Плевнелиев зове за обновяване на авиационния парк на ВВС

Президентът иска България – генератор на стабилност на Балканите
11 апр 2012 11:32,
131
Плевнелиев зове за обновяване на авиационния парк на ВВС
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

"Технологичното обновяване на авиационния парк на българските ВВС е наложително, за да гарантираме и занапред успешното изпълнение на задачите, свързани с националната сигурност и със съюзническите ни задължения".

Това каза президентът Росен Плевнелиев при откриването на международната научна конференция "Авиацията в съвременната геополитика и стратегия на ЕС, НАТО, коалициите и държавите", посветена на 100-годишнината на българската авиация.

Сред факторите, от които зависи това, държавният глава посочи, че съюзническите ни ангажименти еднозначно определят изискванията за оперативна съвместимост на авиационната техника на България със стандартите на НАТО и ЕС.

Президентът подчерта важността за изработване на анализи и сравнителни оценки за ефективността на разходите и ресурсите за целия жизнен цикъл на авиационната техника.

Той допълни ,че за изготвянето на тези изследвания трябва да се използва ефективно и да се развива целенасочено интелектуалния авиационен потенциал на нацията - на военнослужещите от авиацията, на научния капацитет на БАН, на университетите, изследователските организации, неправителствените организации.

Росен Плевнелиев отбеляза, че се очертават няколко перспективни направления за развитие на българската авиация и авиационен бизнес, като водещото е България като генератор на сигурност в региона, в ЕС и в рамките на НАТО.

Президентът открои и основната задача на авиацията на българските ВВС по охраната на въздушните граници на страната, на ЕС и на съюзниците ни от НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
2
 
! Отговори
Мила преди 12 години
Аз също го казвам,бе Бари,но от обиди акъл не идва!Нито на някой му дреме,че бари го е нарекъл "***",нито на някой му е додремало,че Мила мисли,че народа е ***!Най-лошото е,че наистина на никой не му дреме за нищо!Там е най-сериозният проблем!
100
0
 
4
 
! Отговори
JJ преди 12 години
Един съвет, започни да четеш книги от забранени на запад автори, спри да гледаш телевизия, специално новини, не само българси, спри да гледаш Дискавъри и вс други от сорта, започни да се интересуваш от реалния свят и нещата които се случват в него. В Интернет може да намериш невероятни неща и мн отговори, стига да си готов да ги приемеш. И ако наистина се потрудиш и почетеш в правилната посока, ще разбереш, че българите не са *** - напротив. На мен също ми звучеше смешно преди време.
99
0
 
3
 
! Отговори
Валентин преди 12 години
Абе,нещастнико ***,на чии народ си президент,бе да ти...Не четеш ли вестници,къде живееш,бе *** .Ние,най-бедните в ЕС,устремили се стремглаво към третия свят искаме да си купим Ролекс.Що си не е...майката ***,не мога да разбера ЮЕс Ей ли ви плаща или ние,още по-тъпите!Кога се качихте в Мерцедесите,кога ви посиняха гъзовете.На времето когато ти си бил областен комсомолски секретар,радио "Свободна Европа",казваше:Колкото е по-беден един народ в толкова по-лукс коли се возят управниците му.
98
1
 
1
 
! Отговори
бари преди 12 години
JJ, tuк въобще темата не е за това. Темата е за това, че народът ни е *** и си заслужава участта. Даже живее по-добре, отколкото заслужава. Ако не беше ***, щяхме да си произвеждаме наши самолети и наши автомобили.
97
1
 
1
 
! Отговори
бари преди 12 години
Анонимен, много си ***. Я да те питам например, ако някой ти каже, че ако не затриеш ти някой град, ще загине цялото ти семейство, ти какво ще направиш? Или ако не направиш така, че да уволнят твой колега (не уточнявам начина), ще уволнят теб и ще гладува цялото ти семейство? Честно ти казвам, рядко срещам някой ограничен, елементарен, късоглед и глупав като теб. От кое село си бе, момче? С овцете ли си израсъл, че имаш такова овче мислене? Философия чел ли си, например?
96
0
 
1
 
! Отговори
JJ преди 12 години
И така Бари, явно темата ще се задълбочи, затова нека като по - вещ във военните и народни дела ни разясниш нещо: Защо след като вс се прави в името на народното добро, се закупва военна техника от запад, която е около 5х скъпа от доказано в пъти по - добрата руска примерно? Един съвсем *** въпрос, ако пред теб има SONY за 5 лева и NEO за 15, кое трябва да бъде избрано в името на народа ?
95
1
 
1
 
! Отговори
бари преди 12 години
Освен това, Мила, не съм казал само аз, че българите са ***. И Дядо Славейков го е казал, ако не знаеш неговото стихотворение. Направи му и на него забележка. Аз само потвърждавам, че съм съгласен с него. Пълно е с *** *** като 118.
94
1
 
1
 
! Отговори
бари преди 12 години
Мила, един Христо Ботев се е бил разпенил и е искал да затрие цяло село, че аз, който само казвам истината на народа в очите, мисле че не е нещо, което заслужава такава силна дума "разпенил". А на тъпоумниците, които дават пари на наркоманите и ***, зада се плодят и да ни ограбват и нападат, не мога да кажа нищо друго, освен че са тъпоумни ***, които си заслужават участта. "Пеня" се, защото трябва да живея сред такива *** като 118.
93
1
 
1
 
! Отговори
JJ преди 12 години
Пичове, нека не се обиждаме, всеки си има гледна точка, това е нормално. Но реално, държава която не се грижи за своя народ, не заслужава нищо. Българина си остава българин където и да е по света. Много хора обиждат българите зад граница, но никой не е напуснал Бг от много лесно.Всички имаме семейства и всеки намира своя начин да се грижи максимално добре за близките си.
92
0
 
2
 
! Отговори
Мила преди 12 години
Барито нещо се е разпенил...има и по-културен начин да кажеш на някой,че е ***!Днес в обедната почивка гледах как двама наркомани в продължение на 1 час "събираха помощи за деца" и така и не успях да възприема колко точно е наивен народа...онзи народ,който реве,че живее с 200 лв на месец даваше 2 лв за картичка,с които после тия двама бизнесмени да се надрусат!Така,че Бари,прав си,приятелю...народа е много ***,затова ще ни крадат и лъжат докато умрем!
91
1
 
1
 
! Отговори
бари преди 12 години
"Ъъъъ....." Не намираш думи, защото ти е беден речника и общата култура. затова ти е простено да не знаеш, че не военните правят войните, а политиците. Както убива не мечът само по себе си, а ръката, която го насочва. Но както казах вече, простена ти е ограничеността. Ти си цивилен. Никога няма да прогледнеш широко и да разбиеш оковите на ограничеността си, защото си си останал просто цивилно плъхче. *** ще си и умреш.
90
1
 
1
 
! Отговори
бари преди 12 години
115, чак сега ли загря? Простено ти е. Ти си цивилен. Никога няма да се оправиш. Ще си останеш повредена ***.
89
1
 
1
 
! Отговори
бари преди 12 години
JJ, нещо не вдяваш, каквото ти казвам. Затова ще го потретя - на *** народ, просто управление. Българският народ е *** като 111-и. Ти какви здравни услуги искаш да има една ***? Добре си направил, че си се махнал. И аз искам да се махна и да не живея с такива комплексирани *** като 111.
88
1
 
1
 
! Отговори
бари преди 12 години
до 111, неадекватен цивилен плъхПреди да тръгне Ботев с четата си е имало "комитетски дела", ако не знаеш. Всичките села по пътя му до Враца са се кълняли, че само да дойде всички ще се вдигнат на борба с него. Ако не си чел историята, няма как да знаеш, че е бил бесен за това и е искал да избие всички в Борован. Казал е:"И аз народ съм дошъл да освобождавам." Ти не си знаеш историята, бе! На такива като тебе прародителите са им спели тогава, както ти сега си заспал. Телефони? ***!
87
0
 
2
 
! Отговори
JJ преди 12 години
Ами Бари, аз 30 години плащам данъци в България, в замяна това не получих нищо, само се увеличиха разходите ми, разбих си нервите, денонощно мислех как да свържа двата края, нямах достъп до здравни услуги, а когато имах - си плащах, нищо че съм осигурен. Нещата са много ... От 2 години плащам данъци и в една друга държава - повярвай ми, вече съм щастлив, че плащам данъци :) Българите не са овце, просто им писна.
86
2
 
1
 
! Отговори
бари преди 12 години
На сгазеното преди няколко дни 8-годишно момиченце, което се е давело в кръвта си, защото никой не му е помогнал, единствено един военен офицер се е притекъл на помощ. Иначе детето да се е удавило в собствената си кръв. А "великите и умни" цивилни са гледали и са си бъркали в носа, докато детето е умирало. ***, а не хора! Но в кръчмата са много велики. Нали ги наблюдавам от години. Парвенюта са цивилните. Рядко някой читав е останал в БГ.
85
1
 
1
 
! Отговори
бари преди 12 години
JJ, както казах "На *** народ, тъпо управление". Робът си е роб, макар и освободен преди повече от сто години. Когато Ботев е дошъл да вдигне въстание, всички са се изпокрили по къщите си. Аз се опитвам да водя няколко "борби" срещу нередности, но хората които защитавам си стоят в къщите и казват:"Е то нищо няма да стане." Ами като нищо не направите нищо няма да стане. ***, а не народ сте, пак го повтарям.
84
2
 
1
 
! Отговори
бари преди 12 години
Логиката на българина е следната:"Тази прослойка от обществото всички са ***. Онази прослойка всички са ***. Другата прослойка всички не стават. Оооо, аз съм най-велик!" Това е българският комплексар. Търси някоя прослойка да й се подиграе и присмее, за да си избие вродените тежки робски комплекси, насадени от дългогодишното робство. И коментиращите по-долу тъпоглавци са ярък пример за българската комплексарщина и робска психика. Както казах - не народ а ***!
83
0
 
3
 
! Отговори
JJ преди 12 години
Бари, звучиш чудесно, но едва ли е много по - приятно да гладуваш или да ти вземат апартамента за неплатени данъци или кредити. Армия няма повече от 10 години... Закупуването на техника е с цел подмазване и планово изпълнение на "задължения" поети към по - големи държави, както и лични облаги на определени кръгове.
82
1
 
1
 
! Отговори
бари преди 12 години
На *** народ, тъпо управление. Хората са си го казали. Не сте народ, а ***. Какво очаквате тогава? Някой да ви третира като хора? Сами сте си виновни.