Уорлик: Сигурни сте за Шенген, въпросът е кога!

"Има проблем със съдебната система, но има и воля за борба с корупцията"
20 сеп 2011 10:26,
97
Уорлик: Сигурни сте за Шенген, въпросът е кога!
Снимка: архив, БТА

Въпросът не е дали България ще се присъедини към Шенген, а кога. Това заяви американският посланик Джеймс Уорлик пред БНТ.

България е изпълнила всички технически критерии и решението ще бъде взето в Брюксел, въпросът е кога, посочи той. 

Има проблем със съдебната система на България, но има и воля за борба с корупцията, смята посланикът.

„Има изключително много добри съдии и качествени хора в България, които са се ангажирали да вземат правилните решения, да вършат правилните неща“, коментира Уорлик.

"Моите критики не трябва да бъдат виждани като остри критики, които да уронват престижа, но фактът е, че има проблеми със съдебната система в България. Това не е извод, до който аз съм достигнал, а това е всеобщоприет извод", обясни посланикът.

Още по темата

"Липсва доверие в системата, а трябва да има такова. И мисля, че въпросът не е дали системата трябва да бъде реформирана, а как. Както и сред гражданите трябва да има нагласата, че им е омръзнало да толерират такива неща и да кажат явно, че искат промени", посочи Уорлик.

В Съединените щати е същото – също има периодични случаи на корупция, но отново опира до това всички – и гражданите, и системата да отвоюват своята държава и трябва гражданите да направят така, че да се случат правилните процеси в това отношение, разясни американският дипломат.

"Очаквам с нетърпение да видя какво ще се случи на предстоящите избори. Даже ми предстои да се срещна с най-изявените кандидатпрезидентски двойки", каза още Джеймс Уорлик. 

По думите му не само правителство трябва да ограничи купуването на гласове, а това зависи и от гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
4
 
! Отговори
Хъммммммм... преди 12 години
Един от най-сигурните начини ГЕРБ да загубят изборите е като ползват услугите на тази карикатура Уорлик.
92
2
 
1
 
! Отговори
танкист преди 12 години
когато се разпадне ес, тоя мяза на пинокио
91
2
 
2
 
! Отговори
душеприказчик преди 12 години
приказки приказки приказки от 1001 нощ... а в Библията пише "...по делата ще ги познаете..."(не по приказките!) как е родата на илийката павлов у щатите, а? и десетките "фирми" с луканов па и от дойнов още капитал? мекерета...
90
2
 
4
 
! Отговори
of преди 12 години
Много не на място изглежда когато американски дипломат се изказва по въпроси относно бъдещето на европейския съюз.
89
2
 
3
 
! Отговори
????..... преди 12 години
", въпросът е кога,"-ДРУГ Път !!!!!!!!!
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе Уорлик, тебе Румбата не те ли препика вече, че продължаваш да се обаждаш?
87
2
 
3
 
! Отговори
kabuli преди 12 години
Аз знам, че Превъзходителството е умен. Въпросът е кога.
86
2
 
4
 
! Отговори
ттт преди 12 години
Арабите казват: инш аллах - то е нещо като маняна и яваш яваш, ама я няма тази препряност.България реално ще изпълни условията инш аллах. Ако влезне някога, ще е защото сме дали дупе за нещо: войници да ни взривяват, народ да ни използват за бели мишки или експерименти с унищожаване на природата.
85
2
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
гнусен американски *** марш в банкрутиралата ти задокеанска ***!
84
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на Уорлик
83
2
 
16
 
! Отговори
Жик-Так преди 12 години
"Уорлик: Сигурни сте за Шенген, въпросът е кога! =Татко каза, че ще ми купи колело ама друг път .
82
2
 
5
 
! Отговори
gogo преди 12 години
АХ каква СТРАХОТНА СНИМКА сте сложили,сега да съм пред него някаде с бухалка в ръката,ще го поздравя това американска мазно еврейско *** ;) .
81
3
 
5
 
! Отговори
до 80 преди 12 години
Ако не си платен-си пълен ***!Много ми се иска да ме пуснат в една стая с тази ***-е така малко да му счупя зъбките!!!!Голям кеф ще е
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Както и сред гражданите трябва да има нагласата, че им е омръзнало да толерират такива неща и да кажат явно, че искат промени"Опааа не така в комунистическата република на Бойко. Ако някой си мисли че има свобода на мнението в РБ жестоко се лъже. А пък може и да станете подсъдим за вашите думи. Ушев със СРС-та слухти. И ето аз казвам искам промени. Кой от политиците ме чу ? Май никой. Ние постоянно говорим че искаме промени ама няма кой да ни чуе. И една от промените трябва да е Уорлик.
79
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРОБЛЕМИТЕ СА ДВА-СЪДЕБНА СИСТЕМА /съдии назначавани от АГЕНТИ,самите те агенти /тук може и да се промени нещо .ИСТИНСКИЯТ ПРОБЛЕМ СА *** но ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ и ЗА ТОВА ГО ВЪРТЯТ ....БЪЛГАРСКИТЕ И РУМЪНСКИТЕ *** ТРЯБВА ДА СИ ОСТАНАТ НА ТАЗИ ГЕОГРАФСКА ШИРИНА И ДА НИ ПОУЧАВА ЕВРОПА КАК ДА ГИ ИНТЕГРИРАМЕ но да НЕ ЗАСТРАШАВАТ ТЕХНИТЕ ПОДРЕДЕНИ ДЪРЖАВИ!
78
4
 
4
 
! Отговори
6666 преди 12 години
То, като онази реплика " Ще ми купят колело..........ама друг път"
77
14
 
3
 
! Отговори
nickname преди 12 години
e много хубаво и навременно изказване, съвсем точно си ги каза нещата(за кво плюят другите долу и те не знаят)
76
3
 
4
 
! Отговори
Избирател преди 12 години
"Липсва доверие в системата, а трябва да има такова. И мисля, че въпросът не е дали системата трябва да бъде реформирана, а как. Както и сред гражданите трябва да има нагласата, че им е омръзнало да толерират такива неща и да кажат явно, че искат промени", Уорлик, липсва доверие и в управляващите! За тях защо си мълчиш? И там ни е омръзнало толерирането на един некадърен премиер сърдитко, според който може да се "подписва на инат" и който смята избралия го народ за кучета и "кофти мат'рял"
75
4
 
7
 
! Отговори
мен преди 12 години
наркоман и педофил. някой журналист защо не вземе да го пита защо беше натирен от предишната дьржава в която бе посланик и кой му осигурява крехко месце вместо да ни докладват поредните му простотии.
74
2
 
10
 
! Отговори
Бай Колю преди 12 години
Ителектуалецо,не се напъвай да откриеш логика в действията на ЦвъЦвъ, Цецка, Боко и другите гербави! Логика няма! Има само тъпашки опити за замазване на положението! Чудя се, дали все още се намират ***, които да им се връзват?! От Европа категорично вече ги рабраха! И им го казват 1 към 1! Корумпирани сте! Те обаче вадят от девет кладенеца вода, само и само да не го признаят, щото ако го признаят, ако кажат "А", ще се наложи да кажат и "Я", т.е. да започнат най накрая да се борят с пустата му и корупция! А това очевадно няма да се случи, тъй като гербавите са основните носители на същата тази корупция в момента! Това е истината! Затова ни пробутват глупости, че холандците имали вътрешни причини да не ни искат и други подобни глупости! Държанието им е като в ситуацията, примерно....ако вземе детето ми да мрънка "Тетеее, гладен съм", пък аз да му казвам, "Гладен, гладен, ама виж кви хубави маратонки имаш!"! Та така и с гербавите, просто сменят темата...въпросът е, колко от нас ще им повярват за пореден път! Колко са останали ***, които са доволни, като ги лъжат?! На изборите ще се преброим...