30 години никой не направи нищо за Централна гара, гневи се Московски

Министърът ще показва разликата между ГЕРБ и "на Софиянски крадците"
29 окт 2012 21:15, Красимир Ангелов
63
30 години никой не направи нищо за Централна гара, гневи се Московски
Снимка: Архив Булфото

Повече от 30 години не е направен нито един основен ремонт на Централна гара София, а сега за модернизацията на гарата е осигурено европейско финансиране, благодарение на активната позиция на България, обяви транспортният министър Ивайло Московски.

"Този проект е доказателство, че когато имаш аргументи, дори проекти, които не са предвидени за финансиране, могат да получат зелена светлина. Това ще е и пътят, по който ще вървим за закупуване на нов подвижен състав за "БДЖ-Пътнически превози", допълни  Московски.

Запитан дали шатрата пред Централната гара в София ще остане, министърът отбеляза: "Нека да остане, за да се види след време разликата между това, което ние сме направили, и това на Софиянски крадците".

Съоръжението, наричано шеговито "гащите на Софиянски", бе монтирано по време на голямата реконструкция на предгаровия площад, започнала през 2002 г.

Московски допълни още, че държавата инвестира над 1,5 млрд. лева в модернизация на релсовия път, контактната мрежа и гарите на железниците.

"Не можем да модернизираме железниците наведнъж и затова първо правим инфраструктурата, а после ще купуваме модерни влакове", уточни министърът на транспорта.

По думите му е най-лесно и бързо да се капарира нов подвижен състав и след това да остане на следващите правителства да го плащат.

"Да се купят нови влакове, които могат да се движат със 160 километра в час, при положение че линии позволяват скорост от само 40 км/ч е малко глупаво", посочи Московски.

Министърът каза, че се подготвят и проектите за следващия програмен период. Това са участъците София - Елин Пелин - Септември, София - Драгоман, както и София - Перник - Радомир.

Ще се променят някои параметри за модернизиране на жп-линията Видин - София.

Московски отрече категорично, че предстои обединение на двете държавни железопътни компании - БДЖ и НКЖИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе Москвичов, тая шатра е опасна за хората бе, колко пъти пада вече, като убие някой със Софиянски ли ще се оправдаваш?!
48
2
 
3
 
! Отговори
Ъгел преди 11 години
Москвичов, я питай баща си де е завода за боклукНяма, ама обеща тиквата, откогаа сте на власт в общинатаКаква гара без влакове, махайте релсите там и си направете музей на тъпотата
47
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е за вярване! Уродливото творение на Софиянски ШАТРАТА, да останелo та да се видела разликата!? Да овесим и един сутиен за компания. Щом ще поддържаме грозното. Hе ни наказвай, бе Московски. Имахме те за умно момче. Toвa решение прилича на вица за стринката, която се противи на насилника, като мърда не натам, където той иска. Ми да бехме оставили и мавзолея, и бул. Георги Димитров, бe. И други. Има нещо сбъркано у нас. Или, пак кайман не гони кайман"...Наш човек. Не сме неблагодарници.
46
1
 
3
 
! Отговори
азе преди 11 години
"Келотите на Софиянски ",....точно така е !
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко неща не са пипани от 30 години....ти да не си мислиш че си открил топлата вода...
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Там където допускат да има казина и незаконни таксиджии, винаги ще има и просяци и наркомани и бандити. Централна гара е една голяма тоалетна защото някой има интерес да бъде такава.
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крайно време беше да се сменят линиите. Заради тях разстояние, което с автобус го взимаш за половин час, с влака се клатушкаш 50 минути. Как няма да има отлив на пътници от железниците?
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде,пак другите виновни!Ами тоя защо е назначен?Ако всичко е оправено,той какво ще прави,като министър?Ами нали за това избираме следващите ,за да продължат РАБОТАТА и да оправят ,ако има,допуснати грешки или неефективни решения или... :"ДРУГАРКО,ИВАНЧО БЕШЕ ВИНОВЕН!"Истинският "РАБОТАР",ЧОВЕК,ПРОФЕСИОНАЛИСТ,МЪЖ...обикновено мълчи,защото освен това е и ИНТЕЛИГЕНТЕН, и си върши работата.Тия искат да преобърнат известната фраза:ПО ДЕЛАТА ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ в ПО ДУМИТЕ ЩЕ ГИ РАЗБЕРЕТЕ.
41
2
 
3
 
! Отговори
кумуниз преди 11 години
аз централни гари не ям..
40
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЯ МОСКОВСКИ ИМА МНОГО КЪСА ПАМЕТ- СЛЕД СОФИЯНСКИ БЕШЕ БОЙКО ПОЧТИ ЦЯЛ МАНДАТА КМЕТ, ФАНДЪКОВА МУ ИЗКАРА ДО КРАЯ МАНДАТА, СЕГА ВТОРА ГОДИНА ПАК Е ТЯ- ЗНАЧИ СТАВАТ 6 ГОДИНИ ГЕРБ.
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еми да се сърди и на предния кмет, и той е в групата на нищонеправещите
38
3
 
17
 
! Отговори
Социалист преди 11 години
АБЕ , МАНДОЛИНО , СТИГА С ГЕРБЕРСКИТЕ СИ ДЕМАГОГИИ / БОЙКОВСКИ Е ПО ПРАВИЛНО/БЕ ! ОТКОГА ЗАПОЧНА ЕС ДА НИ ДАВА ПАРИ , БЕ ШУШУМИГО ? ЗА КАКВИ ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ ГОВОРИШ ? ПРАВИЛНО КАЗАХА БЕДНИТЕ ХОРИЦА НАВРЕМЕТО -КАКВОТО БАЙ ТОШО НАПРАВИ ПРИ СОЦИАЛИЗМА ,ВИЕ ДЕСНИТЕ КРАДЦИ И РАЗБОЙНИЦИ НЕ МОЖЕТЕ САМО ДА ГО БОЯДИСАТЕ ! ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ ДАЖЕ НЕ МОЖЕТЕ ОЩЕ ДА ГО ИЗКРАДЕТЕ !
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
поддръжка викаш?! и как става това? с дремещия пенсионер от егида дето не смее да излезе от кабинката защото ще го изядат зомбите. И кой ще се оплаче от разбито помещение след като седят празни? Това ми беше странно още след ремонта - с изключение на две-три помещения до стълбите за трамвая останалите никога не са били наети. Защо?
36
2
 
16
 
! Отговори
LaRi преди 11 години
Да, бе, тези некадърници съсипаха БДЖ, ама ще оправят Централна гара... За битпазар сигурно я стягат...
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как не е направено нищо?! Ами Софиянски дето сложи тая *** шатра за два милиона лева? Ами асансьорите при подлезите? Ами бягащите стълбички?Не е въпроса до ремонтите ,а до това ,че Централна гара е дом за клошари и просяци. Те я превърнаха в тоалетна и съборетина. Като добавим и липсата на всякаква отговорност и текущи ремонти на ръководството на гарата и ето ти картинката.Разбира се нужно е да се оправи ,но тя ще се превърне в същата клоака ,ако не се поддържа само за 1-2 години.
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е от 2007, а от 2005 - тогава Бойко стана кмет на София.
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ooo, колко гордо заявено - ние ще направим, ние ще направим. Е хайде де - от 2007 до сега какво правихте, спахте ли, защо не направихте нищо? Или започнаха предизборните обещания?
32
1
 
9
 
! Отговори
защо преди 11 години
всеки път като мина от там и ме хващат бесните, направиха реконструкция за милиони/кой знае колко откраднаха и завишиха цената/ но факт е, че магазините стоят празни и се ползват само за спане, сране и друсане от некви смърдящи ***, а целият подлез все така смърди на запуснат ***. ***!
31
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От тези 20 крадливи години ГЕРБ е управлявал София почти през половината време, и то врората, по-крадлива половина.
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цирк Балкански ли е на снимката? :)