С търпение и упоритост ще се справим, сигурен е Борисов

Около 3 млрд. лева трябва да спести държавата за стари дългове
Обновена: 3 яну 2012 14:22 | 3 яну 2012 10:05,
427
С търпение и упоритост ще се справим, сигурен е Борисов
Снимка: архив, БТА

Запазването на финансовата и икономическа стабилност е една от основните цели на правителството през следващата година. Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за БНТ, дадено в първите минути на новата година.

Според него през 2012 година ще бъдат пуснати обекти, които "само са мечтани в предишните години, в предишните десетилетия и не са ги направили". 

"Трябва да продължи финансово-икономическата стабилност в страната, да усвоим 4-4.5 млрд. от европейските програми, лятото да пуснем вече цялото метро с Ларгото и с всичките прилежащи части, цялата Южна дъга с естакадите, магистрала "Тракия”" за сезона до Петолъчката. И дано време е добро, може до края на сезона да я вържем цялата, ако позволи асфалтирана. "Меден рудник" в Бургас – голямата естакада, "Дунав мост-2" трябва да го пуснем в експлоатация“, обяви амбициите си премиерът за новата година.

През 2012 година и електронното правителство трябва да заработи на пълни обороти.

"Представяте ли си ние да работим в условия на излишъци или да няма криза? Какво строителство ще бъде. Ние сега строим повече, отколкото в годините, които отчитаха излишъците", добави още Борисов.

Той не пропусна да нападне предшествениците си в лицето на лидера на БСП Сергей Станишев. Борисов заяви, че сега се налага да се взимат пари от фискалния резерв, за да се платят "версиите на Станишев".

"И най-вече българският народ трябва да спести, да съумеем всички ние да спестим 3 милиарда, за да платим борчовете по Белене, половин милиард, влаковете на Сименс, Водното огледало, трябва да платим еврооблигациите на Велчев, догодина по това време трябва да сме заделили вече милиард и половина", оплака се Борисов.

Като грешки, които са били допуснати преди, а неговите министри не трябва да допускат, премиерът посочи енергийните проекти.

"За ядрена централа, за петролопроводи, газопроводи се подписва в пиано-бар, на коляно. И то как го подписват, нали ви го четох договора? Подписваме го, ама, 1 година след това трябва да си изчистим детайлите. Що го подписвате? Все едно на твоя език да го кажа – ще се женя днеска, ама, след 1 година ще започна да спя с жена ми. Това са правили. Ама, след 1 година тя е избягала вече жената", коментира Борисов.

Според него държавата е подписала един неефективен и неизгоден проект като Бургас - Александруполис.

Борисов е категоричен,  България трябва да мислим първо за своите интереси, а не за чуждите.

"Ако възникне екокатастрофа от този проект, кой ще носи отговорност?! Путин или аз?! Милиарди в туризма, които ще се загубят - кой ще носи отговорност - Путин или аз?!", пита риторично премиерът.

Според Борисов 2012 ще е трудна за света, за Европа и за България. Премиерът е убеден обаче, че с трудностите ще се справим, ако сме упорити и проявим търпение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
401
1
 
1
 
! Отговори
Тоя е кенеф преди 12 години
Този, от снимката, е ***.
400
2
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
СУПЕР БОКО ХА-ХА-ХА ТОЙ Е СУПЕР, АМА КАТО ДАНЪЦИТЕ - БИЛИ СУПЕР НИСКИ ДА, НО ЗА КОГО???- Пари в бюджета няма и няма да има, докато Бизнеса у нас плаща НАЙ-НИСКИТЕ ДАНЪЦИ в Европа... - 10% печалба... и само 5% данък дивидент..., а искат да го вамалят на 1%... (В Европа са общо от 40 до 60%)- Бедните и гладните в България плащат едни от НАЙ-ВИСОКИТЕ КОСВЕНИ ДАНЪЦИ в Европа... - 37,5% удръжки от доходите си и веднага още 20% ДДС..., а с другите данъци ОБЩО 65% ОТ ДОХОДИТЕ СИ (в Европа общо около 25 35%)Това се нарича - ОБЪРНАТА СВРЪХ-ЛИБЕРАЛНА ДАНЪЧНА ПИРАМИДА... ОТ КОЯТО СЕ ОТКАЗАХА ДОРИ В САЩ!!!А В ЕВРОПА ВСИЧКИ ЩТРАКАТ С ПРЪСТИ, А НИЕ ГЛЕ-Е-Е-ЕДАМЕ- Дефицита в Германия, Франция и Англия е 8, 11 и 14% , Италия беше 18%, а в Гърция стигна 21%... (напечатани пари без покритие) Тези трилиони евро качват изкуствено доходите от труд... Плаща се за нещо което не е изработено. Това са парите над 100-те% реален труд...- Когато нашият дефицит е 2%, което компенсира инфлацията, то едно "българско" евро е с 8 -12% по-скъпо от "средно-европейското" и 20% по-скъпо от гръцкото...- ОТ ТОВА ГУБИМ СЪЩИЯ ПРОЦЕНТ ОТ НАЦИОНАЛНИЯТ СИ ДОХОД..., С КОЙТО ХРАНТУТИМ БОГАТИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ И ТЕ НИ КАЗВАТ С НЕСКРИТА ПОДИГРАВКА КОНГРЕЙТСЮЛЕЙШЪН, А И ОТ БОСФОРА НЕ ПРОПУСКАТ С - КОНТРЕЙТ-СЮНЕТШЪН (голямо отрязване)- Същото е в САЩ ОТНОВО напечатаха 1.2 трилиона долари без покритие..., чрез които се ограбват целият свят.. ЕТО ТОВА Е СЪЩНОСТТА НА АМЕРИКАНСКАТА СВРЪХ-ЛИБЕРАЛНА И ВЕЧЕ СВЕТОВНА ФИНАНСОВА КРИЗА
399
1
 
3
 
! Отговори
Мутрата каза ше се.. преди 12 години
Боко ще се оправи това е ясно... покрай него и други знайни и незнайни мутри милиционери и олигарси също ще се оправят. Но виж за нас обикновените хора не е много ясна работата най-вероятно ще ни оправят.
398
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Благодаря ти, Бате Бойко, че те има!Благодаря ти, че ни даваш топла зима.Благодаря ти, че и днес огря Земята.Благодаря ти за растежа на цветята!Благодаря ти също за екипа славен,на който във Европа няма равени който спазва здрава дисциплина,но все върху народната гърбина...Благодаря ти много за министър Миро,че тракторите на площада сбира.Благодаря ти и за Дянков тъпанаря,затуй, че в нова криза ще ни вкара.Прибра пари от фирми и от хора,не спира, 'щото няма луд умора.Младенов Тотю също е голям герой със пенсиите бързо се разправи той.А Нона с Трайчо ще са ни звезди тогаз,когато се захраним с еко-шистов газ.Сергей Игнатов е отличник пък затуй,че на студентите подготвя туй-онуй.Министърът Рашидов най-културнона цялата култура май го турна...И от министър президент направи,макар че политик не му се нрави.И трябва той сега да си кротува,та Марга правилно да командýва.А пък за Цецо няма що да кажем,щом той помощник ти е много важен.Имоти дал Бог. Много на душмани.Но наш'те хора никой не ще хване.Шенгенът се отлага за нататъки пътят ни към него не е кратък минава през джудже и стара чанта,а също през Холандска пропаганда.О, Бате Бойко, откъде не мина опаса с лента цялата Родина.От грижи по България съвсем изперка,а пък заплатата ти не е кат' на Меркел.Изобщо много славно си живеем тук,на всеки смисъл и на логика напук.Благодаря ти, че от четири у наседин работи, а и той на час,а пенсиите, трайно замразени,оказа се, че пак са ни големи.Децата ми защо ли пък да учат,кат' работа пак няма да получат...И с трепет чакат и са благодарни,когато някой да сервират ги покани,че журналист и инженер не са ни нужни овчари трябвало да станем дружно.Е, нищо, че във София живеем,градинката пред блока ще засеем картофи ще отглеждаме на воляи пак ще продължавам да се моляда ни заливаш с благата си силаи да цъфти Родината ни мила!Благодаря ти!
397
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мда, и тоя се разболя от логорея... а можеше да го каже и с няколко думи само : "трай коньо за зелена трева"
396
0
 
3
 
! Отговори
левски преди 12 години
набожен съм ;.но не вярвам в клира а си прав за децата и това е най страшно .и какво предлагаш да им кажем ;ние не струваме правете си собствена държава .от начало.ама най от начало .защото нас ни беше страх ;защото и ние се забъркахме в помията ;защото беше по лесно и сега нямаме право да се изживяваме като достойни мъдри хора ;ей за това говорех
395
0
 
1
 
! Отговори
Месия-вярна преди 12 години
Ама ТЯ не е избягала, Бойко, просто не е разбрала и сега, на 10 януари разделени ще празнуваме петнадесет години! Това е да си единствената, която се обръща и крещи в тълпата пред парламента да не отстъпват прад газа и властта! НИКОГА! Целувки! Благодаря за доставените вкъщи изгубени паспорти!
394
0
 
2
 
! Отговори
frog преди 12 години
то терминалите са ни последната надежда и дано не ги ползваме с такава цел. църквата и БКП винаги са имали допирни точки, може би и за това не съм набожен, за тези дето казваш, че крадат и преди и сега са виновни БСП-БКП - не че са ВИНОВНИ ТЕ, а ТЕ са си ТЕ тяхната школа всичи са отрочета на 45г. школа, а за унищоженият дух бит вяра и всичко крепящо една държава отдавна са минали през терминалите, страшното е, че нищо не функционира правилно и нормално за да имат бъдеще децата
393
0
 
3
 
! Отговори
левски преди 12 години
еее нема как без миналото и да ти кажа сега е по малко страшно щото има изходи и то два ;терминал 1 и терминал 2 -а да ти кажа най страшното е че *** като велислава дърева застанаха до църквата рамо до рамо и още по страшното е че църквата не реагира .та тези неща са по страшни и от най страшното ако ме разбираш де а за тези дето крадат и преди и сега са виновни БСП-БКП знаеш го но и това няма лошо щото пари се изкарват но унищоженият дух бит вяра и всичко крепящо една държава няма оправяне
392
1
 
2
 
! Отговори
frog преди 12 години
левски, тука никой не говори за минало, а за настояще и бъдеще време, тия които крадат в тая държава са едни и същи и преди и сега, няма начин да е друго..... в управата и бизнеса се въртят едни и същи имена, като Виенско колело са, ту горе ту долу...правят си каквото искат....сега е страшно....утре ще е по страшно....
391
1
 
4
 
! Отговори
левски преди 12 години
верно бе забравих за тези уникални години преди него дето не теглихме не бегахме граници за да си изхранваме семействата не ни тровеха с нередовни храни и питиета не откраднаха цялата държава и не съсипаха 7 милиона съдби тези добри хора преди него ми къса памет бре ама що не ни припомните хубавините от преди него та да ни стане по леко де айде чакам .....
390
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ББ: Това, че хазната е празна, не е най-лошото. Лошото е, че има дългове... Нема такъв деееееебил
389
0
 
2
 
! Отговори
frog преди 12 години
Левскарююю...незнам кой съд и кой прокурор ще смени, ще си сложи негови и пак ще тегне народа! Доколкото знам вече и Левски е купил!
388
2
 
3
 
! Отговори
левски преди 12 години
хихихихи ало червенотиквеничетата що подскачате така като видите бат бойко а лошо ли ви е свикайте щото връщане няма няма а като махне и пенгезовия съд заедно с домашния ви прокурор велчев и ще построите белене с голи ръце и без пари дръжте се
387
1
 
9
 
! Отговори
frog преди 12 години
Асфалтиран път до гробищата не ми трябва! Голями *** сме, скоро ще запчнеме да мреме по улиците от глад.....
386
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вече ме е страх да отворя каквото и да било,от вътре винаги изскача кратуна от Банкя.
385
0
 
3
 
! Отговори
африкански преди 12 години
картуната знае много ,а и не забравя.така с волско търпение строяхме социализма и комунизма и не стигна,,хме до никъде,а сега с какво ще се справим и кога,никой не знае.това му е хубавото,никой да не знае.
384
0
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Новогодишна честитка от правителството на Герб и сурвакар Бойко ! От вчера с новите акцизи дизела е вече 2.62 лв./незапомнени цени в историята на България/,поскъпнаха природния газ и газ-пропан бутана,бензина,хранителните продукти защото са свързани с цената на дизела.....Честито на всички гласували за Герб ! И браво на Бойко- добре им го навря !
383
0
 
17
 
! Отговори
морски преди 12 години
Айде бе, Бойко,построй един завод поне който да произвежда нещо!Силна икономика се прави с производство,не с внос на стоки от запада.Така само пълним техния джоб.
382
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моето мнение е, че вече няма място за учтивост. Явно страстите са достигнали такова ниво, че само се обиждаме, не използваме доводи.