Възрастта за пенсия ще расте с по 6 месеца на година

Дянков ще предложи мярката да се прилага от 2012 г.
12 ное 2011 08:00,
467
Възрастта за пенсия ще расте с по 6 месеца на година
Снимка: Архив, Булфото

Възрастта за пенсия и осигурителният стаж да започнат да растат с по 6 месеца на година още от 2012 г., докато стажът стигне 37 г. за жените и 40 г. за мъжете, а възрастта – съответно 63 г. и 65 г.

Това ще предложи на Тристранния съвет и на правителството министърът на финансите Симеон Дянков, съобщава "24 часа".

Според източници на изданието има още два варианта за обсъждане, но този бил най-реалистичен.

Вторият вариант предвижда увеличаване на "скоростта", с която да расте само осигурителният стаж – вместо с по 4 месеца, с по 6 или дори с по 8 месеца на година, докато стигне 40 г. за жените и 43 г. за мъжете.

Третият вариант е възрастта за мъже и жени да се изравни на 63 години и от догодина тя да се вдига с по 6 месеца, но само за жените, но той бил най-малко вероятен.

Вицепремиерът щял да настоява отново да се вдигне с 2 г. възрастта за ранно пенсиониране при военните и служителите на МВР от сегашните 25 на 27 г.

Стратегията за пенсионна реформа предвиждаше възрастта за пенсия да започне да се вдига от 1 януари 2021 г. Засега нямало планове да се променя възможността за навършилите 65 г. и с 15 г. осигурителен стаж да могат да се пенсионират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


467
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
454
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков е абсолютен некадърник . Две години се оправдаваха с предходното управление. Следващите 2 години ще се оправдават с "дълга " на Милен Велчев. А всъщност ако не беше замяната на брейди облигациите в България нямаше да има и 1 лев инвестиции / както е сега /. Върху България имаше мораториум заради неплащането на дълга още от времето на Луканов. Със "замяната" беше уреден този въпрос и имаше 20 пъти повече инвестиции. Чрез инвестициите и съответно повечето приходи в бюджета НДСВ свали дълга.
453
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ИМА, без да се застрашава макрофинансовата стабилност!!! Много е просто...(лекция за политици)1. Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските2. Брутния национален продукт е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските3. Събраният Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (а истинската е по-голяма, около 35 милиарда)Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от ТРУД у нас, са фантастично високи, дори за представите на Американците.АМЕРИКАНЦИТЕ ИЗЛЯЗАХА НА УЛИЦИТЕ, А НИЕ СПИМ! За да излезем от кризата ТРЯБВА:1. За инвестираната в България част от печалба данъка ДА СЕ НАМАЛИ на 5%...(за миналата година са реинвестирани само - 2 милиарда...)!2. За останалата печалба данък печалба ТРЯБВА да е 37.5% (колкото са удръжките и от работна заплата) - тогава в бюджета от тяхното инвестиране ще влизат поне още 10 милиарда, които сега се изнасят зад граница от честните частници!!!Защо да се увеличи точно данъка върху печалбата ли...?Защото неинвестираната печалба е ЛИЧЕН ДОХОД и трябва да се облага както и доходите на всички българи, а съгласно Чл.60 от Конституцията ни таваните за осигуряване и облагане са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!!Печалбата ТРЯБВА да се облага като личен доход и защото тя е направена за сметка на СЪЩОТО ТОВА общество, от позицията на ИКОНОМИЧЕСКИ ПО-СИЛНИЯ!!!
452
0
 
1
 
! Отговори
NASA преди 12 години
Суперхапче, което подобрява здравето, подмладява и удължава живота, може и да звучи като плод на научната фантастика, но специалисти от НАСА са създали точно такъв продукт, пише в. "Дейли експрес". Асортиментът AS10 от витамини и добавки, произвеждан от компанията "AmeriSciences", е разработван в продължение на шест години, и предпазва от редица заболявания, сред които катаракта и тумори.Хапчетата, представени пред Кралското дружество по медицина във Великобритания, съдържат най-мощната комбинация от антиоксиданти и витамини, създавана някога. Комплексът действа, осигурявайки защита срещу външни токсини като радиация и замърсяване.Според публикация в "Radiation Research Journal" добавката удължава живота. Освен благоприятно влияние върху здравето, продуктите AS10 въздействат положително и върху външния вид - подмладяват кожата като намаляват старческите петна, слънчевите увреждания, бръчките и кожните зачервявания.Формулите са 100 процента натурални и съдържат екстракти от плодове и зеленчуци, сред които акай, купуасу и ацерола. Всекидневната доза съответства на една от препоръчителните пет порции плодове и зеленчуци дневно.Суперхапчетата са разработени от специалисти на НАСА и космическия център "Джонсън" и първоначално са били предназначени за астронавти, участващи в продължителни космически мисии. Сега продуктите се предлагат за масово използване
451
0
 
6
 
! Отговори
констатация преди 12 години
Геноцид + Цинизъм + Власт = Гербавизъм
450
0
 
1
 
! Отговори
Съдята преди 12 години
Правилно.Там пенсии не дават.
449
0
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
А бе,вие луди ли сте.За каква държава говорите.Няма такова нещо,има РОБОВЛАДЕЛСКИ СТРОЙ.ТОЧКА.
448
0
 
2
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Добре де, види де няма как, но успоредно с това и растежа на пенсиите и заплатите да не се забравя! Така ще бъде по-справедливо нали!?
447
0
 
1
 
! Отговори
до Моят кошмар преди 12 години
До 456 Моят кошмар. Ако си голям кошмар ела живея във град Враца ул. Хр.Ботев 194 и *** потърси, питай за Радо - ПИТБОЛА всеки ще ти каже къде можеш да *** намериш .Надявам се да не си КОШМАР ВЪВ КЪСА ПОЛИЧКА. Или си остави твоят адрес. А *** е баща ти защото те е направил по погрешка ако е знаел че ще се родиш прасе щял е да те изхвърли във *** а не на *** във утробата.
446
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кое възбужда Бойко Борисов най-много преди секс?- Да пререже официално колана на панталона си пред погледите на тълпа репортери. А ако това бъде излъчено и в новините, горко на жената, стояща пред него.
445
4
 
3
 
! Отговори
Твоя кошмар! преди 12 години
***, какво купи от Костов за жълти стотинки?
444
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наричахте Волен - луд, фашист и т.нСЕГА СЕ ПОРАДВАЙТЕ НА ИЗБОРА СИ !
443
3
 
11
 
! Отговори
ВИНОВНИ СТЕ преди 12 години
Виновна е кризата,виновен е Станишев, виновен е Костов,виновен е Царя, виновен е Доган ,виновни са лошият материал и кучетата, всички са виновни само вие мутренската партия сте света вода ненапита банда некадърници и мошеници.Понеже тоя *** народ не те ядоса с ти се довери ще продължиш със ШИСТОВИЯТ газ ,ще ликвидираш държавният резерв,а със бюджет 2012 ще ликвидираш България , при горе споменатите виновници беше много,много по добре,а на Костов *** и му целувай не ръката а гъзъ и се учи Тикво.
442
0
 
7
 
! Отговори
outsider преди 12 години
Нещо не мога да сметна - по тази схема след колко време ще достигнем възраст за пенсиониране 100 години? Да му мислят тези, които сега започват да работят.
441
0
 
17
 
! Отговори
Енки преди 12 години
Протоколите на Цион ДянковПротокол 1:Ще държим гоите в перманентна бедностПротокол 2:Гоите ще трябва да работят до 80 годишна възраст преди да се пенсиониратПротокол 3:Отровите в храните ще вкарват гоите в гроба към 60-тата - 70-тата им годинаПротокол 4:Трябва да убедим гоите, че са мързеливи и некадърни и затова са бедни. Никога не трябва да се замислят, че парите се печатат от нищото и няма причина да мизерстватПротокол 5:Всяка истина ще бъде осмивана и изопачавана от медиите ни
440
0
 
6
 
! Отговори
Alastair преди 12 години
За онези горе... над нас, дето гордо си го шепнат, а мазно ни се лигавят преди избори. Искам да знаете, че това ми беше последния път, в който видях урни на живо. Искам да допринеса за това Европа и целия свят да разбере, колко сте жалки, колко нищожно е доверието на народа към вас. Но помнете една стара българска поговорка: "Каквото почукало, такова се обадило". Искрено се надявам един ден, това, което ни го сервирате, да си го отсервирате с лихвите. Надявам се да изпитате на гърба си чувството
439
3
 
2
 
! Отговори
Бат Митко преди 12 години
Пенсионните ни системи са така направени, че не могат да работят щом застаряващото население расте спрямо младото такова. Затова цяла Европа вдига пенсионната възраст и в Англия ако решат да те съкратят заради възрастта, ще бъде сметнато за дискриминация.Европейците не раждат деца, съответно няма кой да им покрива пенсиите.
438
0
 
2
 
! Отговори
до фантаста номер 9 преди 12 години
май си спал на течение,откъде измили толкова глупости,добре,че няма нобелова награда за фантастика,иначе щяха да ти я присъдят без конкуренция
437
0
 
19
 
! Отговори
никола преди 12 години
направете възраста за пенсия 80 год. сигурна работа,а ако някоя пенсия е оцелял и си иска пенсията му пратете отряда за борба с тероризма, ако много се съпротивлява го обкръжете с армията и го подложете на обстрел с гаубици и танкове, трябва само да го раните той един път щом попадне в ръцете на лекарите там грешки няма,не си е платил здравните,грешни диагнози,скъпи лекарства,те ще го уморят,а ако се окаже жилаво *** дайте му сметката за тока и газта, там Ангел Семерджиев не прощава,и край.
436
0
 
1
 
! Отговори
до 74 преди 12 години
жалък си ти,ако мислиш,че някой ще ти повярва на сърцераздирателната изповед,хахаха
435
5
 
4
 
! Отговори
до 67 преди 12 години
Той,Дянков и това кранче ще ви спре,няма да е вечно,много знаете как да лъжете,спецове сте по това,нещастни мошеници,дано ви смачка Дянков,стискаме му палци.