40 млн. лева ще ни струва снегът

Преглед на печата на 15 март 2012 година
Обновена: 15 мар 2012 08:11 | 15 мар 2012 07:27,
27
40 млн. лева ще ни струва снегът
Чистим много по-добре и това всички го признаха, каза Лиляна Павлова. Снимка: архив, Булфото

"Снегът ще ни струва 40 млн. лева" е заглавието над интервю в "Труд" с председателя на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура"/АПИ/ Лазар Лазаров. 

"Тази зима зимното почистване прогнозно ще е около 40 млн. лв. Представените фактури ще са за повече от 40 млн. лв., но като приспаднем глобите, които наложихме за близо 1 млн. лв., ще се получи точно 40 млн. лв", изчислява той. 

Бюджетът на АПИ е намалял двойно, а за текущ ремонт и поддръжка - четворно, казва в интервю за "24 часа" Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството. 

"В момента имаме 112 млн. лв. за текущ ремонт, за кърпене на дупки, за поддръжка на пътищата и почистване, а те през 2008-2009 г. са разполагали с 397 млн. лв. Несравнимо е. Ние с много по-малко пари правим повече, защото много строго следим фирмите и ги санкционираме. И с парите от глоби също пълним дупките.

Всички си спомняте какви бяха пътищата при предишното управление. А ние намалихме служителите на АПИ с 1000 души, имаме три пъти по-малък бюджет и вършим много повече работа. Чистим много по-добре и това всички го признаха", коментира Павлова.

Държавата продължава да бъде най-щедрият работодател, съобщава на първа страница "Сега". Средният осигурителен доход в страната за 2011 г. едва стигна 594 лв. - почти с 16 лв. по-малко от очакванията на кабинета за 609.96 лв., но привилегированите групи на военни, полицаи и чиновници на пълна държавна издръжка продължават да просперират. Средният осигурителен доход на военни и полицаи за 2011 г. мина 1005 лв. /при 997 лв. за 2010 г./, показва анализ, изготвен от НОИ. 

Комисиите и агенциите също са разточителни с бонуси, показва справка на "Сега", публикувана на вътрешна страница. Най-щедра в разходите си за възнаграждения на фона на щатния състав е Комисията за финансов надзор, оглавявана от Стоян Мавродиев. Най-скромни са разходите в Агенцията за ядрено регулиране. Въпреки уверенията на Борисов, че не е знаел за раздаваните бонуси, се оказа, че администрацията на Министерския съвет също не е останала без допълнителни пари, пише пo темата "Дума". 

Справка на сайта Медиапул показва, че в МС са раздадени 247 384 лв. над заплатите за миналата година. Отделно служители в централната администрация са получили допълнителни възнаграждения по граждански договори, възлизащи на още 247 хил. лв.

Според заглавие в "Монитор" ГЕРБ заделя всеки втори лев. Около 16 млн. лв. е получила през миналата година управляващата партия под формата на държавна субсидия. ГЕРБ е икономисала половината от преведената от финансовото министерство сума, или всеки втори лев, отчете нейният организационен секретар Цветомир Паунов. Излиза, че ГЕРБ е най-пестеливата партия у нас. 

СДС харчи най-много от държавните си пари за коли и служебни телефони, посочва в друга статия "Монитор". "През 2011 г. сме получили субсидия в размер на около 2,08 млн. лв. Цялата сума е изразходвана, все пак имаше избори. В година, в която няма, може и да се реализират икономии", коментира финансовият директор на "Раковски" 134 Филип Кирев.

Близо 20-25 процента от лозята у нас са измръзнали, поради което е възможно да има недостиг на бяло вино, алармира в интервю за "Класа" Пламен Моллов, председател на Националната лозаро-винарска камара. За същото алармира и пред "Монитор" директорът на Изпълнителната агенция по лозата и виното Красимир Коев. Той посочва като основна причина за липсата не тежката зима, а инвазията на италианските фирми, които през миналата есен са изкупили гроздето от белите сортове направо от лозята.

Около 1900 шофьори изгоряха в акция "Нагло паркиране", пише "Монитор". Внушителният брой нарушители беше засечен само за 3 дни от столичните катаджии, които от понеделник започнаха да отпушват улиците и да санкционират за колани. В борбата с нагло оставените на пътя автомобили бяха изпратени 30 полицаи, 4 коли с камери и всички налични паяци. Репатраците са вдигнали над 600 возила, спрени в районите на кръстовища и пешеходни пътеки, а униформените са написали 803 акта и фиша. Други 470 водачи са били щракнати от мобилните камери, монтирани в полицейски коли.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"В момента имаме 112 млн. лв. за текущ ремонт, за кърпене на дупки, за поддръжка на пътищата и почистване, а те през 2008-2009 г. са разполагали с 397 млн. лв."Боко, къде са парите? Тройните крадели, а парите били 4 пъти повече. Мутренската *** разбира само от грабене. Къде са 4 млрд от резерва? За какво опукахте още 2 млрд нови дългове?
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В момента в Бургас вали сняг.
20
0
 
3
 
! Отговори
Димитър преди 12 години
Лилянче, по въпроса за "качественото" пълнене на дупките - Ела душо, да видиш кво станА с кръпките в Люлин след като се дигнА снега. Па може и да се разходиш през Петрохан, дето го пълнИха нАесен - ама да не забравиш протектора за зъби, че след тва стоматолога ше ти сменя целото чене...
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Екстра - само 40. Дори в градовете на големите улици, ако пътуваш с градски транспорт трябваше да се прескачат преспи, за да слезеш или да се качиш. Вече сме способни да конкурираме Стефка Костадинова и някой алпийски скиор. И за тази ни подготовка само 40 млн. А пък по селата какво се оплакват. Тяхната подготовка е в пъти по-желязна. Ясно е защо не ни дават зимна олимпиада. Всички ще вземем златните медали.
18
0
 
5
 
! Отговори
cont преди 12 години
Ако минете по пътя Белово - Юндола ще разберете колко " добре" са си сваршили работата не заслужават и стотинка
17
0
 
7
 
! Отговори
pege преди 12 години
пълни глупости .висяхме като кучета по пътищата,бутахме и ринахме сняг.На това ли му се вика почистване.Егати наглата пу............тка.
16
4
 
4
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Ще има ли лапане - ДА, по -добре ли беше изчстено при в пъти повече сняг обаче - ДА... това е положението докаот не изискваме от властта да си върши работата както трябва, но и заколкото тярбва...
15
0
 
10
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
приказката е много интересна и показва пътя на Мария Антоанета до гилотината. Само че Франция си е Франция, а ние ще си ядем червивите ябълки! /Защото хубавите у нас прасетата ги ядат!/
14
0
 
18
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Седял си един цар в тронната зала и чул през прозореца викове: Айде на хубавитеябълки-и-и-и!Погледнал един старец с каруца продава ябълки, а наоколо тълпа купувачи.Прияли му се и на царя от плодовете, викнал първия министър и рекъл: На ти петжълтици, бягай да ми купиш ябълки.Първият министър викнал последния министър и му рекъл: На ти четири жълтици, бягайда купиш ябълки.Последният министър викнал церемониалмайстора и му рекъл: На ти три жълтици, бягайда купиш ябълки.Церемониалмайсторът викнал шефа на стражата и рекъл: На ти две жълтици, бягай дакупиш ябълки.Шефът на стражата викнал един стражар и рекъл: На ти една жълтица, бягай да купишябълки.Стражарят излязъл и спипал стареца за яката: Хей, какво си се развикал? Тука хан лие или царски дворец? Марш оттук, ябълките се конфискуват.Върнал се стражарят и рекъл: Ето, шефе, добра далавера. За една жълтица половинкаруца ябълки.Шефът отишъл при церемониалмайстора: Ето, значи, за две жълтици един чувал ябълки.Церемониалмайсторът отишъл при последния министър: Ето, за три жълтици една торбаябълки.Последният министър отишъл при първия министър: Ето, за четири жълтици половинторба ябълки. Какво да се прави, началство, инфлация.Първият министър се явил при царя: Ето, ваше величество, както заръчахте -заповядайте пет ябълки.Седи царят в тронната зала и мисли: Пет ябълки пет жълтици. Една ябълка еднажълтица. И народът ще се скъса да купува. НА ТОЯ НАРОД ТРЯБВА ДА МУ СЕ ВДИГНАТДАНЪЦИТЕ!
13
11
 
6
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
При Герб, снежинка - левче! --При тройната ламя - снежинка - милионче! Турено в джоба на Съсела, ***, Кобурга.
12
0
 
7
 
! Отговори
дядо коледа до 11 преди 12 години
Така си беше!Защо лъжат и крадат от народа?
11
1
 
17
 
! Отговори
дядо мраз преди 12 години
ОПА ГОЛЯМА КРАЖБА ЩЕ ИМА!90% от пътищата не бяха почистени.Крадци,крадци и пак крадци!!!
10
1
 
14
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Че ББиткото винаги е бил с ДПС. Не го слушайте какво говори. Гледайте го какво прави!
9
1
 
17
 
! Отговори
уууу преди 12 години
При Герб, снежинка - левче!
8
1
 
16
 
! Отговори
мамата преди 12 години
на това правителство не му ли е ясно че не може да се изхранва само с глоби, вдигане на цени, такси и данъци? Явно на мутро-милиционерите дотам им стига акъла. Който ги избра - да гние в Ада!!!!!
7
0
 
11
 
! Отговори
КИНТИТЕ на народа ни преди 12 години
Почти един милион лева, и то само за една година, е успял да изкара синът на Емел Етем, показа проверка на България Днес.Впечатляващата сума е спечелена от фирмата на 33-годишния Илиан Тошков Евростар алианс. Дружеството на наследника на влиятелната особа от ДПС е регистрирано през 2008 г. и се занимава със специфични финансови операции. Въпреки мистериозния си предмет на дейност Евростар алианс" е реализирало приходи от 858 хиляди лева за миналата година.Според отчета парите са от обичайните за ДПС консултантски услуги.
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В нашият квартал, не чистиха цяла зима.Интересно за какво ли ще и плащат?
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че кой им е виновен,че имали по-малко пари,да не бяха раздавали тлъстите бонуси,тогава щеше да има пари!Само в МВР са си раздали повече от 40 млн бонуси,колкото за почистването на цяла България!
4
2
 
6
 
! Отговори
Ким Кардашян преди 12 години
За мен нищо не казват! А толкова се пързалях по дупе в снега.
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този тюлен, Павлова, пак плещи глупости.