Кунева ще освежава с 2/3 нови лица в депутатските си листи

Всеки, който е "приличен и работлив", можел да влезе там
Обновена: 12 мар 2013 13:39 | 12 мар 2013 13:39,
172
Кунева ще освежава с 2/3 нови лица в депутатските си листи
Меглена Кунева Снимка: БТА

“Две трети от кандидатите за депутати в листите на “Движение България на гражданите” за 42-рото Народно събрание ще бъдат нови лица, които досега не са участвали в парламентарни избори. Една трета от всички кандидати ще бъдат жени”. Това обявиха на пресконференция лидерът на движението Меглена Кунева и организационният секретар Калин Томов. Те представиха критериите, по които ще бъдат съставени листите на партията за предстоящите на 12 май избори.

“Всеки може да бъде издигнат за кандидат, стига да няма принадлежност към Държавна сигурност, да приема устава, ценностите и предизборната платформа на движението, да има добро име в обществото, да е доказал качества за работа в екип и да има принос за публичния образ или организационното укрепване на “Движение България на гражданите”, посочи Томов.

Той коментира, че в листите ще се набляга на новите лица, защото именно с тази идея е била основана партията - да се освежи българският политически живот.

Според него гражданските квоти не вършат работа, както са доказали подобни формирования около бившия президент Георги Първанов. Той беше категоричен обаче, че не могат да се изключат и хора с доказан опит и авторитет. По думите на Кунева комбинирането на нови лица и опитни политици е силен мотив за младите хора да се включат в политиката, а опитните политици да подготвят ново поколение лидери. Меглена Кунева посочи, че “всеки приличен и работлив човек, който се ангажира с ценностите на "България на гражданите", има политическо бъдеще в движението”.  

На въпрос ще предлага ли движението леви мерки, Меглена Кунева коментира, че всичко, което прави нацията здрава, образована и богата, по същество са десни политики. Тя подчерта, че 45% от децата в България не си дояждат или родителите им не могат да им купят дрехи, лекарства, учебници и добави "не може да се притесняваме колко е зле демографията и да нямаме политика за детските градини”.

Министерство, в чието име фигурира "защита на потребителите", обеща Меглена Кунева, ако партията спечели достатъчно гласове на парламентарните избори, за да състави кабинет. Сред ангажиментите й са също отмяна
на привилегиите на народните представители, включително и  ползването на служебни автомобили. Няма нищо популистко в това, в Швеция например няма коли за депутатите, аргументира се Кунева.

Кунева ще оглави и предизборния щаб на партията. Тя посочи, че за първа кампания е нормално лидерът на движението да е председател на щаба. В него влизат и тримата й заместници - Калин Томов, Йонко Грозев и Людмила Елкова, а останалите членове са Даниел Вълчев, Найден Зеленогорски, Сергей Петков, Нено Димов и Христо Ангеличин. Говорител на щаба е Прошко Прошков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
1
 
2
 
! Отговори
Крис Слав преди 11 години
Г-жа Меглена Кунева е достойният човек, който искрено работи и ще допринесе за Демократизацията на България! Аз така мисля и не само аз! Но, уважаеми Дами и Господа, от известно време следя Вашите писмени словоизлияния и меко казано ругатни! Простете ми, но те не изказват Вашите мисли и усещания, а по-скоро приличат на Агитация! Несвързана и необмислена Агитация, без доводи! Стига бе.... докога така ще я караме!?!
148
0
 
1
 
! Отговори
sss преди 11 години
Много излишни пари има по БСП и ГЕРБ...навсякъде където има изява на член на Движение България на гражданите има едни и същи хейтъри...Жалко че сигурно има хора,които четат и вярват на глупостите от платените хейтъри...
147
3
 
3
 
! Отговори
pufo85 преди 11 години
Разумно, правилно, отговорно, действие от страна на Меглена Кунева и екипа на партията.Отново се вижда,че действията им са насочени към младите и към народа на държавата ни за един наистина добър живот.
146
1
 
4
 
! Отговори
Пръмовица преди 11 години
Трябва някак си да преметна матриала , трябва да го залъжа , да го преспя , да му пускам сълзливи "обещания"....и до 800 дни ....
145
1
 
4
 
! Отговори
Sniper23 преди 11 години
Кунева ако си мисли, че ще управлява, то жестоко се лъже според мен. Тази сърдита лелка трябва да си затвори устата най-сетне и да спре да пречи на останалите да управляват България. Все някакви претенции има и недоволна. А ако я питате какви идеи има, то тя се придържа към тези на опозицията, следователно е БСП И ДПС.
144
1
 
4
 
! Отговори
Valeria преди 11 години
Кунева да не се прави на света вода ненапита, защото всички много добре знаем от къде идват парите за финансирането на нейната политическа кампания. Нека не забравя, че вече българина отдавна не яде доматите от колците.
143
1
 
4
 
! Отговори
Jordan преди 11 години
Този пръст и тази крива уста може да ги размахва на мъжа си, но не и на народа. Много добре знаем каква всъщност се оказа Кунева и неслучайно подкрепата към нея намаля драстично, откакто си основа своя собствена партия. Никакъв лидер не е тя, защото ощети енергетиката с десетилетия занапред. Какъв политик е това да затвори 4 ядрени реактора в АЕЦ "Козлодуй"?
142
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
даже всички членове да са нови лица, достатъчно е само старата чанта пръмова да е отпред, за да не се допусне до парламента!
141
1
 
3
 
! Отговори
луцифер преди 11 години
Кунева не бива да припарва до парламента. Получи ли достъп до висшата власт, България ще се обезлюди тотално, няма да остане един млад човек. Тази жена ще доведе България само до катастрофи
140
5
 
2
 
! Отговори
Hajmanata преди 11 години
Нови лица звучи добре. Принципно идеята за партия от този тип ме привлича и само се надявам да не става въпрос за празни думи. Като цяло обаче България на гражданите има гласа ми.
139
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Калин Томов, Йонко Грозев и Людмила Елкова, а останалите членове са Даниел Вълчев, Найден Зеленогорски, Сергей Петков, Нено Димов и Христо Ангеличин. Говорител на щаба е Прошко Прошков.ТОВА ЛИ СА НОВИТЕ?ТЕЗИ НЕЩАСТНИЦИ ДЪРТИ, ПРЕДАТЕЛИ
138
2
 
5
 
! Отговори
Iva Hikova преди 11 години
Кунева, ако наистина искаше да направи нещо за страната ни, докато бе еврокомикар нямаше да се занимана с китайските стоки и да прави универсално зарядно, вместо това можеше да направи нещо по въпроса с монополите, стандарта на живот... Да не говорим, че и тя самата има пръст във високите сметки за ток с безхаберното си отношение към ЕРП-тата, атомната енергетика и какво ли още не...
137
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
без Куна най-добре, тя само закрива и затваря тая ***
136
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И без това само нереализини политици са около нея. Ако иска да си вземе тези от организаторите на протестите които вече са платени от комунистите.
135
1
 
3
 
! Отговори
drebosache_uj преди 11 години
Нищо не става от тая Кунева, не разбира защо изобщо и давате каквато и да било трибуна? Да не би да е започнала да си плаща затова, или пък може би нещо друго?
134
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дърта муцуна
133
1
 
7
 
! Отговори
Добито преди 11 години
тази жена още ли сънува че някой е толкова глупав да гласува за нея . ама че големи мчети има
132
1
 
3
 
! Отговори
galq преди 11 години
ще освежи тя,глупости
131
0
 
4
 
! Отговори
Julieta преди 11 години
колко само е категорична кунева в поредните си обещание.само знае да говори и нищо повече.по добре да замълчи вече никой не желае да я слуша
130
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки, който е "приличен и работлив", можел да влезе там - значи да разбираме,че вие само събирате хората и после си хващате пътя нали? :РР не мога да ви оприлича като ПРИЛИЧНА :D