Режат висящите кабели по улиците

593 незаконни базови станции имали мобилните оператори
27 мар 2012 20:16,
21
Режат висящите кабели по улиците
Премахването на кабелите започва от днес. Снимка: архив Булфото

Има 593 незаконни базови станции на мобилни оператори, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Тя обясни, че те нямат разрешително за строеж и за ползване. Павлова призова мобилните оператори да узаконят базовите си станции.

На пресконференция на Дирекцията за национален строителен контрол Павлова обясни, че това ще предотврати принудително изключване на тока, което би следвало да се направи следващия месец, когато ще започне процедурата по премахването на незаконните базови станции.

От днес започва премахването на висящите кабели по улиците, съобщи началникът на ДНСК Милка Гечева.

На сайта на ДНСК е публикуван регистър със заповедите за премахване, който се обновява на всеки десет дни.

Заповеди за премахване на кабелите има във Варна, Русе, Стара Загора, Перник, Монтана и София.

Миналата година са изпълнени 26 заповеди за премахване. Неудобства за гражданите е имало само по време на премахването им.

3000 лева е струвало премахването на висящите кабели от идеалния център на София. Принудителното премахването се финансира от глоби и санкции.

От ДНСК призоваха операторите сами да изпълнят заповедите и да поставят кабелите си под земята, за да гарантират качеството на услугите на клиентите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега ще ни резнат жицата на безжичните телефони значи :)
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"всезнайковци""забавлявам се"Световната здравна организация излезе със следния доклад още миналата годинат.е. светът официално е предупреден, че ел.магнитни излъчвания могат и да са причина за рак!А едно време са рекламирали цигарите като пречистватели на белия дроб и едни хора са се забавлявали на твърденията, че са вредни...
17
0
 
1
 
! Отговори
ТТН преди 12 години
Тия смешки ги чувам от 15 години, и не вярвам нещо да се случи. Както и за старите коли, които щяха да бъдат изхвърляни. Само пожелания - действия никога. е, сори. Това се казва - общество на пожеланията, вайкането и чуденето.
16
0
 
3
 
! Отговори
Селяк от блок преди 12 години
Аз ги премахвам отдавна.. ръчно с клещите ;) Изобщо не ме интересува на кой са че няма да гледат Фатмагюл довечера ..
15
2
 
2
 
! Отговори
bo преди 12 години
Целта е малките фирми които не могат да си изградят мрежа да фалират. Те ще бъдат изкупени от по-големите и конкуренцията отново ще намалее.
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз лично предпочитам заплатите у нас да са средно по 2000 лв., а пък кабелите да си висят колкото искат... Но както сами виждате, правителството единствено умее да реже кабели, а не да създава условия за вдигане на стандарта... - Хората умират от студ и от глад, самоубиват се от бедност, нямат пари да си платят лечението, но пък правителството работи за поддържането на добрия външен вид!
13
1
 
9
 
! Отговори
оп преди 12 години
Я пак - да узаконят?!?!?! Абе тая тлъста лой май съвсем се е забравила, няма такова животно да се узаконяват! Всичко незаконно се СЪБАРЯ алоооо министърке спри кИфтета и прочети ЗУТ!!!!
12
3
 
3
 
! Отговори
гацо преди 12 години
а висящите кабели във входа на блока кой да ги махне.мисля че входа е частна собственост и всички кабеларки трябва да си плащат наем.иначе вземам секачките и за отрицателно време кабелче няма да остане.еееее като закъснея да си платя кабеларката веднага ми спират нета.май и аз ще им спра водата.
11
0
 
11
 
! Отговори
гласоподавател преди 12 години
"Павлова призова мобилните оператори да узаконят базовите си станции." Г-жо министър, като всички герберасти освен, че си проста и "куха лейка" не си прочела ЕДИНСТВЕНИЯ закон касаещ дейността ти - ЗУТ. Там НЕ СЪЩЕСТВУВА процедура "узаконяване на ...", а ПРЕМАХВАНЕ! Как да го "измислят" ваш,те хора.... В държавата цари хаос, като след 1947-*** то бива болшевишка простотия и ограбване, но чак пък толкова... Не вярвах, че народа ни е "заседнал" на еволюционната - 1947-а... Жалко, но така ни се пада
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МОБИЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ СА КИХНАЛИ КЪДЕТО ТРЯБВА.
9
3
 
14
 
! Отговори
Нерабиращия преди 12 години
Държавата продаде БТК на Viv заедно с каналната мрежа.Сега пак държавата иска да се вкарат кабелите под земята? 1.Viv искат такса за метър кабел - Няма гаранция за кабела колко време ще работи (постоянно се теглят кабели от кой ли не)2.Каналната мрежа е препълнена, имайки предвид че е проектирана за нуждите само на БТКто.3.В цял свят има въздушни кабели. 4.Не ти се разрешава да направиш собствена канална мрежа...Вързани ли са ти ръцете или някой ти бърка на сила в джоба...
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
POREDNATA MALOUMNA IDEIA NA MINISTERKATA SEGA E MOMENTA DA SE VDIGNE CENATA NA NETA I TELEVIZIATA VSICHKO SI IMA CENA PROEKTI KOPANICI KORUPCIA I NIE KLIENTITE PLA6TAME SRAMOTA
7
10
 
7
 
! Отговори
Разбиращ преди 12 години
Отговарям на професора от първия пост. Много се забавлявам като чета мнения на такива всезнайковци, които си носят телефона в джоба си до т....ците. Базовите станции не ти причиняват рак на мозъка, а телефона може да бъде някаква причина за това, когато бачка на пълна мощност понеже станциите са някъде на майната си. да не говорим че няма да има и никаква възможност да се свържеш.
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A BE 6TO NE OREJAT I KABELITE NA ENERGOTO PA DA STOIM I NA TAMNO BSICHKO OPRAVIXA SEGA SA KABELITE
5
1
 
19
 
! Отговори
Сеир преди 12 години
Едните ще ги отрежат, другите веднага пак ще ги провесят - тази игра сме я гледали вече, измислете нещо ново. Впрочем, дайте на Биби ножица и гледайте сеир ...
4
5
 
14
 
! Отговори
Томас преди 12 години
поредната тъпотия - сигурно ще изкопаят навсякъде по селата щото не трябвало да висят кабели - пък аз зад оградата ще си закопая кабела за интернета - да не виси на бора както е сега...
3
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да минават и да режат висящите кабели наред. Писна ми да гледам паяжини от кабели - всеки опъвал нанякъде, за нещо си, с някаква идея, без да го интересува нищо.После премахнатите кабели да ги предадат за скрап и да дарят парите за сирачетата или за някой друг в нужда. А ако се установи на кой са тия скапани висящи кабели - глоби, докато не му се завие свят на ***!
2
2
 
15
 
! Отговори
КуРти преди 12 години
А НЕК? Или за тях не се отнася, тая тлъстата министърка да дойде в Захарна Фабрика да види за кво иде реч, не да ми лала заучените неща.
1
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А за базовите станции?Цял свят им написа че са вредни че предизвикват рак на мозъка,високо кръвно рак на кръвта и тн и тн и тн.Много са *** управляващите ,вместо да принудят GSM операторите които притежават безкрайни милиарди да направят специални пилони за гнусните си излъчватели и да ограничат броя им те им узаконяват.