Яне предложи на Дянков данък "Олигарх"

Лидерът на РЗС се направи на Уорън Бъфет
16 дек 2011 15:47,
59
Яне предложи на Дянков данък "Олигарх"
Снимка: Impact Press Group

Лидерът на РЗС Яне Янев е предложил на финансовия министър Симеон Дянков да бъде въведен данък "Олигарх".

Двамата се срещнаха днес в парламента, с което дадоха старт на консултациите с политическите сили за Пакта за финансова стабилност.

"Ние считаме, че е крайно време в условията на тази криза да има данък "Олигарх", заяви Яне Янев.

Според обясненията на независимия депутат новият данък няма да бъде пряк налог. По думите му това е
български вариант на лансирания в САЩ от Уорън Бъфет данък за граждани с доходи над определен размер и имоти над определена стойност.

Предложението ни е съобразено с нашата българска икономическа действителност, поясни още Янев.

"Има олигарси – монополисти в различни сектори на икономиката, които благодарение на монопола си реализират огромни печалби, които са в ущърб на бизнеса като цяло и на държавата. Например, под този данък "Олигарх" може да попадне октоподът в земеделието, който реализира печалба от 300 милиона лева", допълни той.

РЗС ще подкрепи националния пакт за финансова стабилност, предложен от министър Симеон Дянков, и необходимите конституционни промени, стана ясно още след срещата.

Янев дори призова консултациите между партиите за конституционни промени да завършат по-скоро и пактът да стане факт, "за да имаме изпреварващ ход пред много други страни членки на ЕС".

На срещата е станало ясно, че пактът ще претърпи определени корекции, така че при преговорите с останалите правителства от ЕС България да може да отстоява финансовия си суверенитет.

От РЗС са предложили в конституцията да бъде регламентиран консолидирания държавен дълг, за да не се изкушава което и да е правителство, да предприема действия без санкцията на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: РЗСЯне Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
3
 
! Отговори
Баба Вуна преди 12 години
Е най сетне да се намерят двамата Яне и Мончо.Хубава двойка-щом се харесват да се вземат и раменят хълките си (ако не са им ги взели).
54
1
 
1
 
! Отговори
Sony преди 12 години
Ei saite e ne ste pravi za komentara mi da go triete ,toi tova si zaslujava EDNA NADENICA :))))))
53
2
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
52-ри,Ми, като се харесват младите... Па, нека се вземат...
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тия двамцата май се намериха! Яне бело гърло, излезна ти късмета!
51
2
 
2
 
! Отговори
ИЛИЯН преди 12 години
ЕДИН ХУБАВ ШУТ ПО *** НА ТЕЗИ САМОЗАБРАВИЛИ СЕ ПИШМАН ПОЛИТИЦИ ОТ СОРТА НА РЗС,ГЕРБ КОИТО СИ МИСЛЯТ ЧЕ ДЬРЖАВАТА Е ТЯХНА СКОРО ЩЕ ИМА ВЬЗМЕЗДИЕ ЗА ТЯХОТ НАРОДА НА БЬЛГАРИЯ
50
1
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
БОКО, избери рейтитга, а не Дянков, много е мършавВеликият Български Народ казва - Не търси под вола теле (пари) то е под кравата (данък печалба) и млякото е там (данък девидент)ОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ? Дянков и Проф. Михаил Константинов, ЛЪЖАТ КАТО ДЪРТИ ЦИГАНИНИ, ЧЕ НЯМА ПАРИ!!! ИЗРАБОТВАМЕ СИ ГИ В ИЗОБИЛИЕ, ЗАЩОТО АКО В ЕВРОПА ПОЛУЧАВАТ 150% ОТ ИЗРАБОТЕНОТО, НИЕ ПОЛУЧАВАМЕ САМО 50%...!!!- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а производителността на труда ни е 27%!!! БНП е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е не 640лв., а 1 200 лева ЗАЩОТО СМЕ СИ ГИ ИЗРАБОТИЛИ!РЕФОРМАТА ДА, НО ДЕМОКРАТИЧНА:1. Данък печалба ТРЯБВА да се удържа при източника - ТУК В БЪЛГАРИЯ... (за миналата година печалбите са около 35 милиарда, а от тях са инвестирани САМО 1,2 МИЛИАРДА)!!!- За инвестираната и част в България данъка ТРЯБВА, да се намали на 5%...! - За неинвестираната, данъка ТРЯБВА да е 37.5% (в Германия е 35%), колкото са удръжките на работещите граждани, данък дивидент у нас е само 5%..., и искат да го намалят на 1%, а би трябвало да е колкото на нормалните хора 10%...!ТАКА ЩЕ ИМАШ ЕЖЕГОДНО ПО 15-20 МИЛИАРДА ИНВЕСТИЦИИ!!!2. Премахване ТАВАНИТЕ за пенсионни, здравни и други осигуровки и удържането им от всички доходи от ТРУД, СОБСТВЕНОСТ И СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ Тавана на осигуряване, ако се вдигне само от 2 000 на 2 700 лева прихода в социалните системи ще е 120 милиона...ТАКА В СОЦИАЛНИТЕ СИСТЕМИ ЩЕ ИМАШ ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ПАРИ3. Максималния размер на СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ, да е под размера на минималната пенсия от 136лв, която е ДОХОД ОТ ЧЕСТЕН ТРУД!ТАКА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ПРОФЕСИЯТА СОЦИАЛНО СЛАБ!!!4. Всички ЗАПЛАТИ и плащания над 500 лева, да се правят САМО ПО БАНКОВ ПЪТ, ИНАЧЕ ЗАТВОР!Така ще изчезне СИВАТА ИКОНОМИКА!!! БОКО АКО НЕ ГО НАПРАВИШ ТРЪГВАЙ ВЕДНАГА ЗА СЕЛО ДА САДИШ КАРТОФИ!!!
49
1
 
0
 
! Отговори
Не е трудно! преди 12 години
Яне, преди всичко искай "данък министър". В тази криза да не посягат на празната чиния на пенсионерите, а самите те да си намалят заплатите. А народните представители, демек- депутатите- първо по-малко на брой, второ да си работят това и там, откъдето са дошли, без заплати в Народното събрание, само платени пътни и хотел / не от най-скъпите/,когато заседават. И без това отсъстват непрекъснато.Така народът ще повярва, че искат да работят наистина за благота на хората, а не за своето обогатяване.
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Янка въртиопашката!Дали има нормален българин, който да гласува за тези педерунги?
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия двамата са любят, шъ знайте...
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** синкавите бради са отпрали, много гнусни
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
еми, не може да не е имало секс между тях, поне веднъж
44
1
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Много секси шушумиги!
43
2
 
3
 
! Отговори
Дим Дуков преди 12 години
Виж ги двамката бе, мамини гугутки, как да не ги разцелуваш и опънеш, и двамата! Те си се обичат, ама и на други не отказват!
42
2
 
8
 
! Отговори
недоволен преди 12 години
Не беше ли този хвалипръцко, политикът който искаше да уваолни Бойко Борисов, а сега тичка да му дава предложения как да управлява по-добре. Докато има такива политически мекерета няма да се оправи България никога. Аз не симпатизирам на Волен Сидеров, но той е политик с характер и не се отърква около управляващите и не им цепи басмата, както се казва. Като видя тези плазмодии от РЗС ми идва да отида и да се издрайфам в тоалетната. Гадост.
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези на снимката как се наричат?Обратни, обратни светофари, тип Дон Педро, ***, гей-берджии, меки китки или ***?
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яяяне леее,те такое д?*** тражим яааа,кат го ?беш да попръдуеее...
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
данък 'гей' да приложат!
38
3
 
5
 
! Отговори
до 39 преди 12 години
Олигарх означава да има милиарди евро и съответстващ милиарден бизнес. БВП на БГ за 2010 г. е 36 млрд. евро. Цялата страна е произвела, колкото богатството на десетина руски олигарха. Схвана ли за какво става реч?
37
5
 
8
 
! Отговори
Шушляков преди 12 години
Абе Яне и Волен що не вземат да се згодят ? Волен си пада по стегнати дупета а Яне е способен да му се одупи така че ще си паснат ! А кой от двамата прави по-хубави *** трябва да каже Борисов щото като гледам и двамата са правили упражнения
36
10
 
5
 
! Отговори
олигарх петроф преди 12 години
Абсолютно идиотска идея! Де да бяха дошли в БГ стотина олигарха с по няколко милиарда евро - зя няколко години ще се измъкнем от дъното на бедността в Европа. Ама няма! Ни олигарх, ни високи доходи, ни развита икономика - и никога не е имало.