Отпадналите поправки в закона за горите минават по друг закон

Парламентарна комисия прие законопроекта за изменение и допълнение на закона
11 юли 2012 19:43, Красимир Ангелов
23
Отпадналите поправки в закона за горите минават по друг закон
Снимка: Архив Булфото

За "стъпки" на съществуващите лифтове и влекове, които са обявени за "търпими строежи" по Закона за устройството на територията, ще се дава право на строеж за 20 години.

Това предвиждат приетите на първо четене от парламентарната комисия по регионална политика и местно самоуправление предложения за промени в Закона за горите, внесени от народния представител Десислава Танева и група депутати, предаде БТА.

„Предложеният текст е в съответствие с постигнатите споразумения между представителите на различните екологични организации", поясни пред журналисти председателят на комисията Любен Татарски.

Единствената промяна, която остава спрямо първия вариант на закона, е по отношение на "стъпките" на съществуващите лифтове, така че да се узаконят поне тези, които са "търпими" по смисъла на закона, обясни още депутатът от ГЕРБ.

Има и промяна по отношение на частните гори до 2 хектара, от които собствениците искат да добиват дървесина. Татарски припомни, че природозащитниците поискаха това да не се позволява без национален горски план.

„С новите текстове е предложен междинен вариант, според който ако съществуващият горскостопански план не предвижда дейност в тези райони, собствениците да могат да добиват до определен процент от наличния горски фонд за собствени нужди. Това е балансиран и приемлив за всички страни вариант, каза Татарски.

Още новини от икономика и политика четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
opt_news преди 11 години
Браво на kamen.todorov.79! Говорим за подобряване на условията за каране на ски, а не както някои казват масово изсичане и бетониране!
15
4
 
1
 
! Отговори
kamen.todorov.79 преди 11 години
искам да Има Писти на Витоша, както и нови лифтове ! за какви гори говорим, имаме си и то прекрасни такива, а тука става дума за подобряване на инфраструктурата и за достъпа на софиянци до планината !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От трън та на глок.
13
1
 
2
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ГЛЕДАМ И СЕ ЧУДЯ НА ГЕРБ...- ЩЕ ОТКРИВАТ ТОПЛАТА ВОДА И КОЛЕЛОТО...И СЕГА В ЗАКОНА ИМА ПОНЯТИЕТО...:- "ОТСТЪПЕНО, ВЪЗМЕЗДНО ПРАВО НА СТРОЕЖ"..., КАТО В ДОГОВОР СЕ ОПИСВАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА СТРАНИТЕ ПРЕДИ И СЛЕД "ПОЛЗВАНЕТО"...САМО, ЧЕ БАЙ ВИ *** - ЗА НИЩО НЕ ПЛАЩА... ТОЙ САМО ПОЛЗВА...!!!- ЕХ, БЕДНИ МИ АЛЕКО..., АКО БЕШЕ ЖИВ ДА ГИ ОПИШЕШ..., ЩЕШЕ ДА РАЗБЕРЕШ КОЛКО ХУМАНЕН Е БАЙ ***, СЕ САМО ТЕ Е ЗАСТРЕЛЯЛ, ЗАЩОТО ТЕЗИ ЖИВ ЩЕ ТЕ ДЕРАТ...
12
0
 
6
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ТАКА Е- ВЗЕХА НИ ПАЗАРИТЕ ЗАМЪЛЧАХМЕ- ВЗЕХА НИ ЗАВОДИТЕ ЗАМЪЛЧАХМЕ- ВЗЕХА НИ СПЕСТЯВАНИЯТА ЗАМЪЛЧАХМЕ- НА 90% ОТ НАС НАПРАВИХА ДОХОДИТЕ ПОД СОЦИАЛНИЯ МИНИМУМ ОТ 523лв. ЗАМЪЛЧАХМЕ- СЕГА ИСКАТ ДА НИ ВЗЕМАТ И ГОРИТЕ ЩЕ ЗАМЪЛЧИМ ЛИ И СЕГА???ПО-УМНИТЕ ОТ НАС КАЗВАТ : - Едно унижение, което не получи подобаващ отговор, става причина за все нови и нови унижения Роналд РейгънЕдва сега разбираме предсмъртните думи на Апостола Левски: - ,, Моли се отче не за мене, а за Отечеството България... Боже, избави България!''
11
0
 
8
 
! Отговори
БойЧО преди 11 години
ГЕРБ НАГЛО ЛЪЖАТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ. ДА ИЗГОНИМ ГЕРБ!ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ!
10
0
 
7
 
! Отговори
Поумняваща преди 11 години
Много ми се ще да вярвам, че няма да успеят, че нещо ще се промени, че в управлението на държавата ще се прояви разум, а не шум на пари, но събитията от последните дни ме правят все по-голям скептик. Но все пак - дано, дано, дано! Дано и ние спрем да се крием.
9
1
 
11
 
! Отговори
Поумняваща преди 11 години
Не бива да си поддаваме на илюзии - тези хора няма да се откажат така лесно. Те си знаят, че щом са си платили за закон, трябва да си го получат. И най-лошото е, че сигурно ще успеят. Вижте какво стана във Варна - заблудиха хората и си приеха плана така, както искаха. Спомнете си наглостта на Цеко Минев и неговите адвокати и ще разберете - те дори не могат да си представят, че няма да стане това, което искат. Та кои са тези хора, които протестират и защо се пречкат на големите пари!
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всички трудови ръце на крак
7
1
 
16
 
! Отговори
???!!!!! преди 11 години
АКО БОКО НЕ ОБСЛУЖВА МАФИЯТА С ЛОБИСТКИ ЗАКОНИ,МАФИЯТА ЩЕ ГО ОБСЛУЖИ С МАЛКО ОЛОВО.ТАМ Е ПРОБЛЕМЪТ НА ТИКВАТА И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ МУ АВЕРИ. И НАРОДЪТ ЩЕ ПЛАЩА.ЗАЩОТО Е ***.*** КОЕТО ДОКАРА МУТРАТА ЛЪЖЛИВА И КРАДЛИВА НА ВЛАСТ.
6
1
 
13
 
! Отговори
АНТИНАРОДНИ ЗАКОНИ преди 11 години
Е ТАКОВА НАХАЛСТВО,ПРОСТО НЕ Е ИСТИНА.НИЕ СМЕ ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА.МОЖЕ ДА СЕ ДЕЙСТВА С ПАРЛАМЕНТАРНИ СРЕДСТВА, АКО ИМА ОПОЗИЦИЯ .И ПОНЕЖЕ ТАКАВА НЯМА,И ПОНЕЖЕ В БАНАНОВАТА ИЛИ ПО-ТОЧНО В КАРТОФЕНАТА РЕПУБЛИКА НЯМА ПАРЛАМЕНТАРИЗЪМ ВЪОБЩЕ ТОГАВА КАКВО ПРАВЯТ В ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ СТРАНИ.НАРОДЪТ ИЗЛИЗА НА УЛИЦАТА И ПОСТАВЯ НЕЩАТА ПО МЕСТАТА ИМ.НЕ МОЖЕ ЕДНА МУТРА, ПОЖАРНИКАР И ***,ДА ПРАВИ ЦЯЛ ЕДИН НАРОД ЗАЛОЖНИК НА ПРЕСТЪПНИТЕ СИ ВРЪЗКИ И ПОЕТИ АНГАЖИМЕНТИ КЪМ СПОНСОРИТЕ СИ ДА ПРОБУТВА
5
0
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Ednite sa dali pari,a drugi sa vzeli i rabota triabva da se svarshi
4
0
 
18
 
! Отговори
Той преди 11 години
"На крак братя роби, на крак!"Да изметем герберасткия ***!
3
1
 
25
 
! Отговори
модолаз преди 11 години
голям напън да прекарат този закон.няма за друг такива усилия.защо ли?
2
3
 
22
 
! Отговори
Нострадамус преди 11 години
Много прости *** са българите. Накрая ще оставят едни голи чукари и тогава ще кажат: "Аааа, ми ко ша прайм ся?"
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом е казано от Татарски значи най-вероятно подлежи на голямо съмнение.