Каже ли премиерът, хвърлям оставка!

Тотю Младенов обнадежден, че социалният диалог ще продължи
Обновена: 21 ное 2011 18:18 | 21 ное 2011 16:00,
135
Каже ли премиерът, хвърлям оставка!
Тотю Младенов Снимка: архив, Булфото

Когато каже премиерът, винаги съм готов да си подам оставката. Това подчерта социалният министър Тотю Младенов, който получи „жълт картон“ от Борисов.

Премиерът заяви, че не е доволен от работата му и дори се закани, че социалният министър ще бъде сменен, ако се наложи още веднъж премиерът вместо него да обяснява на хората защо е необходимо да се увеличи възрастта за пенсиониране още от 2012 г.

„Премиерът е напълно прав. Работата му е да критикува министерствата и министрите, ако не са си свършили работата, включително и мен“, каза Тотю Младенов.

„Аз трябва да направя всичко възможно, за да си свърша работата“, подчерта той.

Младенов се срещна с лидерите на КНСБ и КТ „Подкрепа“, които преди ден обявиха, че излизат от тристранката и готвят протест на 30 ноември. Според министъра обаче формите на диалог между кабинета, синдикатите и работодателите не са изчерпани и той е обнадежден от разговора с президентите на двата синдиката. 

„По-добре лош социален диалог, отколкото никакъв“, смята Тотю Младенов. Той е категоричен също, че пенсионната реформа трябва да продължи.

„Заради кризата в Европа, която се задълбочава, натискът върху осигурителните системи ще бъде изключително жесток. Длъжни сме, ако сме отговорни, да мислим за това още от сега“, аргументира се министърът.

Още по темата

Той подчерта, че реформите са необходими, за да се запази стабилността на системата и да се гарантират пенсиите на сегашните и на бъдещите пенсионери.

„По-добре да го направим сега, за да не се окаже, че догодина заради задълбочаваща се криза се налагат още по-драстични промени“, изтъкна Младенов.

Министърът заяви, че не се чувства изолиран от правенето на социална политика в България, макар че в последните седмици по пенсионната реформа се изказват предимно финансовият министър Симеон Дянков и депутати от ГЕРБ.

„Ние сме един екип“, посочи Тотю Младенов. "Разпределили сме си функциите в Министерски съвет, те се ръководят от премиера и мисля, че всичко е наред", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
0
 
! Отговори
уважението преди 12 години
Към премиера не е задължително да се доказва със оставка........По -добре остани и стабилизирай едно от най- тежките министерства.Тотю това го можеш .!!
126
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Каже ли премиерът, хвърлям оставка! "- ако каже премиера да му свириш на *** ... веднага ли ще започнеш??
125
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господин министър, що не постъпиш мъжката и сам да се оттеглиш, а? Или не ти стиска? Вий сичките герберастите сте една стока - *** долни и алчни калпазани
124
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каже ли премиера, ти Тотьо дори и ръченица ще затропаш пред министерски съвет в делничен ден по обед щото иначе си аут от правителството и няма да имаш пари за ракия
123
1
 
2
 
! Отговори
pege преди 12 години
врачанско ***
122
0
 
3
 
! Отговори
Хачо преди 12 години
Хаха, поредният послушко рапортува на вожда и учителя...
121
0
 
2
 
! Отговори
------------ преди 12 години
Не е привилегия да си член на глутницата и да козируваш чинно без да ти разрешават мислене и собствено мнение.По-достойно е да не се изчаква рязането от състава.
120
0
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Мин.Младенов, изпреварете събитията и си подайте оставката. Бойко вече 3 дни шари с джипа из страната и вероятно вече е намерил млада жена с голям бюст и мощен ***, завършила 3 висши образования в чужбина, с тесни връзки с ОЛАФ и американското фБР за поста Калинка в министерството на труда и социалните грижи!
119
2
 
0
 
! Отговори
Боко каза преди 12 години
Тотьо, хвърляй оставката!
118
1
 
4
 
! Отговори
5kov преди 12 години
Ми той ти го каза бе Тотьо! Ама ти се правиш на разсеян. Хубаво си е да си министър дявол да го вземе.
117
1
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА оriginаl преди 12 години
Да каже бб поне да се обръснеш ли?Че на трапер мязаш!Виж ***, виж Гоцко, виж Другите как ходят опретни и по Устав, пък ти...
116
0
 
1
 
! Отговори
of 118 ot 114 преди 12 години
Poso4ih vinovnite.......!!
115
1
 
1
 
! Отговори
До 114 преди 12 години
Не работя в БДЖ като Вас и Вие сте абсолютно краен. Всички хора ли в БДЖ са изменили на фирмат, всички ли са крали? Вие приличата на батето Бойко. МИСЛЕТЕ. ;-)
114
1
 
3
 
! Отговори
никой преди 12 години
АЙДЕ ДАВАЙ Я ТАЗ ОСТАВКА КАКВО ЧАКАШ ТЪКМО ЩЕ СЕ ОБРЪСНЕШ КОГАТО ИСКАШ А НЕ КОГАТО БОЙКО ГО ПРАВИ
113
1
 
3
 
! Отговори
Троян преди 12 години
Прав си, ама всички сме заспали и спим вече 22 години. Зщо да си гледам работата, ами аз предпочитам да отида на стачка. Тези оправници обаче не ги интересува какво мислим НИЕ. Те гледат себе си и създават закони за себе си. А народа вятър го вее, какво си викат те свикнаха на мизерия защо да им оправаме статута? Няма да ни изберат - ***, *** и тем подобн и Борисов и Дянков. Ще падне чакане още бая години ако пак тях си избиране. Ние сме Виновни, че им гласуваме доверие.
112
0
 
4
 
! Отговори
до 111 преди 12 години
Човече не плещи глупости .....да садиш картофи не е обидно !Извращение е да купуваме египетски картофи и боб от пустинята при нашата плодородна земя!!Дедите ни ще се обърнат в гроба си!!
111
1
 
2
 
! Отговори
съкращение за преди 12 години
1.Всички синдикални лидери в БДЖ2.за всички получили премии от губещото! предприятие с давност 20 год назад3-за всеки 2,3, и 4 член от една фамилия ,които работят в БЖД(4 и Цялата непроизвеждаща администрация да мине на една минимална заплата до момета ,в който .БДЖ изплати дълга си и се превърне в печелившо.....
110
2
 
4
 
! Отговори
правилно преди 12 години
Българи ,турци и разумни люде трябва да видим ,че правителството има добра воля за изтръгнаве от кризата......Какво искат синдикатиет ?!?! ....някой в БДЖ водил безстопанствена политика с десетиления.........изпуснали поради немърливост доходоностни международни линии ,проспали момента ,когато автобустните линии им отнели пътническия поток и сега ......ГЕРБ да се оправя!!!Строги санкции за синдикалистите допусналли тази дългогодишна небрежност .......
109
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На вниманието на крадливата комунистическа пасмина и техните жалки ***!Ей червени празни кратуни, разберете най-после, че Бат Бойко е Намбар уан сред европейските премиери и вместо крадливите ***, които докараха страната ни до 4 национални катастрофи от 1944г. насам да го плюете, трябва да го аплодирате, ако наистина сте българи, но вече много се съмнявам, защото комуниста няма родина, той е безроден и безполов, някакво такова безгръбначно същество - плужяк, който може само да оставя лигава и гадна следа зад себе си, абе абсолютна гадория, тия некадърници, които отгоре на всичко се оказаха най-крадливата пасмина сред обществото ни продължават да се правят на ударени с мокър *** и да се опитват да прехвърлят собствените си криминални действия и вина на Борисов. За това на следващите избори вместо билбордове ще ви окачваме по крайпътните дървета за назидание на всички които си мислят, че могат да крадат безнаказано от държавата и да трупат милиони на гърба на бедния народ. Да не давате и вие рушвети като сина на Кадафи от по няколко милиона, като усетите дебелия край!
108
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора, прочетете ВНИМАТЕЛНО коментар номер 50 и ще спрете да се лаете един друг! Средна класа в България няма.Има низша класа-българи,турци,*** ...Тоест, всички ние!!!Ние(лошият материал) бяхме посъветвани от представителя на добрия, висококачествения материал- Бойко Борисов(ГЕРБ) да садим картофи и само картофи да ядем-ние, децата ни и внуците ни!ПРОЧЕТЕТЕ КОМЕНТАР НОМЕР 50 !!!