Степента на терористична застрашеност на България не е повишена

Допълнителни мерки са взети от дирекция “Сигурност” на летище “София”
Обновена: 6 яну 2012 14:35 | 5 яну 2012 19:00, Елка Василева
94
Степента на терористична застрашеност на България не е повишена
Снимка: Архив Булфото

Степента на терористична застрашеност на България не е повишена. Това каза главният секретар на МВР Калин Георгиев.

По-рано днес беше разпространена информация, според която групировката Хизбула може да подготвя мащабен атентат срещу израелски граждани у нас.

Провеждат се стандартните процедури и се взимат стандартните мерки за сигурност в страната. Българските служби са в непрекъсната връзка с евроатлантическите структури за сигурност и израелските специални служби. Към момента българските граждани могат да бъдат спокойни, каза Калин Георгиев.

Още по темата

Допълнителните мерки на летището в София са взети от дирекция "Сигурност" на аерогарата. Те касаят проверки на вещи и обекти, но това за МВР са стандартни и рутинни процедури, каза Георгиев.

Днес сутринта на Летище "София" се е състояла работна оперативка с представители на израелската авиокомпания "ЕЛ АЛ", Дирекция "Сигурност" на Летище "София" и представители на Главна дирекция "Гранична полиция", казаха от пресслужбата на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Обсъдена е била подадената информация, направена е оценка на риска и са набелязани съответните мерки за сигурност.

Самолетът на "ЕЛ АЛ" е кацнал и след това излетял безпроблемно, посочват от транспортното министерство.

Българските специални служби не разполагат с информация за подготвян терористичен акт на територията на страната, съобщиха междувременно от пресцентъра на Министерски съвет.

Израелската служба за борба с тероризма заяви пък тази вечер, че не разполага с конкретна информация относно възможно терористично нападение срещу израелски туристи в България и че те не трябва да се въздържат от посещения в страната, съобщи в. "Аарец".

Службата изтъкна, че първоначалното предупреждение на ръководителя на отдела за сигурност в израелското министерство на транспорта Дани Шенар по този въпрос било направено преди три седмици.

Изявлението на службата за борба с тероризма беше направено няколко часа, след като Дани Шенар заяви пред вестника, че е помолил няколко европейски страни да засилят мерките за сигурност около туристически групи от Израел в хотели и зимни курорти, като изрази безпокойство относно евентуални терористични нападения в българската столица София.

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОЙ И МЕКАТА КИТКА серГЕЙ КАЗВАШЕ, ЧЕ НЯМА КРИЗА
11
3
 
3
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
"Ние разчитаме на балансираната ни външна политика с арабския свят, с Палестина, с всички държави там сме в изключително близки, приятелски отношения. Арабският свят прави бизнес в България, на всеки ъгъл има дюнер",така каза премиерът преди време,помните ли ? А ся кво излиза май теорията на великата мутра се къса по шевовете като цепка в средата на износени селски потури . Като допускаме *** в България ще има не само атентати ,а коленния ,бесения и изнасилвания . Честита чифутска демокрация .
10
3
 
2
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
"Ние разчитаме на балансираната ни външна политика с арабския свят, с Палестина, с всички държави там сме в изключително близки, приятелски отношения. Арабският свят прави бизнес в България, на всеки ъгъл има дюнер",така каза премиерът преди време,помните ли ? А ся кво излиза май теорията на великата мутра се къса по шевовете като цепкатата в средата на износени селски потури . Като допускаме *** в България ще има не само атентати ,а коленния ,бесения и изнасилвания . Честита чифутс
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И сега какво? Трябва ние да плащаме, затова, че израелците били застрашени?
8
1
 
5
 
! Отговори
legion d'etrang преди 12 години
с тая умряла физиономия като те видят терорягите и мигновено се отказват...карай така подхожда ти дечко
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе ако наистина има някаква сериозна заплаха, Израел ще препоръча на гражданите си да напуснат България или поне да се въздържат от пътуване. Щом няма такова нещо, значи е много шум за нищо...
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
човекът не го ***, ако щат да гръмнат слънчевата система, а то няква софия ...
5
1
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 12 години
:D
4
1
 
11
 
! Отговори
?! преди 12 години
и що сте сложили такава успокоителна снимка, че и брадясал кат начинаещ терорист
3
4
 
28
 
! Отговори
Апис преди 12 години
Тоя е толкова заспал, че и да гръмнат НДК пак няма да е разбрал :D
2
2
 
12
 
! Отговори
М21 преди 12 години
А бе това да не е еврейска партенка?
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пу съм първи!