КАПИТАЛИСТИ,ПРИТЕЖАВАЩИ БИЗНЕСА - ТЕ ДО ЕДИН СА БИВШИ ЧЕНГЕТА И КОМУНИСТИ ИЛИ ДЕЦАТА ИМ.позитано иска да компрометира БОЙКО и го прави чрез ЦЕНИТЕ. а на бизнеса ТОВА МУ ИЗНАСЯ и не е нужно много да го подканваш. не за пръв път сами си го навираме, но пак ще се оправим. и то без комунистите...
60
4
 
11
 
! Отговори
:-))))))) преди 13 години
EIIIII GEIIII,SAMO BOIKO VI OPRAVQ VAS S KOSTOV.
59
5
 
18
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 13 години
ТОЯ *** НЯМА СРАМА ,ОЩЕ ЛИ МУ СЕ КРАДЕ - ПЪЛЕН ***
58
5
 
13
 
! Отговори
ДО 56 преди 13 години
щяха да ми стигнат ЛИЧНО на мен само хонорарите на доган които вие сте плащали от джобовете на всички българи
57
11
 
12
 
! Отговори
Сер се жалва преди 13 години
Вай, вай йок гювеч.На серсеми ни прайбабаит Бойко.Вай, вай шъ прати гюзелМасларка в турмата.Вай, вай .
56
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама своите пелени :) *** лидер *** поклонници ! Ама те всичките му симпатизанти са вече с пелени .... още година 2 да измрат старците да видим дали ще има *** да го подкрепят тоя *** кумондел!
55
14
 
11
 
! Отговори
smm преди 13 години
do 52 Почти 6 милиарда е само бюджетния излишък който боко наследи. Ако това е празна хазна, КОЛКО ЩЯХА ДА ВИ СТИГНАТ???
54
6
 
22
 
! Отговори
мм преди 13 години
тоя лисугер мазния по добре да отиде да сменя пелени
53
5
 
20
 
! Отговори
Червеното хюмне преди 13 години
Както е закръглил джучките, мой ли го поемна барабар с резервните гуми ?
52
18
 
8
 
! Отговори
СММ преди 13 години
До 43Браво?!? Типично опростено и малоумно по герберски :) "Добре" му отговори.УМНИКО,Магистралите които ще ти останат от кризата ще са точно толкова (ако изобщо ги довършат) колкото са оставили и предишните, без да се бият в гърдите.Онези лошите, в момента на най-тежката световна криза от 40 и пове4е години му оставиха на мутрата почти 4 милиарда EUR, а той ни вътри с 2 само за една година. Т.е. 6 милярда прахосани за една година. Гласувайте пак за него и се чудете 'що ходите дрипави!!
51
6
 
15
 
! Отговори
? преди 13 години
ми да като оставиха празна хазната сега могат да реват
50
5
 
21
 
! Отговори
НеКомунист преди 13 години
Тоя съсел става все по-противен.
49
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
43 за 2009 и 2010 година Турция имаше 10% ръст на икономиката, Полша също, в момента ако забелязваш износа ни расте, а проблем е свитото благодарение на Дянков вътрешно потребление. Проблем са и чуждестранните инвестиции които имат спад над 10 пъти от над 2 милиарда до около 250 милиона, но то е така като влизаш с барети в офисите на фирмите. А по отношение на магистралите виж статистиката, тя отчитя 5 % спад 2010 спрямо 2009, на пук на Герб и тяхната пропаганда.
48
5
 
26
 
! Отговори
аватар преди 13 години
Този самозванец,цяла България го мрази !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!