Ако вотът за НС е днес: 5% между ГЕРБ и БСП

Двете партии стопират процеса на ерозия на доверието
Обновена: 19 сеп 2011 09:23 | 18 сеп 2011 21:30,
291
Ако вотът за НС е днес: 5% между ГЕРБ и БСП
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ е стопирал процеса на ерозия на доверието. Това сочат резултатите от проучване на агенция "Медиана" на обществено-политическите нагласи през септември, обяви шефът на агенцията Кольо Колев.

Още по темата
Ако през септември 2009 г. доверието е било 56%, сега е 26, недоверието в момента е 54%.

"Това наричаме "второто дихание на управляващата партия" и сме го наблюдавали при всички партии – след главоломен спад", допълни той.

Освен ГЕРБ и БСП са мобилизирали електорта си и от 8% разлика между двете партии през март т.г., сега ножицата е около 5%, отчете Колев.

Така, ако парламентарните избори бяха днес, за ГЕРБ щяха да гласуват 27,1% от избирателите, за БСП – 22,4 на сто, за ДПС - 6,1%, за Синята коалиция - 4,1 на сто, за "Атака" – 3%, за РЗС – 0,9 на сто, за НДСВ - 1,4%, за ВМРО – 1,3 на сто, а за друга партия - 2,1%.

Не биха гласували 31,6%.

"Въпреки дитирамбите – излизаме от кризата на Петровден, на Гергьовден, на Димитровден, на Коледа, нищо подобно не се случва. Нараства страхът от загуба на работното място. В рамките на шест месеца с 10% са се увеличили хората, които се страхуват, че могат да изгубят работното си място.

Реалното увеличаване на безработицата удря върху потреблението и хората продължават да свиват коланите.

43% казват – да ще трябва със сигурност още да свиваме коланите, още 34% казват – да, май ще трябва и едва 2% казват – добре сме, ще отпуснем малко. Това рефлектира и върху оценката за властт", завърши Кольо Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
0
 
0
 
! Отговори
John Mac Dik преди 12 години
Бой по Бойко Рапона. Провала на това правителство нека да го понесат некадърниците Управляващи. Бой по Бойко Рапона.
265
0
 
1
 
! Отговори
мен преди 12 години
ако имаше достойни кандидати от други партии и ГЕРБ и БСП щяха да вземат дедовия с две рьце. проблемьт в бьлгария че политическата класа е олицетворение на народа - малки алчни душици които само мислят как да шмекеруват крадат льжат и мамят и гледат само собствения си кяр и не осьзнават че цялата дьржава е резултат от сьвкупните ни действия.
264
0
 
3
 
! Отговори
бай Стоян преди 12 години
гласуването ще е къде да се спасиш в чужбина, а не за сдс или бсп.
263
0
 
3
 
! Отговори
мерак за мноого пари преди 12 години
Червените муцуни от Герб и БСП си играят на "ожесточени битки",а вие чакайте някой да ви оправи!***!
262
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Б.Б прецака Росен и го направи политически труп.
261
0
 
2
 
! Отговори
УФСЪ преди 12 години
а кой е Кольо Колев??платен социолог?? е надали
260
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И бсп и гроб са еднакво вредни за БЪЛГАРИЯ
259
0
 
3
 
! Отговори
боко преди 12 години
предадоха ни кадруваха светата църква царя турците историята... само и само да са на власт!!! бащите им измряха дето национализираха а те приватизираха. няма ли отново национализация!!!
258
5
 
4
 
! Отговори
до 273 преди 12 години
мнмм и още ммммммм-то България е най -бедната страна от две години насам нали,до 2008 бяхме богати,тогава Бг работниците не вземаха по 270 лв ,неееее -тогава плащаха в евро ,налииииииииии.19 те години /преди Бат Бойко да започне ''да управлява'' / бяха толкоова богати и хубави за България !:)))
257
2
 
7
 
! Отговори
мннм преди 12 години
Другарю БГ работник, а ти се замисли кога Бат ти Бойко и министърчето Вдянков ще ти увеличат заплатата. Това мутраджийско правителство прахоса парите на българите с грандоманските си обекти и отгоре на това лъже, че те се строят с европейски пари.Гласувай си за мутрата и си вземай още 5 години заплатка по 270 лева като искаш
256
2
 
4
 
! Отговори
БГ работник преди 12 години
*** и Веско,ако наистина сте реално съществуващи и безпристрастни,мислещи млади хора,замислете се,защо България е най-бедната страна в Европа.Кой е виновен и има ли наказани за тази несправедливост.
255
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За тая политическа подмяна и порнография лечението трябва да е радикално - Светльо Витков. Та като влезе в парламента да ги пита на встъпителното си слово - "ей скакауеци, пърдите ли от години", и други подобни. Така нашата политическа класа ще усети какво е да пренебрегва хорицата 23 години. Ха сега! като вземат Курнезов и компония да реват, че уронва достойноството (което на повечето липсва и не може да бъде уронено) на БЪЛГАРСКИЯ ДУПЕТАТ. Само Светльо президент!
254
13
 
18
 
! Отговори
ВЕСКО преди 12 години
БРАВО *** АЗ СЪЩО ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА КАЛФИН-ДАНАИЛОВ ТЕ СА НАЙ-ДОСТОЙНИ УСПЕХ!!!
253
13
 
17
 
! Отговори
НЕЛИ преди 12 години
ВСИЧКИ МЛАДИ ХОРА ЗАСТАВАМЕ ДО СТАНИШЕВ, ЗАЩОТО Е УМЕН, ИНТЕЛИГЕНТЕН, ТОЛЕРАНТЕН, КОРЕКТЕН, НЯМА АГРЕСИЯ В НЕГО ЖЕЛАЕМ МУ МНОГО ЗДРАВЕ И ЩЕ ПОДКРЕПИМ С УДОВОЛСТВИЕ КАНДИДАТУРАТА КАЛФИН-ДАНАИЛОВ УСПЕХ И ПОБЕДА!!!
252
2
 
0
 
! Отговори
toni преди 12 години
70% niama da glasuvat niama za kogo tezi si gi znaem
251
3
 
7
 
! Отговори
Инфо от комшиите преди 12 години
Аз пък прочетох следните резултати от проучване на една турска агенция за президентските избори в България, на която май повече може да се вярва: 29.1% БСП (коментират, че Калфин и Данаилов ще имат 350000 гласа от ДПС), 27.8% ГЕРБ, 11.2% Кунева, всички останали общо 3.3% и 28.6% негласуващи. Не, че тези са "върха на социологията", но едва ли са "купени" за разлика от нашенските.
250
0
 
6
 
! Отговори
За БГ "социолоз преди 12 години
Социологията е прекрасна наука, но когато се прави от професионалисти, така че нека не ги обиждаме. Когато със социология обаче се занимават предимно агенции от платени клакьори, това вече не е наука, а социологическа проституция и няма как да се вярва на въпросните агенции ... иначе някои от кадрите им дори стават ... за проучване колко процента предпочитат орално, *** или класика.
249
8
 
7
 
! Отговори
Тъпчо преди 12 години
Да напомня на превъзбудените от радост червени и сини прашки че кольо колев в деня преди предишните парламентарни избори се изцепи за РАВЕН РЕЗУЛТАТ МЕЖДУ ГЕРБ И БСП?!?!?Кольо, майка,.......НИЕ НЕ СМЕ С КЪСА ПАМЕТ!!!!!...............На народи с къса памет,преходите им са дълги.(поговорка)
248
4
 
33
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
За привържениците на ГЕРБ всяко проучване на общественото мнение е манипулирано. Това се нарича отричане на реалността. По същия начин, по който министър-председателя отказва да се сблъска с реалните проблеми на България. На изборите ще се случи това, което се случва, когато един самозабравил се съпруг се прибира късно вечер у дома. Ще изтрезнее набързо.
247
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вчера минавайки през Гоце Делчев ,видях Плевнята на стъргалото. Събират се едни и същи съученички и учителки, които го хвалят,че бил винаги с изрязани нокти. А той се разхожда като паун и бъдещ собственик на държавата и в частност на града. Голям бъзик ще стане като не го изберат, ще си остане само с къщите и милионите си .