Строят тренировъчна база на футболните национали в "Бояна"

За нея ще се дадат 12 млн. лева
Обновена: 29 юни 2011 15:09 | 29 юни 2011 13:00,
48
Строят тренировъчна база на футболните национали в "Бояна"
Снимка: архив, Булфото

Правителството е одобрило учредяване на безвъзмездно право на строеж върху недвижим имот – публична държавна собственост, в столичния квартал "Бояна". Теренът е с площ 61 декара.

Там ще се строи тренировъчна база за националните отбори по футбол, съобщи в Министерския съвет спортният министър Свилен Нейков.

Строителството ще бъде на три етапа, като последователно ще се усвояват средства от УЕФА и ФИФА.

Базата ще има и административна част и ще се използва през цялата година, защото ще има и закрита зала, подходяща и за други спортове, каза шефът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. 

Строежът на базата ще продължи около две години и половина и ще струва 12 милиона лева. Средствата на БФС ще бъдат около 10  на сто от тази сума, каза Михайлов. 

Пет-шест години вече очакваме да получим тази земя, за да направим един уникален център, допълни той.

Предстои проектиране и избиране на изпълнители. Очаквам в рамките на един-два месеца да започнем, каза още шефът на БФС.

До края на годината трябва да бъде взето решение къде ще се строи нов национален футболен стадион. Обектът ще побира около 50 хиляди души и трябва да има необходима инфраструктура, тренировъчна база и 6000 паркоместа, каза Нейков.

Спортни обекти в София ще бъдат приватизирани и със събраните средства ще се търси изпълнител на нови площадки по желание на собствениците на клубове, посочи още спортният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
ЛЮБОЗНАТЕЛЕН преди 12 години
Нали щяха да строят новия национален стадион до аерогарата. Какво стана, а? щеше да бъде чудно след мачовете - *** щеха редовно след мачовете да побийват приземилите се или излитащи чужденци, за "добре дошли" и "добре заминали".
45
0
 
7
 
! Отговори
пипи преди 12 години
Браво, бе! Сега остава да видим, дали след тия придобивки ще станат шампиони? Защото бащите и дядовците им са ритали на гола поляна и са правели по сто парчета на мач, а сега не могат и три да вкарат? Но не правете и за плейтмейтките заедно до тях, че мач няма да видим! Пеле е тренирал на пясъка, Швейцарците на лед и бразилците, а нашите където им е кеф и пак не станаха шампиони?
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
boko tikvata i bobi perukata sa sram i pozor za naroda-samo v pandelata tezi gadni bokluci,bahti nekadyrbicite
43
1
 
16
 
! Отговори
фергюсън преди 12 години
А ФУТБОЛИСТИ ОТ КЪДЕ ЩЕ ВНАСЯМЕ!!!!
42
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Строим кръста над гроба си Погледнете Пирогов,Инфекциознна болниза.Хората прави умират Мизерия за бедния отруден народ.Писна ми от стадиони.Писна ми да ни занимават с боядисания паметник.Посрещнахме си масрафа,че и за екстри мислим
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не забравят да построят чалготека в непосредствена близост
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Честито на Котараците най-нов строителен обект.
39
1
 
11
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
... Идеята наистина е много хубава и е подкрепям принципно....:) Но от друга страна... За кого строят тази база ?!? За татуираните "манекенки" от националният отбор ?!? ПО ДОБРЕ АКО ПИТАТЕ МЕН ДА ИМ ПОСТРОЯТ НА СЪЩОТО МЯСТО ОЩЕ ЕДНА ЧАЛГАДЖИЙНИЦА СЪС ПОП ФОЛК ФУРИИ НАЖИВО И ДА СТОВАРЯТ 2-3 АВТОБУСА МАНЕКЕНКИ ТИП "ЗЛАТОТЪРСАЧКИ".... НАЦИОНАЛИТЕ ЩЕ СЕ ЧУВСТВАТ КАТО У ДОМА СИ ТАКА !!! :) А НАЙ ДОБРЕ ДА СЕ ПОГРИЖАТ МЛАДИТЕ ФУТБОЛИСТИ ДА НЕ СТАНАТ КАТО НИКИ ТАТКОВОТО,БЛАГО ЧИЙЗЪСА,ВАЛЕРИ ЛОЗАНОВ...:(
38
5
 
4
 
! Отговори
еере преди 12 години
като си заобичаме отбора ще имаме успехи.
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нашите момчета ще са първите шампиони на признатия за олимпийски спорт "щракане с пръсти под акомпинент на чалга изпълнител", но за да са във форма трябва да имат хубава база.
36
1
 
15
 
! Отговори
ХАРИ преди 12 години
ПУБЛИКА НЯМА НО СЕ ПРАВЯТ НОВИ СТАДИОНИ И СПОРТНИ ЗАЛИ.СТАРА ПРИКАЗКА "НА ГОЛ ТУМБАК ПИШТОВ".ВМЕСТО 8 МИНИСТЕРСТВА 16 .ВМЕСТО 7 РЕГИОНА 28 ОБЛАСТИ.ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ НА ВСЕКИ 100 МЕТРА.
35
7
 
2
 
! Отговори
asdasdwe преди 12 години
За най-добрите футболисти - най-доброто!!!
34
2
 
10
 
! Отговори
гацо преди 12 години
това дали ще помогне в близките 20 год да се класираме на европейско или световно първенство.ЕДВА ЛИ.
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Закривайте тъпизма наречен национален отбор. Никой не се интересува от тези *** манекени, които само си разменят ку*ветата. В нормалните страни тези пари ще се използват за игрища за масов спорт - за да се ползват от детето до пенсионера, а не от Ники връзкарчето сумарно 2 седмици в годината.
32
10
 
3
 
! Отговори
да преди 12 години
Браво!
31
4
 
10
 
! Отговори
злоблюл преди 12 години
Хора нима искате да върнат тези пари на ФИФА и УЕФА . Тези организации пари за друго освен за спорт , няма да дадат . Или парите отиват за спортна база или няма такива.Парите не са от бюджета , а вие пак недоволни.Но комент
30
3
 
4
 
! Отговори
S. преди 12 години
S neshto da sa zaslujili t.n. NACIONALI takav podarak? Tolkova sportisti, vapreki nechoveshkite ili izobshto lipsvashti uslovia za trenirovki, ni donesoha medali ot evropeiski i svetovni parvenstva - za tiah bazi i pari niama. A za tezi nehranimaikovci...Ami pravitelstvoto da se blagodaria, che vse oshte ima ostanali v Balgaria kachestveni sportisti ( ne futbolisti ), dano i na tiah ne im doide do gusha i da napusnat i te stranata.
29
4
 
6
 
! Отговори
Antoaneta преди 12 години
Kato niama hliab, iajte pasti.
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разбирам да имахме някакъв добър национален отбор, пък то смешници, които за под 70 000лв на мач ги мързи да играят,дори за страната си.
27
6
 
13
 
! Отговори
. преди 12 години
това е сигурно най-абсурдният министър, който съм виждал ..