Трима-четирима били атентаторите от Сарафово

Българите не са узрели за забрана за тютюнопушене, смята Цветанов
Обновена: 15 дек 2012 12:23 | 15 дек 2012 12:01,
228
Трима-четирима били атентаторите от Сарафово
Цветан Цветанов не летището в Бургас. Снимка: Reuters

Атентаторите от летище Сарафово са били трима-четирима, заяви вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов пред Дарик. По негови думи идентичността на някои от тях е известна, те не са българи и не са пребивавали в страната ни по-рано.

Той определи точно атентатът в Бургас, при който беше взривен автобус с израелски туристи на 18 юли, като събитието на годината, макар че с негативен знак.

Вътрешният министър съобщи, че терористите са били у нас 20 дни преди кървавата драма, влезли са от страни от Европейския съюз, където са били с истинските си документи, но влизайки у нас, те вече са се придвижвали с фалшива самоличност на американци.

Министърът обясни, че не е имало как да се предотврати атентата, защото не е имало изпреварваща информация. "Ако нямаш изпреварваща информация, няма как милиони граждани, които влизат в страната ни, да си наясно с тях", заяви Цветанов.

Вътрешният министър призна и за бум на заплахите за бомби в молове, училища, съдилища. "Имаме определен напредък относно подадени сигнали в училищата", уточни Цветанов.

Той подчерта като положително това, че сигналите са на 100% фалшиви, но като негативен факт посочи липсата на наказателна отговорност за стореното.

През последните седмици бомбени заплахи евакуираха сгради и на няколко пъти спряха работата на съдилищата в различни градове. Вчера столичен мол беше евакуиран за четвърти път за по-малко от месец заради заплаха за взривно устройство. В четвъртък пък сигнали спряха работата на двете съдебни палати във Варна и на Съдебната палата в София.

Като три от най-добрите постижения на полицията Цветанов определи осъдителните присъди по отвличанията на "наглите", потвърдената 20-годишна присъда на Дачи за убийството на Куката от Плевен и залавянето на Евелин Банев-Брендо за трафик на наркотици.

За забраната за тютюнопушенето коментира, че е работа на парламента дали да я отмени, или не. По думите му, българите не са узрели за ценностите, които се прилагат по света в тази сфера. Цветан Цветанов призна като непушач, че за него е удоволствие да влиза в помещение, където няма тютюнев дим.

Вицепремиерът за пореден път отрече да има конфликт с президента Росен Плевнелиев и посочи именно държавния глава за политик на годината.

В свое интервю наскоро Цветанов заяви, че функциите на президента са протоколни и той може да говори, каквото иска, защото хората трябва да го харесват. Това беше поредната тънка забележка на Цветанов към Плевнелиев, която предизвика съмнения за конфликт между вътрешния министър и държавния глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
2
 
! Отговори
С НАМИ БОГ преди 11 години
ПРАВ Е ЦЕКО ФИЗКУЛТУРАТА НАИСТИНА СА УЧАСТВУВАЛИ ЧЕТИРИМА - ЗНАЕМ И ИМЕНАТА ИМ ! 1. МУСАД ЕВРЕЙКОВ 2. ЦРУ ЕВРЕЙКОВ 3. ФБР ЕВРЕЙКОВ 4. НСС ГЪЗОЛИЗКОВВСЕ ОТБОР ЮНАЦИ - ТЕРОРИСТИ !КАЖЕТЕ НАЙ-ПОСЛЕ, ЧЕ Е ХИЗБУЛА И ИРАН КАКТО ВИ ИНСТРУКТИРАХА / $$$$$$$$ / В ИЗРАИЛ ЗА ДА СЕ УСПОКОЯТ ВСИЧКИ ЕВРЕЙЧЕТА - ЦИОНИСТЧЕТА И ДА ИМАТ" KAZUS BELLY " ДА НАПАДНАР ИРАН И ДА СЕ УСПОКОЯТ, ЧЕ ТРЕТАТА СВЕТОВНА Е В ХОД,"НО ТЕ НЕ СА ВИНОВНИ" !КАКТО В ИРАК !!!КАКТО В ЛИБИЯ !!!АМА СИРИЯ ЩЕ ИМ ПРИСЕДНЕ !!!!
174
0
 
1
 
! Отговори
old smuggler преди 11 години
уникално *** си Цецко.....няма с какво да те сравним дори в вселенски мащаб
173
0
 
3
 
! Отговори
пацо преди 11 години
Трима, четирма, а може и повече. Може да са и тризначките от Биг Брадър.
172
0
 
4
 
! Отговори
Цецо Шестака преди 11 години
Последни новини от разследването : атентаторът е имал глава, 2 ръце, 2 крака и 32 зъба. Още малко ни остава и ще го идентифицираме.
171
0
 
3
 
! Отговори
Цв.ЦВ преди 11 години
Трима-четирима, че и петима-шестима , че и седмина - осмина били атентаторите от Сарафово
170
0
 
1
 
! Отговори
blablabla преди 11 години
labavi mohabeti
169
0
 
3
 
! Отговори
Прозорлив преди 11 години
До ГениаленБили са поне един батальон. Защото по-малко не биха могли да се преборят с гения на нашия Министър и неговия екип. Нужни са поне десетина за извършване на заблуждаващи маньоври и още толкова за информационно-пропагандно осигуряване. Абе... сериозна работа.
168
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъпан Тъпанов
167
0
 
7
 
! Отговори
Гениален преди 11 години
Според мен не е задържително,да си завършил ВИФ и то задочно,за да стигнеш до гениалното умозаключение че участницете в един атентат са най-малко трима ! Пряк извършител,един който го подсигурява и контролира,някой който поръчва,доставя,пренася-осигурява взрива или оръжието,още един който го изработва,някой който контролира или осигурява логистиката и тн.Мисля,че ако се продължи до онези,които са замислили операцията,ще станат поне 10-15. Но ЦЦ е гениален!
166
1
 
9
 
! Отговори
куче влачи рейс преди 11 години
Да били са 3-4 души,информацията на Цвъки е достоверна,лично му я съобщи откъснатата глава на атентатора преди за изпадне в транс от топлото отношение на Министъра по физкултурата :))))))) По голями смешници от тия артисти от това правителство,не сме имали и няма и да имаме!
165
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей физкултурник,скрий се някъде и не говори глупости! Трима,четирима,петима ,шестима ,колко са ?По -добре не се показвай и не говори глупости.
164
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трима-четирима, като са обикаляли насам-натам! С такава полиция, по-добре да се пазя сам!
163
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
koi znae kvo stanalo ,edin se zrivil ,dobre che ne sa 4 ma togava kvo shtiaxte da pliampate .
162
0
 
4
 
! Отговори
Презрял преди 11 години
Ние не сме узрели,а ти "европеецо" си много узрял,та като те гледам,чак си презрял,като пъпеш пожълтял.И са четирима,така стават за белот.
161
1
 
10
 
! Отговори
минаващ преди 11 години
Тоя селянин къде видя милиони граждани влизащи и излизащи от БГ. Или и той като Тиквата дето бръщолеви за стотици километри магистрали пък има, няма 60-70 км направени и толкоз. И то със съмнително качество. Лошо е като си повярваш ама още по-лошо е като получиш шамар на следващите избори.
160
0
 
9
 
! Отговори
бд преди 11 години
типичен самозабравил се некъдърник,"българите не са не са узрели" .Същите тези незрели хора май ВИ избраха,грешка ли е това?Относно терористите .спомнете си процеса в Лайпциг.
159
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КЪМ момента е известно, че атентатът е извършен от атентатори.Точният им брой е трима-четирима.Разследването продължава.
158
1
 
11
 
! Отговори
Както казваше дедо преди 11 години
Млъкни бе -уьо.Вече не ми се и попърджа / псува /.На мене ми става неудобно, че заприличаваме на хамали.А тия как не се засрамиха поне малко от малко? Явно понятието СЪВЕСТ за ГЕРБ-ите е непознато.
157
0
 
11
 
! Отговори
Хамас преди 11 години
В началото бе един.Изготвеният профил на атентатора се оказа на взривеното камикадзе, който уж го обявили за издирване в Интерпол, а той си кротуваше в моргата в Бургас.След преместването му в София по пътя намериха негов помагач, който влязъл от EUПосле се появи евентуален помагач.ДНК-то и изготвените профили не съвпадат с това на известни терористи.Сега стават 3-4, които са влезли сигурно от Изток, Запад, Север и Юг. ;)Израелците нещо с този атентат го удариха през просото!МОСАД?!?!?
156
0
 
12
 
! Отговори
Атентатор преди 11 години
Изявление на пресцентъра на МВР :Очаква се по Коледно-Новогодишните празници атентаторите да станат 8+1Вътрешният министър уточни, че се касае за 7 индивида с нисък ръст, тип: джуджета, една жена, която придружава възрастен мъж с бяла брада и червен костюм.Те са избягали от местопрестъплението с шейна теглена от впрегатни животни - еленПо намереното ДНК на мястото на престъплението се е установило с невероятна точност, че произхода на атентатотрите е от Северният полюс и/или Лапландия.