Ако ни подкрепят, правим кабинет!

Цветанов: Ако сме национално отговорни, мислим за държавата, не за партията
Обновена: 12 май 2013 20:58 | 12 май 2013 20:58,
133
Ако ни подкрепят, правим кабинет!
Цветан Цветанов Снимка: БТА

Не бих искал да се ангажирам с конкретно политическо решение. През 2009 г. имахме почти същата конфигурация на парламента и ние съставихме правителство на малцинството, каза пред БНТ зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов.

„Нека да видим разпределението. Да видим дали ще преодолеем тези огромни противоречия. Ако сме национално отговорни партии, трябва да мислим за държавата, а не за партията си“, изтъкна той.

Цветанов беше категоричен, че ГЕРБ никога не би се коалирала с БСП.  „Не бих могъл в момента да говоря за коалиции, бихме съставили правителство, ако бъдем подкрепени, не е задължително да се направи коалиция. Когато се мисли за България, можем да постигнем най-доброто, което българските граждани очакват“, посочи зам.-председателят на ГЕРБ. 

Той беше категоричен, че ако ГЕРБ състави кабинет, премиер отново ще е Бойко Борисов.

Цветанов обаче не пожела да коментира какво ще е неговото лично място в евентуален бъдещ кабинет на партията.

„Не бих искал да персонализираме. Премиерът решава“, подчерта Цветанов.

„Нека да не гадаем. Имахме много тежка кампания, изпъстрена с много агресия, противопоставяне, от днес нататък трябва да загърбим всички омразни фрази, които сме използвали в кампанията“, смята той.

Ние сме готови с правителство, но все пак трябва да изчакаме резултатите. И, разбира се, да видим дали трябва да се говори с някои от другите политически формации, или просто ще предложим правителство на малцинството, каза преди това Цветанов пред Нова телевизия.

По думите му „всяка една такава ситуация води до отрезвяване“. Има възможности както за коригиране на досегашните ни грешки, така също и за осъществяването на един по-прагматичен диалог с всички, които имат определени искания, каза още Цветанов.

„Тези избори бяха различни от всички провеждани досега – видяхте каква провокация и агресия имаше от всички, които бяха срещу ГЕРБ”, изтъкна той. 

Според него скандалите от седмиците преди 12 май изместили фокуса на политическия дебат.

„Европейските институции трябва да проверят всичко, което се правеше в тази кампания”, смята Цветан Цветанов. „Тези компромати, тази помия беше насочена към мен и лидера на ГЕРБ, нямаше политически дебат”, посочи той.

Думите на  Цветанов съдържаха косвена критика по отношение на действията на държавното обвинение под ръководството на Сотир Цацаров във връзка с разразилите се предизборни скандали, последният от които опорочи денят за размисъл в събота. 

Цветанов изказа едно „голямо „Благодаря” на бившия главен прокурор Борис Велчев. По думите му „това беше човекът, който не допусна прокуратурата да участва в изборния процес”.
Той направи и сравнителна оценка между бивш и настоящ лидер на социалистическата партия. „Георги Първанов беше по-добър държавник от лидера на ПЕС Сергей Станишев”, заяви Цветанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахахахахаха национално отговорни. Щом сте толкова отговорни защо не върните парите, които сте изнесли от България или пък не развържете ръцете на прокуратутрата да се захване с миналото на Борисов или пък на Цецо Отговорният?
84
0
 
2
 
! Отговори
lusi vasileva преди 11 години
Това е новина,Герб знаят ,че няма да ги подкрепят,освен ако не си купят подкрепа.Цената ще е висока-Б.Б.да не е премиер.Да видим как Л.ПV-Б.БVв пола ще оглави новия кабинет.Честито.
83
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а бойко ви краде само 4 години... и преди 89 също, 91-97 работи с маджо и пашата... бойко не е крал сигурен съм
82
4
 
3
 
! Отговори
miumi преди 11 години
mrasni komunisti i dps po dobre da se izselvam ot bg.ei xpora komunistite 100 godini vi kradat pobarkaxte li se
81
0
 
6
 
! Отговори
xxxx преди 11 години
Цуууциии, не те ли е срам въобще да си покажеш грозната мутра?
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
успех,но едва ли,като гледам коментарите по долу се сещам,то по голям процент от бг народа са същите овце като по долните
79
0
 
8
 
! Отговори
vreme beshe преди 11 години
veche shte moga spokoino da izrazqvam mnenieto si bez strah
78
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой няма да подкрепи мутрите. Време е да ги натикаме зад решетките.
77
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цвъки нали уж е завършил право, що не е наясно с някои малки , но доста съществени въпросчета?
76
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подкрепяме ми ,ама за централния софийски
75
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въпросът е (по милиционерски), откъде Цветанов знае кой е подал сигнала?
74
0
 
12
 
! Отговори
Поправка 105 преди 11 години
..............Те да се редуват и да НЕ ни занимават със себе си и ние с тях.
73
2
 
26
 
! Отговори
Поправка преди 11 години
Голямо Ухо още ли не си в затвора бе главорез ***?
72
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голямо Ухо още ли не в затвора бе главорез ***?
71
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам да живеем в нормална държава, да има работа за всички, да няма доходи под прага на бедност, поне. Да има нормално здравеопазване, нормално образование. Да се усмихват хората, да си върнат чувството за хумор. Да имаме повече мигове на радост и т.н. Тогава изобщо няма да ни интересуват политиците, няма да ни занимават. А те да се редуват и да ни занимават със себе си и ние с тях.
70
10
 
6
 
! Отговори
До 98 преди 11 години
Мислете си, че мутрите извън ГЕРБ са по-малко.
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 94 Хареса ми обяснението и го приемам. Това, че не одобрявам бърборенето й не означава, че не е била права. Но повече ми хареса ., че написаното от Вас е човешки обяснен Друго си е.
68
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама вие наистина сте късопаметни...Забравяте ли колко депутати си "купи" ГЕРБ в предишния парламент? Като нищо ще пуснат някой и друг откраднат милион в действие и сега и ще лъсне манталитета на *** на българските "политици"...Това е...И да знаете, че самоубиец не се спасява...А държавата именно това прави - самоубива се....И по-добре да я няма...
67
0
 
28
 
! Отговори
Gni преди 11 години
С какви очи този господин въобще може да говори за национални интереси. Събуди се, българино!
66
0
 
9
 
! Отговори
outsider преди 11 години
До "десен" Първия вариант - с подкрепа от Атака - не става. Два пъти да излъжеш една партия да те подкрепи е проблем. И това съм го писал отдавна - ГЕРБ няма да състави правителство. Просто никоя партия не иска да има нещо общо с тях. А на България правителство все пак и е нужно.