Не е имало такова нарушение на мълчанието в деня за размисъл

ЦИК разглеждат още жалби, иска записи от СЕМ
Обновена: 12 май 2013 17:18 | 12 май 2013 17:18,
35
Не е имало такова нарушение на мълчанието в деня за размисъл
Снимка: архив БТА

При предишни парламентари избори не е имало такова нарушение на мълчанието в деня на размисъл, каквото наблюдавахме тази събота, заяви говорителят на ЦИК Бисер Троянов.

Вчера стана ясно, че при спецакция на прокуратурата и ДАНС са били иззети 350 000 бюлетини от печатница в Костинброд. Днес от обвинението категорично отхвърлиха версията на “Мултипринт“, че въпросните бюлетини са брак и обясниха, че те са били готови за пренасяне. Вчера политическите партии масово реагира на информацията като свикаха извънредни пресконференции.

В ЦИК са постъпили и други жалби, освен тази от ГЕРБ за TV7, по която комисията вече взе отношение. Троянов уточни, че ЦИК е изискала записи по другите жалби от Съвета за електронни медии, които Комисията предстои да разгледа и да се произнесе с решение.

Постъпилите до този час на изборния ден жалби са много на брой, но те не всички се отнасят до Централната избирателна комисия, коментира още Троянов пред БТА.

ЦИК е разгледала жалби, свързани с обичайни практики в някои Секционни избирателни комисии, привнесени от стари практики на предишни избори, а именно предварително да откъсват бюлетините от кочаните и да ги подпечатват, въпреки изричното указание на ЦИК това да става в присъствието на гласоподавателя. Друго нарушение е забавяне на удостоверение на застъпници на партии и коалиции, съобщи Бисер Троянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
0
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
Да изчакаме до утре,че да видим !Който и да е народа ще си го отнесе още 4 години.Аман от хрантутници,подлеци,мошеници и некомпетентници!
17
2
 
6
 
! Отговори
тв 7 преди 11 години
В Сливен сега е *** тарапана.Докарват ги с автобуси срещу 30 лв на глас.
16
2
 
2
 
! Отговори
11 преди 11 години
Роднина е на президента на Бразилия Дилма Русеф
15
4
 
17
 
! Отговори
чичо преди 11 години
Абе пичове четете добре фактите. Прокуратурата е иззела всички непрекъснати видеозаписи от работните и складови помещения. Отделно е под охрана намереното количество бюлетини/брак, резервните 10% по договор/ никой не казва. Иначе преди за 3 часа отмениха отнемането на лиценза на Лукойл- в 1,30 посред нощ!!! сега 30 часа мълчат! Някой да се съмнява в съпричастноста на прокурори в опита за опорочаване на изборите?? Да БСПДПС ще си качат процентите, българина страда от късата си памет, но това н
14
11
 
5
 
! Отговори
един от многото преди 11 години
131няма джи пи ес - чета , защото всички сересе- та ги държи бойко и за да се реагира бързо и без той да разбере навреме за да ги спре няма как да се чака.Все някой "доброжелател" щеше да докладва.При бойко трябва да се действа дори при риск да му се даде шанс да клинчи отново
13
4
 
16
 
! Отговори
НИКОЙ преди 11 години
А защо не оставиха да се види как и кой ще гласува с тези 350000 бюлетини..и да се хванат в момент на крачка??? Защото са в основата на всичко. Защото организират всичко и са били разкрачени, хем да не оставят печатените от тях бюлетини да се използват за глас, че и без друго ги смазват с преднина, хем уж преди да се ползват бюлетините, скандал да заформят. Ако ги бяха оставили да се ползват щеше до организатора да се стигне. Тогава вече трудно щяха да направят компромат...
12
16
 
11
 
! Отговори
каризма преди 11 години
Излиза следното - ако допуснем, че въпросът с бюлетините е действителен проблем ТВ7 е трябвало да мълчи, защото е ден за размисъл . Кое е по-важно - истината или денят за размисъл, в който някои не размишляват, а действат ?
11
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Реформите в полицията не бяха успешни и сега имам силни съмнения че всички, които участваха в цирка наречен анти-герб-политическо-чернене са платени хора на бкп които си съчиниха историята за подслушването и сега съчиниха историята за бюлетините. При близо 7 милиона гласоподаватели и 7 милиона бюлетини - да има 5% допълнителни е напълно нормално. Да не говорим че обществената поръчка гласи 10% допълнителни бюлетини. Така че отново ставаме свидетели на медийна манипулация..
10
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кофти ли ви е когато усещате че герб ви го начукват в момента
9
29
 
13
 
! Отговори
КАВАЛ преди 11 години
БОРИСОВСКИТЕ КАВАЛИ ГЛАСУВАТ КАТО ОТКАЧЕНИ ПРЕЗ ПРОКСИ МАЛАКИЯ ЗАВРИ СЕ В *** СИ И СПИ ТАМ В МИРИЗЛИВАТА СИ СТАЯ ОТ ПЛЕСЕН И ПОТ ГЕРБЕРСКИ *** И ПРЕСТЪПНИЦИ.
8
20
 
10
 
! Отговори
chemtrails преди 11 години
ПРЪСКАМЕ ВИ И МИСЛОВНАТА ВИ ДЕЙНОСТ Е СЛИНО ЗАНИЖЕНА ЗОМБИРАНИ СА ВСИЧКИ КОИТО ГЛАСУВАТ ЗА БОРИСОФФФ МАФИОТА.ЯВНО ТЕЗИ *** С КОИТО ВИ ПРЪСКАТ ДЕЙСТВАТ И МОЗЪЦИТЕ ВИ ЗЪКАРНЯВАТ.СПЯЩИ АГЪНЦА.СТОЙТЕ БЕЗ ЗАПЛАТИ МИШЧИЦИ.БЕДНИ ***.
7
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво трябваше да направят след разкритието? Да потупат мазните наглеци (и навлеци) Боко и Цеко по гръбчетата ли? Негенцова ио ти ли се продаде? Бисерчо е ясен!
6
23
 
6
 
! Отговори
КГ преди 11 години
ГУЦИ ГУЦИ ГУЦИ НАХРАНЕТЕ Я СЪС СМЕСКИ И ЕРМА.АХ НА БАТИ ГУЦИТО .ПАЛЯЧЕНЦА ИЗБОРИТЕ СЕ ФАЛШИФИЦИРАТ ОТ ГЕРБ.НАРОДА АКО Е УМЕН ЩЕ РАЗБЕРЕ АКО НЕ 23 ГОДИНИ БЕДНОСТ СА МАЛКО И СИ ЗАСЛУЖАВАТА СЪДБАТА АГЪНЦА БЕЛИЧКИ МАЛКИЧКИ.
5
15
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Червените *** са готови на всичко за власт.
4
20
 
8
 
! Отговори
дф преди 11 години
ГУЦИ ГУЦИ ГУЦИ ,БОРИСОФФФФФ МАФИОТА ВСЕ ЕДНИ *** СЪБИРА.ГУЦИ ГУЦИ .БЮЛЕТИНИТЕ СА ПОДГОТВЕНИ ДА СЕ ФАЛШИФИЦИРА ВОТА ВСИЧКИ РАБОТНИЦИ СА ДРАСКАЛИ ХИКСЧЕТА И САМО Е ТРЯБВАЛО ДА ГИ ПОДПЕЧАТАТ И ПОСЛЕ КУПЕНИТЕ ИЗБОРНИ КОМИССИ ТРЯБВАШЕ ДА ПОДМЕНЯТ С РЕАЛНИТЕ ТАКА СЕ ФАЛШИФИЦИРАТ ИЗБОРИТЕ 23 ГОДИНИ.А ВИЕ СПИНКАЙТЕ НА ПРОТЕСТИ ОТ ПОНЕДЕЛНИК.
3
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали това беше целта.Комунисти и мутри да опорочат изборите.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес казват, че не е нарушено мълчанието, другаде казват обратното. Също и че бюлетините не са били бракувани. Ха сега, на кого да вярваме?
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде бе! Това виц ли е или комунистически мироглед?