Доказахте, че сте силен, а не силов политик!

Марин Райков хвали Борисов, новият екип ще е работлив, не бъбрив
Обновена: 13 мар 2013 14:49 | 13 мар 2013 10:24, Веселина Йорданова
257
Доказахте, че сте силен, а не силов политик!
Служебният премиер Марин Райков Снимка: Reuters

Призван съм да оглавя един надпартиен кабинет, заяви служебният премиер Марин Райков при приемането на властта в Министерския съвет. Райков заяви, че си позволява единствено да даде лична оценка на предшественика си Бойко Борисов.

Вие доказахте, че сте силен, а не силов политик, като създадохте условия народът да бъде чут отново. Доказахте, че демократичните принципи не са само основа на нашето законодателство, но и че те са стил на поведение и начин на мислене на българските политици, на българската политическа класа, че можем да се наречем европейска демократична България, заяви Райков.

Той посочи, че сега е ред на служебния кабинет да организира демократични и прозрачни избори и изрази увереност, че като партиен лидер Бойко Борисов ще спомогне за това.

Служебният кабинет ще държи на приемственост, увери Райков. Той напомни, че служебният кабинет няма да работи с Народно събрание и ще разполага с вече разписания бюджет.

Още по темата
С този бюджет, приет с ваше мнозинство, ще търсим резерви за един по-социален подход, заяви служебният премиер. Той обаче подчерта, че политиката на доходите няма да бъде безотговорна и популистка и ще се насочи към хората от най-уязвимите категории.

Райков се обърна и към медиите в Гранитната зала на МС. Ако вие не ни помогнете да мобилизираме българския народ за излизане от този нелек момент, страхувам се, че това може да направи задачата ни още по-сложна, посочи той.

Надявам се този екип да бъде работлив, а не бъбрив, каза Райков. Той увери, че екипът ще има комуникационна култура с медиите, но подчерта, че трябва да бъде оставен да работи.

Служебният премиер Марин Райков ще създаде изборен борд към Министерския съвет.

Според Райков е добре да има конструктивен обмен с политическите партии, за да се организират изборите така, че резултатът от тях не само да бъде признат, но и да няма никакво съмнение относно начина на провеждането им.

Структурата на борда ще бъде уточнена допълнително. След като провел разговор с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов днес на тази тема, Райков заяви, че в следващите часове ще потърси контакт и с лидера на БСП Сергей Станишев, а впоследствие и с останалите партии.

За да може тази идея за изборен борд да бъде реално организирана, да не бъде възприета едва ли не като някаква пропагандна инициатива, каза Марин Райков. Служебният кабинет ще търси „отваряне“ към мнението на хората извън партийните среди, включително и към това на протестиращите.

Контактът с партиите е много важен, ние сме непартийно правителство, но не сме антипартийно правителство, защото вярваме в ценностите на представителната демокрация, които са в основата на съвременната европейска цивилизация, каза той.

Членовете на кабинета Борисов и на служебния кабинет се поздравиха след изявленията на премиерите си. В отделните министерства също ще има церемонии по предаване и приемане на управлението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
0
 
0
 
! Отговори
murmashka преди 11 години
Тоя мърляв посланник щом хвали Бойко,значи че ще е същата плява като него.Защото да хвалиш такъв некадърник означава да си по-голям некадърник от него
233
0
 
0
 
! Отговори
шива преди 11 години
будиски кавал
232
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всички сте от един дол дренки,народа не ще да го види ти ми го хвалеш,разсипа народа той
231
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
щото го няма Владо Черноземски, да му вкочини усмивката
230
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво народе!! откакто новите са на власт спя спокойно, защото направих всичко което трябваше за промяната. Ухиления лешояд на снимката ще защити всички наши интереси!! Амин
229
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Новия *** направи публично свика на Тиквата,а народеца се самозалъгва,че този служебен кабинет ще свърши работата,за която е избран-да подготви честни и прозрачни избори
228
0
 
5
 
! Отговори
КАКА преди 11 години
БОРИСОВ? НИТО Е СИЛЕН,НИТО Е ПОЛИТИК. ПРОСТО Е ПОВЯРВАЛ СИ БЕЗХАБЕРНИК
227
6
 
1
 
! Отговори
НЕ на ''тр преди 11 години
Драскачите на ''Посерано'' 20 сега за какво да се хванат освен да обвиняват за оставката с подсказани от съветския болшевик Сергей Дмитриевич епитети? Но какво да се прави като не могат да използват отдавна готовите си медийни ''материали'' и да рецитират как ''един диктатор, който в името на властта е готов да се пролива кръв по улиците''!
226
1
 
10
 
! Отговори
Иво преди 11 години
YES! YES! YES! Борисов падна... Бойко големият мъжага се уплаши от 20 души на улицата и избяга .... Това е паметен ден за България. Нейната нова пролет. Да си обещаем да не вкарваме БойкоБорисовщината повече никога в плитиката и властта а в публичното пространство да го запомним като смешника-политик. Ураааа ! След Тодор Живков и тоя оттечете в канала... и съм много щастлив , че го доживях !
225
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 11 години
"Доказахте, че сте силен, а не силов политик!"Силен в ръцете ,но не и в главата.Силен на думите ,но не и на делата.Силен в демагогията ,но иначе един истински страхливец ,избягал като плъх при първите проблеми.Вие ме измамихте г-н премиер.
224
1
 
14
 
! Отговори
Като ПЛЪХ избягахте преди 11 години
Здравейте господин Премиер,Искам да приемете моите извинения и тези на семейството ми за това , че на 9 юли 2009 г. гласувахме за Вас. Искаме извинение и от народа, който не гласува за вас и от народа който гласува против вас на тогавашните избори.И днес ни изоставихте. Избягахте! Като ПЛЪХ избягахте от потъващия кораб а уж капитана генерал последен го напускал. Да, ама НЕ ....вие сте ПЪЗЛьОТова няма да се повтори. Сбогом господин Премиер!
223
1
 
9
 
! Отговори
Буда ПЛЪХ преди 11 години
Когато един кораб започне да потъва, плъховете са първите, които го напускат."Бягството" на Бойко Борисов показа, че в България политическата отговорност може да се "поема" и носи, но не може да се "понесе". Както винаги виновни ще са всички, но отговорен няма да е никой. Оказа се, чеслед премиера "съсел", наред е бил премиер плъх.....
222
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един ходжа Хасан много се грижил за града си, строял пътища джамии имарети, но воднъж пръднал в джамията и от срам се преселил през 9 планини. Върнал се в града след 20 год. и попитал един младеж "- абе преди време тука е имало един ходжа Хасан се казвал, попитал ходжата като очаквал да го помнят със строежите, ала младежът веднага отвърнал "аааа, тоя ходжа Хасан ли, който пръднал в джамията?".ИЗВОД: Така и нашия ще го запомним с всичките му простотии, с Буда, Мишо бирата, винету, шменти-капели, лош материл, папка Лале, Сретан Йосич и т.н..... Но тоя нарцис го чакат още горчиви хапове
221
0
 
8
 
! Отговори
njk преди 11 години
Не силов, а силен? Кое не му е наред на служебния - не знае какво ставаше в България или българският му е пострадал по време на престоя във Франция? Бойков човек е, каза си го веднага. Мутропроизводен. Нов материал за измитане ще е явно.
220
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доказа само , че е поредния агент и престъпник докопал се до власта
219
0
 
3
 
! Отговори
до 227 преди 11 години
Добре е, че четеш, той и Чичиков четял и нищо не правел.Та Гаетано и Моска КАКЪВ строй предлагат?НИкакъв.Само "обсъждат".Като нашите ***"смяна на полит. систем"?? Те не са учили вероятно, за да занят, че нЯМА голям избор.Но и не казват коя е по-справедлива; феодална, соцсистем? То и Френската революция не беше справедлива, да не говорим за Октомврийската или за "Деветосептемврийско въстание( ОКУПАЦИЯ от Сталин).Та , МЛАДЕЖИ, КАЖЕТЕ какъв строй искате> Не си въобразявайте, че АНАРХИЯТА е
218
10
 
2
 
! Отговори
БРАВО,РАЙКОВ! преди 11 години
Това са истински думи, балансирани, изречени от човек "над дребнавости", проницателен!Браво и още веднъж "браво" и успех!Господ да ви помага, да вразуми всички ни!
217
1
 
6
 
! Отговори
Мистър Бийн преди 11 години
"Долу краля-да живее краля!Определят се като надпартийни?До сега над партиите бяха единствено монополите и мутролигарсите.От тук на татък си правете сами изводите какви цели ще преследват през тези 2 месеца - да се запази и укрепи сегашното статукво на олигарсите и на монополите.
216
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде,стига приказки,за два месеца ще повръщате кръв!
215
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно като приватизират Товорни превози и вземат да речем 400 милиона и изгубят печалба от 300 милиона на година с тенденция на увеличение на печалбата след изграждане на жп връзката с Азия, тогава какви ще са пропуснатите ползи следващите година години и десетилетия, отново апетитно парче от баницата заминава в някой елитен. А Пътнически превози ще продължат да трупат лихви и нови дългове....